• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

29.08.2024

09:48

Najskuplje buđenje! Grčka policija papreno kaznila bračni par iz Srbije: Evo šta su radili na plaži!

Shutterstock

Društvo

Najskuplje buđenje! Grčka policija papreno kaznila bračni par iz Srbije: Evo šta su radili na plaži!

Podeli vest

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, a nije malo onih koji će odlučiti da svoj automobil pretvore u "dom na točkovima" pored plaži u Grčkoj, ne obazirući se na zabrane i teške kazne koje ih čekaju.

Noćenje u automobilu je uobičajena pojava, posebno tokom leta, jer nije malo onih koji se odlučuju za kraći odmor, ali ako vam se pridrema u Grčkoj i odlučite da malo odspavate to vas može skupo koštati.

Ćerka jednog bračnog para iz Srbije požalila se na Fejsbuk Stranici Grčka info, da su njeni roditelji dobili paprenu kaznu jer su prenoćili u kolima.

- Roditelji su na odmoru u Grčkoj, spavali su noćas u kombiju na Destenika plaži, ali su ih jutros probudili policajci i napisali im kaznu od 300 evra. Oni ne znaju ni grčki ni engleski tako da policajce nisu razumeli šta su im govorili, nigde u blizini nema istaknute table da je zabranjeno spavanje na plaži pa me zanima da li će imati problema na granici ukoliko ne plate kaznu. Zvali su našu ambasadu ali oni su ih uputili na turističku inspekciju, međutim sa njima ne mogu nikako da se sporazumeju jer ne znaju jezik - napisala je ona.

Foto: Shutterstock

 

Spavanje može samo na obeleženim mestima

Iako većina nas smatra da je dremka u automobilu ne samo dozvoljena već i obavezna tokom vožnje, zakonodavac ima drugačije mišljenje, izričito i kategorično zabranjujući noćenje u vozilu ili van njega, na mestima koja nisu predviđena baš za ovu svrhu.

Ovu praksu imaju i srpski turisti koji letuju u Grčkoj, te se često mogu videti automobili sa našim tablicama parkirani sa namerom da se pre nastavka vožnje, vozači malo okrepe.Konkretno, prema grčkom zakonodavstvu, zabranjena je svaka vrsta instalacije, čak i ako se odnosi na parkiranje vozila, na javnim površinama, kao što su plaže, arheološka nalazišta ili čak parkirališta. U suštini, zabranjeni su svi oblici besplatnog kampovanja, uključujući i noćenje u četvorotočkašu, čak i ako ima formu i udobnost kamp-kuće ili karavana, piše grčki portal "Kar and motor.gr"

Kazna od 300 pa do 3.000 evra

Noćenje u vozilu dozvoljeno je samo u za to određenim prostorima. Odnosno, odmorišta duž nacionalne mreže saobraćaja u Grčkoj ili objekti koji su napravljeni za smeštaj kampera. Što se tiče kazni za ovo konkretno delo, kampovanje na mestu gde nije dozvoljeno je automatski prekršaj, koji daje pravo policijskom organu da izvršioca privede u policijsku stanicu.

Foto: Shutterstock/Jose HERNANDEZ Camera 51

 

Dakle, ukoliko nemate kamp vozilo i niste krenuli na kampovanje, bolje je da ne okušavate sudbinu i potencijalne drakonske kazne. Vredi napomenuti da slične zabrane važe i u drugim evropskim zemljama , pa pre nego što krenete na put sa svojim automobilom, treba da saznate da li i da li zadržavate pravo da prenoćite u automobilu ili kampujete na javnom mestu

Kazna iznosi 300 evra, međutim, tokom suđenja sudija može da je poveća i do 3.000 evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav!
Live TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav!

Anastasija Đ. bivša devojka Uroša Blažića svedočila je prošle godine u Smederevu. Ona je počela da se zabavlja sa njim nakon što je prestala da radi kod njega. Veza je trajala svega nekoliko meseci. Prvih mesec dana, veza je bila lepa, ali kasnije je počela da ga se plaši. On je, prema njenim rečima držao pištoj ispod jastuka i jednom prilikom joj pretio da će da je udari. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su primarijus patolog i stalni sudski veštak Radoslav Radosavljević i specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak Ljubiša Božić.

29.08.2024

09:56

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba! (VIDEO)
Live TV

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba! (VIDEO)

Moskovske trupe preuzele kontrolu u naselju Komišivka u Kurskoj oblasti. Ruske jedinice protivvazdušne odbrane uništile su 12 ukrajinskih letilica. Ukrajinske snage pokušavaju da probiju i južnu rusku granicu. Kremlj odbacio mirovni plan Zelenskog. Akcija izraelske vojske na Zapadnoj obali. Izrael potvrdio da je izveo napad u Siriji. Na ovu temu u "Ratu uživo" govorili su novinar Nikola Jović i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.08.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28