• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti.rs

11.05.2024

08:34

Devojčicu (11) skinuli, pa slikali! Jezivo nasilje u školi kod Malog Crnića: Pre toga je tukli i ubadali šestarom!

printscreen

Društvo

Devojčicu (11) skinuli, pa slikali! Jezivo nasilje u školi kod Malog Crnića: Pre toga je tukli i ubadali šestarom!

Podeli vest

U školi kod Malog Crnića, grupa dečaka na času fizičkog pokušala je da siluje jedanaestogodišnju devojčicu! Oni su joj skinuli garderobu, slikali je mobilnim telefonima, i zapretili da će podeliti snimke.

Porodica je sve ovo prijavila policiji. Kako nezvanično saznajemo nasilje nad devojčicom dogodilo se 28. marta.

Ovu informaciju juče su potvrdili i otac devojčice S. S. i advokat Miodrag Tadić iz Požarevca, koji nam je ispičao da su devojčicu napala tri vršnjaka, isti oni koji su je u kontinuitetu maltretirali više meseci.

- Psihofizičko zlostavljanje počelo je u oktobru, udarali su je pesnicama, lenjirima, boli šestarima - priča otac S. S. i dodaje:

- Išao sam na kapiju roditelja tih dečaka, ali se zlostavljanje nastavilo. Kad sam se žalio razrednoj stavili su je u istu klupu sa jednim od nasilnika.

Advokat Tadić kaže da je jedino što porodica može da uradi da pokrene parnični postupak protiv roditelja dečaka i protiv škole. Još nam je ispričao da je tokom lekarskog pregleda na koji su roditelji samoinicijativno odveli devojčicu konstatovano 26 povreda nastalih tokom više meseci.

Foto: printscreen

 

Advokat očekuje da se protiv trojice dečaka pokrene disciplinski postupak, i da se utvrdi da li njihovi roditelji snose krivičnu odgovornost za zapostavljanje dece.

- Policija je podnela krivičnu prijavu, ali je tužilaštvo odbacilo jer se radi o mlađima od 14 godina, koji nisu krivično odgovorni - kaže advokat Tadić.

 

Roditelji su ispričali policiji da je događaj sa časa fizičkog zapravo bila samo kulminacija maltretiranja koje je devojčica trpela od početka ove školske godine, a škola, kako su rekli, iako su sve prijavili, nije adekvatno reagovala. Čak je, kako su roditelji naveli u izjavi u policiji, pokušala i "da zataška pokušaj silovanja, zapravo obnaživanje njihove kćerke i pretnje nasilnika da će snimak pokazati drugovima".

Nasilnici na nastavi

DosadašNji epilog je da devojčica žrtva nasilja već neko vreme ne ide u školu, dok dečaci koji su je napali prate nastavu kao da se ništa nije dogodilo.

Roditelji su se obratili i Centru za socijalni rad, ali epiloga još nema. U školi je, kako saznajemo, bila i prosvetna inspekcija, ali se još ne zna šta je ustanovljeno.

U međuvremeni se pojavilo saopštenje škole, prema kojem su, po saznanju o incidentu "preduzeli sve korake predviđene pravilnikom, obavestili su sve aktere i nadležne institucije". Sproveden je, saopšteno je, i vaspitno-disciplinski postupak protiv učenika koji su učestvovali u događaju. Izrečene su vaspitno-disciplinske mere učenicima za koje je utvrđena odgovornost zbog učinjenog dela i teže povrede obaveza učenika. Pojačan je vaspitni rad sa njima i određene mere društveno korisnog i humanitarnog rada.

Foto: printscreen

 

Za učenicu koja je pretrpela nasilje, kako je saopštila škola, sačinjen je plan zaštite i utvrđene su mere podrške. Pokrenuti su i disciplinski postupci radi utvrđivanja odgovornosti zaposlenih, pišu Novosti


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Svako treće dete u Srbiji ima višak kilograma - Dečak pio sedam litara soka dnevno, roditelji podigli kredit da ga leče
Društvo

Svako treće dete u Srbiji ima višak kilograma - Dečak pio sedam litara soka dnevno, roditelji podigli kredit da ga leče

Dečak iz Odžaka pio je sedam litara soka dnevno, zbog čega je morao da bude lečen zbog prekomerne težine u Specijalnoj bolnici "Čigota" na Zlatiboru, otkriva direktorka ove ustanove dr Snežana Lešović. Da je situacija sa viškom kilograma kod mališana zabrinjavajuća, ukazuju zvanični podaci "Batuta" da je svako treće dete u Srbiji gojazno, a svako peto ima prekomernu težinu.

11.05.2024

09:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija