• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2024

16:21

Kompanija NIS organizovala izložbu i druženje dece sa vatrogasnom jedinicom

Dajana Savić, NIS

Društvo

Kompanija NIS organizovala izložbu i druženje dece sa vatrogasnom jedinicom

Podeli vest

Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca ispred Pogona Severni Banat kompanije NIS u Kikindi održana je manifestacija koja je obuhvatila izložbu vatrogasne opreme, vozila, individualne i kolektivne zaštitne opreme Vatrogasne jedinice, kao i prikaz opremljenih timova za različite situacije spasavanja.

Više od 450 učenika prvog i drugog razreda osnovnih škola iz Kikinde imalo je priliku da se druži sa vatrogascima i vidi kako izgleda njihova oprema i kako se ona koristi, ali i da nauče nešto novo o merama bezbednosti i sigurnosti. Tokom posete oni su vatrogascima postavljali veći broj pitanja i pokazali veliko interesovanje za njihov posao. Takođe je priređena i izložba literarnih radova učenika osnovnih škola iz Kikinde koji su prisustvovali današnjoj manifestaciji na Trgu srpskih dobrovoljaca.

Foto: Dajana Savić, NIS

 

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, čestitao je Međunarodni dan vatrogasaca svim pripadnicima vatrogasno-spasilačkih jedinica, kao i kompaniji NIS i njihovoj vatrogasno spasilačkoj jedinici kojoj se posebno zahvalio na humanosti i hrabrosti, ali i na posebnoj brizi o najmlađim stanovnicima Kikinde i Severnog Banata. 

Foto: Dajana Savić. NIS

 

„Danas su povodom Međunarodnog dana vatrogasaca jednim taktičkim prikazom svoje opreme i dela svojih mogućnosti našim najmlađim sugrađanima, ali i svim zainteresovanim Kikinđanima pokazali deo opreme i svega onoga što oni rade, ali i svu svoju humanost, jer u prethodnom periodu u kriznim momentima, setimo se i pandemije, i prošle godine, upravo je ova vatrogasna jedinica NIS-a iz Kikinde dobila nagradu za humanost. I ovom prilikom želim da im zahvalim na svemu onome što čine za građane Kikinde i za sve u ovom regionu“, rekao je gradonačelnik.
Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat kompanije NIS, istakao je da je današnja manifestacija osmišljena kako bi se pre svega uključili najmlađi sugrađani, kao i njihovi roditelji i kako bi radeći na edukaciji povećali sigurnost i bezbednost. 

Foto: Dajana Savić, NIS

 

„Mi se ponosimo njima. Ta jedinica pripada NIS-u, važna je za rad kompanije NIS, ali je na raspolaganju i gradu Kikinda, kao i svim građanima Kikinde“, rekao je Borenović ovom prilikom.
Ovom manifestacijom kompanija NIS je završila nedelju posvećenu bezbednosti i zdravlju na radu, čime je pokazala da se zalaže za podizanje svesti javnosti o sigurnosnim rizicima, ali i za edukaciju građana o merama prevencije i zaštite, nezavisno od toga kojoj starosnoj grupi pripadaju. Kao i druge društveno odgovorne kompanije, NIS prepoznaje važnost uključivanja najmlađih članova društva u ovakve aktivnosti i projekte, čime doprinosi bezbednosti mnogih lokalnih zajednica. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija