• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.12.2023

19:27

Davne 1999. godine ova žena ušla je u Radio Beograd u nameri da pomogne svom narodu! I dan danas strast prema poslu nije je napustila! (VIDEO)

youtube

Društvo

Davne 1999. godine ova žena ušla je u Radio Beograd u nameri da pomogne svom narodu! I dan danas strast prema poslu nije je napustila! (VIDEO)

Podeli vest

Novinarka Una Beriša sa velikom ljubavlju i posvećenošću obavlja svoj posao. Ovo je njena priča!

Glas Romkinja se sve češće i glasnije čuje, na šta je, kako kaže, jako ponosna. Upravo to je jedan od razloga zašto je baš izabrala medije za svoj životni poziv.

-Ja sam došla davne 1999. godine u Radio Beograd s namerom da pomognem svom narodu. Tako je i bilo. To i radim. Emisija je krenula 2001. godine. U redakciji je radilo petoro ljudi. Imali smo i honorarne saradnike. To je bila jedna velika redakcija puna elana koja je želela i imala volje. Radili smo i zadržali smo se sve do današnjih dana. Emisija "Svet Roma" koja se emituje i danas na prvom programu Radio Beograda je dnevna, informativna emisija. Započela je praktično 2001. godine, a  to je produžnica emisije "Svet Roma" koja je počela sa emitovanjem 1989. godine- rekla je Beriša.

Foto: Informer printscreen

Una Beriša

Ona je rekla da je spremanje informativne emisije je vrlo kompleksno. Naglasila je da je biti urednik, novinar, a po potrebi i montažer, znači pre svega biti odgovoran i izuzetno fokusiran, kako se ne bi potkrala neka greška. 

-Kao i svaka druga emisija, kada ima dosta vesti, onda odabiramo najvažnije i informišemo i o vestima iz sveta i iz zemlje, tako da smo podeljeni. U svakom trenutku, svako veče znamo šta se događa u Americi, u Evropi, tako da praktično situaciju Roma u celom svetu možete da čujete u emisiji. Emisija je dvojezična, ide i na srpskom i na romskom jeziku. Dvojezična je zbog toga što postoje grupe Roma koje ne govore romski jezik- ispričala je novinarka.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija