• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.02.2024

18:37

Nakon osam godina borbe za potomstvo doživeli šok: Ivezići očekivali blizance, a rodile im se trojke!

Privatna arhiva

Društvo

Nakon osam godina borbe za potomstvo doživeli šok: Ivezići očekivali blizance, a rodile im se trojke!

Podeli vest

Milica Ivezić (29) iz Brusa doživela je potpuni šok kada je tek na porođaju saznala da je nosila trojke, iako je bila spremna za blizance. Naime, ona i njen suprug Vladimir (39) osam godina borili su se za potomstvo, a vantelesna oplodnja bila je jedino rešenje. Nakon uspešnog procesa, saznali su srećne vesti da im stižu dve bebe - David i Divna. Međutim, ni slutili nisu da će im se pridružiti i brat Bogdan!

Čekali su Divnu i Davida, a onda je Bogdan stigao kao treća sreća. Niko od lekara na ultrazvuku nije video da su u stomaku tri bebe.

Svi u šoku

Milica ističe za Informer da ni na jednom od pregleda niko od lekara nije video da nosi trojke.

- Videlo se da će jedna beba sigurno biti dečak, a za drugu su rekli da je verovatno devojčica. Tako da smo pre rođenja odabrali imena David i Divna. Kupili smo i dva krevetića i stvari za dve bebe... Nismo očekivali da će nam se sve promeniti u sekundi. Porođaj je krenuo u 33. nedelji. Otišli smo u kruševačku bolnicu, gde sam se ja maltene porodila za pola sata, i to prirodnim putem. U razmaku od pet minuta rodili su se David i Divna, a onda se ništa nije dešavalo. Nije izlazila posteljica. Doktorka me je pitala koliko je embriona ubačeno, jer je bila u pitanju trudnoća iz postupka vantelesne oplodnje, a ja sam joj odgovorila tri - započinje svoju priču Milica i nastavlja:

- A onda je usledio šok kada je doktorka izgovorila: "Evo i treće bebe!" I tačno posle 15 minuta rodio se Bogdan. Nisam mogla da verujem. Prosto mi je neverovatno da se ni na ultrazvuku nije videla beba koja je imala dva kilograma. Bebe su rođene sa baš dobrom težinom za trojke. Dečaci su imali po dva kilograma, a devojčica 1.850 grama. Nisu bili dovoljno zreli, tako da su ih iz Kruševca odmah prebacili na neonatologiju kraljevačke bolnice.

Ova mlada mama ne krije da su i dan-danas u šoku da su roditelji trojki.

- Posle 27 dana bebe su nam otpuštene iz bolnice i sve se dobro završilo. Sada imaju tri i po meseca i lepo napreduju. Bogdan je najteži, onda David, pa Divna. Obaveza oko beba je puno. Nema spavanja sa njima ni tokom dana ni tokom noći. Sve kupujemo u velikim pakovanjima, kako pelene, tako i mleko. Ali ništa nam nije teško jer smo ostvarili našu najveću želju: da postanemo roditelji - sa osmehom priča Milica.

Prema njenim rečima, borba za potomstvo trajala je osam godina.

- Posle pet godina braka otišli smo na prvu vantelesnu oplodnju, a onda na još jednu, i treća je uspela. Prve dve smo uradili u Kragujevcu, a treću u Novom Sadu. Trudnoća je protekla bez problema. Uredno sam je kontrolisala, ali eto, lekarima je promakla treća beba - priča ona.

Pomažu im svi

Na pitanje ko im najviše pomaže, odgovara:

- Puno nam znači pomoć babe i dede, kao i zaove, Vladimirove sestre. Ona dolazi svakog vikenda kod nas, tako da možemo malo da odspavamo. Bogdan je taj koji budi brata i sestru na svaka tri sata za hranjenje i presvlačenje.

Sreću nije krio ni novopečeni tata Vladimir, koji je kratko kroz osmeh rekao:
- Kupili smo odmah i treći krevetac, a morali smo da kupimo i nova kola zato što su nam stara bila premala za tri nosiljke.
 

Od opštine kolica

Predsednik gradske opštine Medijana Nebojša Kocić porodici Ivezić uručio je kolica za trojke i prigodne poklone za bebe.


Naime, Milica i Vladimir nedavno su se obratili gradskoj opštini Medijana sa molbom da im kolica za trojke budu ustupljena jer se na našem tržištu teško nalaze, a i ukoliko ih ima, cena je previsoka za njihov porodični budžet. Ivezići će imati obavezu da kolica vrate opštini kada mališani odrastu kako bi opet bila prosleđena nekoj drugoj višečlanoj porodici.
Kolica za trojke već je koristila jedna niška porodica, a opštini Medijana donirala ih je firma "Žitopek".
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija