• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/telegraf.rs

03.06.2023

16:57

HITNO UPOZORENJE RHMZS!

printscreen

Društvo

HITNO UPOZORENJE RHMZS!

Podeli vest

U nastavku poslepodneva u predelima južno od Save i Dunava očekuje se promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito u južnim, istočnim, centralnim i zapadnim predelima Srbije, piše meteorolog Đorđe Đurić za Telegraf.

Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i vrlo obilnim pljuskovima. U ovim predelima u veoma kratkom vremenskom intervalu moglo bi da padne i preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, uz opasnost od poplava i bujica.

U ovom času širom Srbije ima lokalnih pljuskova sa grmljavinom, naročito na istoku zemlje i u Pomoravlju. Najkritičnija situacija je na području Jagodine i okolnih mesta i na ovom području trenutno ima grada i veoma obilnih pljuskova, uz opasnost od poplava.

Trenutno i u istočnim predelima Srbije ima snažnih grmljavinskih oluja i veoma obilnih pljuskova, uz lokalnu pojavu grada.

Kako se grmljavinski sistemi premeštaju veoma sporo u severnoj visinskoj struji, mogli bi duže da se zadržavaju nad istim područjem.

Istovremeno, na severu Srbije je sunčano i toplo, naročito je vedro u Vojvodini i u tim predelima Srbije padavine se ne očekuju u toku vikenda, pri čemu bi ostalo sunčano vreme, uz temperature do 27°C,. U ostalim predelima Srbije maksimalna temperatura biće uglavnom od 21 do 25°C.

A kako je najavio RHMZ Srbije, posle podne u Pomoravlju, istočnoj i južnoj Srbiji promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Foto: rhmzs/printskrin

Oni će u narednih sat vremena biti izraženiji na području Pomoravskog, Braničevskog, Borskog i Zaječarskog okruga. U Vojvodini sunčano.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija