• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.09.2024

17:09

Ova profesija će biti najprofitabilnija u Srbiji! Samo jedna stvar vas deli od velike zarade - ovo je detaljno uputstvo

Shutterstock

Društvo

Ova profesija će biti najprofitabilnija u Srbiji! Samo jedna stvar vas deli od velike zarade - ovo je detaljno uputstvo

Podeli vest

Ministarstvo turizma i omladine raspisuje konkurs za polaganje ispita za licenciranog turističkog vodiča i pratioca, koji će biti otvoren od sutra do 23. septembra.

Ministar Husein Memić je pozvao sve zainteresovane da se prijave na obuku Ministarstva turizma i omladine na kojoj će polaznici polagati ukupno 11 ispita iz teorijskog i praktičnog dela, nakon čega će dobiti licencu za vođenje i praćenje svih turističkih tura u Republici Srbiji, saopštilo je ministarstvo.

- Oglas se raspisuje za vodiče i pratioce koji poznaju engleski kao i još 18 drugih stranih jezika, kao što su francuski, nemački, italijanski, španski, portugalski i drugi. Trenutno, u našoj zemlji imamo 1.598 licenciranih vodiča kao i 597 pratioca - rekao je Memić.

Dodaje da će ova profesija biti veoma profitabilna za vreme održavanje svetske izložbe EXPO Beograd, planirane za 2027. godinu jer se tada očekuje rekordan broj stranaca koji će tražiti osobe sa znanjem i licencom.

Pravo prijave imaju državljani Republike Srbije koji poznaju srpski jezik i govore još jedan strani jezik i koji imaju završenu srednju školu.

Ispit mogu polagati i državljani članica EU, kao i Islanda, Lihtenštajna i Norveške.

Sve informacije su dostupne na sajtu Ministarstva turizma i omladine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija