• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.08.2024

11:34

Goreće nebo i zemlja! RHMZ objavio dva upozorenja za narednih 7 dana, popaljeni meteoalarmi!

Tanjug/Vladimir Sporčić

Društvo

Goreće nebo i zemlja! RHMZ objavio dva upozorenja za narednih 7 dana, popaljeni meteoalarmi!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je najnovije upozorenje na početak toplotnog talasa na području naše zemlje.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i malo svežije vreme, ujutro i pre podne u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije, umereno do potpuno oblačno, ponegde se očekuje kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, na istoku Srbije posle podne povremeno i jak, severozapadni, a temperature će se kretati od 12 do 30 stepeni.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

U Beogradu će ujutro biti umereno oblačno i suvo vreme, tokom dana pretežno sunčano uz slab severozapadni vetar i najvišu dnevnu temperaturu oko 29 stepeni.

Do kraja nedelje očekuje se sve toplije vreme, a RHMZ je danas izbacio dva upozorenja za period do 13. avgusta.

- U drugoj polovini sedmice početak novog toplotnog talasa u Srbiji. U četvrtak i petak (08 – 09.08.) maksimalna temperatura od 31 do 35 °C, za vikend i u ponedelјak (10 – 12.08.) od 32 do 37 °C, a od narednog utorka (13.08.) još toplije – od 35 do 40 °C - saopštio je RHMZ, a posebno upozorenje dao za područje Beograda – gde temperature navodno ipak neće ići do 40 stepeni.

U Beogradu se u četvrtak i petak očekuje maksimalna temperatura do 34 °C, za vikend i u ponedelјak (10 – 12.08.) od 35 do 37 °C, a od narednog utorka (13.08.) – oko 38 °C.

Ponovo na snazi meteoalarm zbog ekstremno visokih temperatura

Danas još uvek nije uključen meteoalarm za visoke temperature, ipak, na snazi je žuto upozorenje na grmljavinu i to u: Jugoistočnoj Srbiji, Jugozapadnoj Srbiji, Kosovu i Metohiji.

Već sutra, žuti meteoalarm zbog visokih temperatura biće na snazi u: Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, Istočnoj Srbiji, Jugoistočnoj Srbiji, Kosovu i Metohiji.

U četvrtak će meteoalarm biti uključen na teritoriji cele Srbije zbog ekstremno visokih temperatura, dok će vreme biti opasno u: Pomoravlju, Istočnoj Srbiji, Kosovu i Metohiji.

Paralelno, na snazi je hidrološko upozorenje u kojem se navodi da će se na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca narednih dana vodostaji kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Kolubari, Jablanici, Vlasini i Lugomiru proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Pale cene svinjskog mesa! Pre 3 meseca na pijacama se plaćalo gotovo duplo više - Ovo je detaljan cenovnik
Društvo

Pale cene svinjskog mesa! Pre 3 meseca na pijacama se plaćalo gotovo duplo više - Ovo je detaljan cenovnik

Cena prasadi na stočnim pijacama u Srbiji dvostruko je niža nego u vreme uskršnjih praznika. Tako se ovih nedelja kilogram žive stoke pazari za 350 do 400 dinara, dok je s proleća ona dostizala i 1.000. Tada se prase težine 10-12 kilograma nije moglo kupiti jeftinije od hiljadarke po kilogramu, dok teža, od 20 do 25 kilograma, su cenili između 700 i 800 dinara.

06.08.2024

10:44

sledeća vest

TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)
Live TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)

Sukob između američkog multimilijardera Elona Maska i britanskog premijera Sira Keira Starmera se nastavlja. Svađa je izbila nakon što je najbogatiji čovek na svetu, komentarišući nerede koji su zahvatili zemlju, utvrdio da Velika Britanija ide prema građanskom ratu. O tome u Info jutru govorio je gost Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment.

07.08.2024

12:36

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)
Live TV

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)

Izraelski borbeni avioni probili su vazdušni prostor iznad Bejruta. Stiže odgovor Libana. Ruska vojska oslobodila je Timofejevku. Oružane snage Ukrajine prvi put su upotrebili kasatne bombe dugog dometa američke proizvodnje. Svet je u iščekivanju. Pitanje je trenutka kada će Iran napasti Izraelu. Teheran poručuje da ne želi eskalaciju, ali mora da kazni Izrael. Kamala Haris zvanično je postala kandidatkinja za predsednicu SAD-a. Na sve ove i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su general Luka Kastratović i Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica "Sputnjika".

06.08.2024

22:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Dominira i ćuti
Olimpijske igre

Dominira i ćuti

Nikola Jokić (29) juče je još jednom dokazao da mu nema ravnog i da debata da li je u ovom trenutku najbolji košarkaš na svetu zapravo i ne postoji.

07.08.2024

07:20

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija