• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.08.2024

10:41

Ekspo 2027 u Beogradu imaće jednu posebnu temu - Igrali za čovečanstvo u Srpskoj kući!

Expo2027

Društvo

Ekspo 2027 u Beogradu imaće jednu posebnu temu - Igrali za čovečanstvo u Srpskoj kući!

Podeli vest

EXPO 2027 Beograd imaće za temu „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“ , pa je Srpska kuća u Parizu u toku Olimpijskih igara bilo idealno mesto za predstavljanje ove manifestacije.

Mladen Đorić, direktor Srpske kuće u Parizu kaže da je celokupan sadržaj predstavljanja Srbije u Parizu bio fokusiran na sjajnu istorijsku i kulturnu baštinu, a da je kruna događaja zapravo pripala budućnosti – EXPO 2027 Beograd.

- U Srpskoj kući smo podjednako stavili akcenat na ono što predstavlja našu sjajnu istorijsku i kulturnu baštinu, ali i ono što pripada budućnosti, a to je svakako EXPO 2027 Beograd. Nizom aktivnosti ovaj projekat je na najbolji način predstavljen mnogobrojnoj publici koja iz dana u dan posećuje Srpsku kuću. Sve ove aktivnosti izazvale su veliku pažnju posetilaca, kako domaćih, tako i iz celog sveta, za koje se nadamo da će biti gosti Beograda i Srbije tokom EXPO u 2027. godini - kaže Đorić.

Foto: Expo2027

 

Tokom nedelju dana predstavljanja u Srpskoj kući, posetioci širom sveta imali su priliku da se upoznaju sa planovima za održavanje EXPO 2027 Beograd, događaja koji će okupiti više od 3 miliona posetilaca i 120 zemalja učesnica i međunarodnih organizacija.

Publika u Srpskoj kući je uživala igrajući se sa prof. dr Rankom Rajovićem, osnivačem NTC programa, čime je pokazao koliko je važno i stimulativno igrati se kroz sve faze života, kako bismo stvarali pozitivnu atmosferu oko nas.

Da je za uspeh važno igrati se, podsetile su nas i naše olimpijke, odbojkašica Ivana Nešović i strelkinja Andrea Arsović, ističući da su se kroz sport i igru sprijateljile sa sportistima drugih naroda bez obzira na različitosti.

Foto: Expo2027

 

Mihailo Vesović iz Privredne komore Srbije preneo je da je upravo ova tema podstakla mnoge kompanije da kreativno razmišljaju o učešću na EXPO 2027 Beograd. 

Dušan Borovčanin, direktor EXPO 2027 d.o.o. Beograd kaže da je Pariz idealno mesto da se Srbija predstavi kao organizator EXPO, jer smo upravo u tom gradu pre nešto više od godinu dana izabrani za domaćina sledeće Specijalizovane izložbe.

- Iako Srbija učestvuje na EXPO izložbama 176 godina, ovo je prvi put da će se EXPO održati na prostoru Zapadnog Balkana i to je sigurno bio jedan od ključnih razloga da se zemlje odluče da domaćin sledeće Specijalizovane izložbe bude Srbija - rekao je Borovčanin.

Dodaje da je drugi razlog tema za koju su svi zainteresovani upravo zbog mogućnosti razigranog i kreativnog pristupa svoje zemlje na našoj izložbi.

Foto: Expo2027

 

U punoj sali Srpske kuće u Parizu, strana i domaća javnost mogla je da sazna više o tome šta nas očekuje za tri godine u Beogradu, a pored toga mogli su da odigraju neku od igrica sa prolaznikom Knez Mihailove ulice u Beogradu putem posebno osmišljenog „Prozora u EXPO“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)
Live TV

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)

Izraelski borbeni avioni probili su vazdušni prostor iznad Bejruta. Stiže odgovor Libana. Ruska vojska oslobodila je Timofejevku. Oružane snage Ukrajine prvi put su upotrebili kasatne bombe dugog dometa američke proizvodnje. Svet je u iščekivanju. Pitanje je trenutka kada će Iran napasti Izraelu. Teheran poručuje da ne želi eskalaciju, ali mora da kazni Izrael. Kamala Haris zvanično je postala kandidatkinja za predsednicu SAD-a. Na sve ove i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su general Luka Kastratović i Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica "Sputnjika".

06.08.2024

22:27

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)
Live TV

Iran definitivno pokreće rat protiv Izraela! Da li Vašington treba da strahuje od otvorenog sukoba sa Teheranom? (VIDEO)

Iran je odlučio da napadne Izrael. Samo se čeka trenutak kada će Teheran sprovesti osvetu za zločin koji je učinio Izrael. Ono što se dešava na relaciji Tel Aviv: Teheran je višedecenijski problem. U poslednje vreme, stvari su kulminirale! Sve više zvaničnika iz Tel Aviva potvrđuje ovu informaciju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Lea Kummer, dugogodišnja dopisnica sa Bliskog istoka i politikolog Vladimir Kljajić.

06.08.2024

16:04

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Od najave zlata, do kraha! Da, Gvideti je krivac
Olimpijske igre

Od najave zlata, do kraha! Da, Gvideti je krivac

Đovani Gvideti (51) od sinoć više nije selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije. Nakon poraza od Italije u četvrtfinalu Olimpijskih igara rezultatom 3:0 izjavio je da je njegov ugovor istekao i da misli da se više neće vraćati na klupu jedne od najjačih generacija u istoriji naše odbojke.

07.08.2024

08:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija