• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2024

15:40

Nina Šušić najbolja matematičarka balkanske olimpijade: Svi takmičari iz Srbije doneli po medalju!

Tanjug

Društvo

Nina Šušić najbolja matematičarka balkanske olimpijade: Svi takmičari iz Srbije doneli po medalju!

Podeli vest

Apsolutna pobednica 28. Juniorske balkanske matematičke olimpijade je Nina Šušić, a svi matematičari iz Srbije osvojili su po medalju na takmičenju koje se održalo u Turskoj.

Na najprestižnijem takmičenju za naše osnovce, reprezentativci Srbije osvojili su jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri bronzane medalje.

Nina Šušić iz OŠ "Vuk Karadžić" osvojila je zlatnu medalju. Petar Banović iz Matematičke gimnazije osvajač je srebrne medalje, dok je Lazaru Kolundžiji (Gimnazija "Svetozar Marković" u Nišu), Pavlu Damjanoviću (OŠ "Nada Popović", Kruševac), Veljku Čalukoviću (OŠ "Kralj Aleksandar Prvi", Gornji Milanovac) i Jelisaveti Srdić, (Matematička gimnazija, Beograd), pripala bronzana medalja.

Foto: Tanjug

 

Društvo matematičara Srbije sa ponosom je izdvojilo uspeh Nine Šušić, koja je ostvarila, pored zlatne medalje, najbolji plasman među svim učesnicima takmičenja.

Odabir takmičara koji su predstavljali Srbiju, kao i pripreme za takmičenje, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete.

Juniorska balkanska matematička olimpijada održana je od 25. do 30. juna u Antaliji, a učestvovalo je 135 takmičara iz 22 zemlje, 11 balkanskih i 11 gostujućih.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ovo su rešenja iz matematike! Završeno polaganje drugog testa male mature
Društvo

Ovo su rešenja iz matematike! Završeno polaganje drugog testa male mature

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja objavio je danas rešenja za test iz matematike nedugo nakon što je završni ispit okončan u 11 sati. Svi mali maturanti koji su polagali završni ispitmoći će da vide "ključ", odnosno rešenja, i time procene koliko su uspeha imali na testu, ali i da li su bili uspešniji nego juče.

19.06.2024

12:08

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Jago i Kaboklo zajedno traže vizu za Pariz!
Košarka

Jago i Kaboklo zajedno traže vizu za Pariz!

Selektor košarkaške reprezentacije Brazila, Aco Petrović (65), objavio je konačan spisak igrača za kvalifikacioni turnir u Letoniji, kroz koji će njegovi izabranici moći da izbore plasman na Olimpijske igre u Parizu (26. jul - 11. avgust).

01.07.2024

17:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija