• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

20.09.2023

10:03

Sledećeg leta skuplji smeštaj u Grčkoj? Novi namet za vlasnike, više cene za turiste

Shutterstock/Printskrin

Društvo

Sledećeg leta skuplji smeštaj u Grčkoj? Novi namet za vlasnike, više cene za turiste

Podeli vest

Čini se da kratkoročni, privatni smeštaj u turističkim odredištima i velikim gradovima polako počinje da gubi bitku za povlašćeni položaj u odnosu na hotelski, bilo u poreskom smislu ili po pitanju ostalih uslova poslovanja na tržištu.

Uz to što planira značajno da poveća boravišnu taksu za boravak u hotelima, Grčka će za sve one koji iznajmljuju više od tri objekta turistima uvesti obvezu plaćanja PDV-a i još nekih nameta koje plaćaju hoteli.

Grčki premijer Kiriakos Micotakis najavio je proteklog vikenda značajno povećanje boravišne takse za hotele, a taj će novac ići u fond za borbu protiv uticaja klimatskih promena.

Vlada je već stvorila posebnu rezervu za prirodne katastrofe od 300 miliona evra, koja će od 2024. godine dosegnuti 600 miliona evra, i to zahvaljujući dodatnih 300 miliona evra od boravišne takse koja će se povećati na maksimalnih šest evra. Boravišna taksa trenutno iznosi 50 centi u hotelima s jednom i dve zvezdice, 1,50 evra u hotelima s tri zvezdice, 3 evra u hotelima s četiri zvezdice i 4 evra u hotelima s 5 zvezdica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija