• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.07.2024

17:57

Gujon: Nekima smeta što branimo srpske interese u svetu

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

Gujon: Nekima smeta što branimo srpske interese u svetu

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Arno Gujon izdao je sapštenje povodom teksta koji je objavljen na sajtu Radija Slobodna Evropa.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- U tekstu objavljenom 1.07.2024. na sajtu Radija Slobodna Evropa, pod naslovom „Donacije za desničarske organizacije iz Uprave Srbije za dijasporu koju je vodio Arno Gujon“, a koji su preneli sajtovi N1 i Vreme, naveden je niz neistina i teških uvreda koje dovode čitaoce u zabludu.

U tekstu nazivaju desničarskim i ekstremističkim projekte koji imaju za cilj kulturno povezivanje Srba iz rasejanja sa maticom. Poseban osvrt autora teksta na udruženja iz Republike Srpske pokazuje njegovu političku ostrašćenost u trenutku velikog pritiska na Republiku Srpsku.

Smatramo neumesnim da nam pridike o finansiranju kulturnih projekata od svega nekoliko hiljada evra drže mediji poput Slobodne Evrope ili N1 koji se finansiraju u milionskim iznosima iz inostranstva a sve u cilju širenja neistine i negativne propagande usmerene protiv srpskog naroda i srpskih interesa.

Kao direktor novoformirane Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju - Vlade Republike Srbije trudiću se da na stranim jezicima i stranoj javnosti prezentujem istinu o Srbiji i Srbima, koju su upravo ovi ili slični mediji nastojali da iskrive prethodnih nekoliko decenija.

Ovaj napad koji je potkrepljen raznim insinuacijama, nepotpunim i netačnim informacijama,  je samo podstrek da budemo još uspešniji u radu i najboljem prezentovanju Republike Srbije i srpskog naroda u svetu - napisao je Gujon


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija