• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.06.2024

08:00

Ovo se ne propušta! Ovčar banja  domaćin četvrtog po redu Festivala zdravog duha: Planirano osam trka za manje od 30 sati!

Festival zdravog duha

Društvo

Ovo se ne propušta! Ovčar banja domaćin četvrtog po redu Festivala zdravog duha: Planirano osam trka za manje od 30 sati!

Podeli vest

Četvrti po redu Festival Zdravog Duha, biće održan od 21. do 23. juna u Ovčar banji, a svi zainteresovani sportisti, rekreativci i ljubitelji prirode moći će da uživaju u neponovljivim lepotama Ovčarsko-kablarske klisure.

Nakon prošlogodišnjeg uspešno realizovanog Festival zdravog duha, na kome je učestvovalo više od 600 takmičara, sa šest kontinenta, 12 država, preko 50 opština i gradova sa teritorije Srbije, organizatori su ohrabreni odjekom koji je događaj imao odlučili da odu korak dalje i širu javnost upoznavanju sa prirodnim lepotama Ovčar banje.

Iz tog razloga, Četvrti po redu Festival Zdravog Duha, biće predstavljen od 21-23.06.2024. godine u srcu Ovčarsko-kablarske klisure.

Organizatori ovogodišnjeg događaja su Udruženje Čačana u Čačku i Sportsko udruženje Čačanski polumaraton pred kojima je jako izazovan zadatak jer se organizuje osam trka za manje od 30 sati. 

Pored bogatog sportskog programa, avanturističkih i živopisnih staza, muzičkih performansi i edukativnih radionica, učesnici će biti u prilici da mnogo više saznaju o Ovčar banji, planinama Ovčar i Kablar, reci Zapadnoj Moravi, Srpskoj Svetoj Gori i manastirima, kao i o svim lepotama koje Ovčarsko-kablarska klisura pruža.

Takođe, nakon sportskih aktivnosti u prirodi svi učesnici i posetioci Festivala Zdravog Duha moći će da uživaju u promociji domaćih proizvoda lokalnih proizvođača hrane.

Program festivala

Prvi dan festivala rezervisan je za dolazak i smeštajgostiju, preuzimanje startnih paketa i uživanje u muzičkom programu.

Drugi dan festivala je ujedno prvi takmičarski dan u kojem će biti organizovana atletska trka Mala Sveta Gora na 5, 10 i 21 kilometar. Poseban akcenat je stavljen na dečiju trku, trku trudnica i trku osoba sa invaliditetom.

Nakon svečane ceremonija otvaranja 4. Festivala Zdravog Duha, održaće se i proglašenje pobednika. Gosti će moći da uživaju u edukativnim radionicama, muzičkom programu i organizovanom Banjskom izletu.

Treći dan festivala rezervisan je za OK planinsku trku na 6, 12 i 21 kilometar, kao i sportsko takmičenje Multi Miks Sport koji podrazumeva kombinaciju plivanja i tzrčanja u kros akvatlon i akvatlon varijanti.

Najzanimljiviji deo drugog takmičarskog dana će pored proglašenja pobednika biti i zajedničko kupanje u Zapadnoj Moravi.

Pozivaju se svi profesionalni sportisti, rekreativci, kao i svi ljubitelji prirode i dobrog druženja da se prijave na neko od takmičenja, posete Ovčar banju jer samo je u zdravom telu zdrav duh!

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija