• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.10.2024

16:55

Diraju me što nemam nogu i šalju me na kiosk da je kupim... Potresna ispovest malog Viktora kojem smo potrebniji više nego ikad

Srbi za Srbe

Društvo

Diraju me što nemam nogu i šalju me na kiosk da je kupim... Potresna ispovest malog Viktora kojem smo potrebniji više nego ikad

Podeli vest

Ti nemaš nogu, idi na kiosk pa je kupi... Reči su koje nam poslednjih dana svima odzvanjaju u glavi, a koje svakodnevno sluša Viktor Stevanović (13) od svojih vršnjaka!

Potresna ispovest ovog dečaka i njegovog samohranog oca Gorana osvanula je na društvenoj mreži "instagram" i izazvala ogromnu pažnju javnosti i ljudi koji na sve načine pokušavaju da im pomognu!

Viktor iz Niša se svakodnevno suočava sa velikim izazovima zbog smanjenog lučenja hormona rasta i iščašenja kolena koje mu otežava kretanje. Zbog takvog stanja nema dana da se ne nađe na udaru svojih drugara, koji ga guraju i vređaju, toliko da zbog njih plače svaki dan. 

- Iako znaju da teško hodam, drugari u školi me često ismejavaju... Jedan me je na fizičkom gurnuo i slomio sam ruku. Drugi drugari, odnosno to mi nisu drugari, govore mi da nemam nogu i da novu treba da kupim na kiosku - kroz suze, dok drži šipke u svojoj nozi, priča dete sa tek napunjenih 13 godina koji živi sa ocem i dve sestre.

Osim zdravstvenih problema sa kojima se hrabro bori uz pomoć dobrih ljudi, Viktor često zaostaje i materijalno za svojim vršnjacima.

- Nemamo računar, a sada kada imam informatiku, nastavnik mi traži da bar imam telefon na kome mogu nešto da uradim, ali, nažalost, nemam ni telefon. Bude mi teško, jer me i zbog toga deca diraju – tužnim glasom objašnjava Viktor.

Na pitanje ko mu je najveća podrška u najtežim danima, dečak bez razmišljanja odgovara:

Tata nam je sve na svetu, uvek je tu za mene i sestre. Znamo da nas nikada neće ostaviti same!

 

 

Goran je posvećen svojoj deci i trudi se da im obezbedi najbolje moguće uslove, uprkos teškim okolnostima.

- Naša borba nije samo fizička, već i emotivna i psihička, jer se svakodnevno suočavam sa izazovima koje donose zdravstveni problemi moje dece. Ipak, nikada ne gubim veru, dajem sve od sebe da im obezbedim ljubav, podršku, nadu i stabilnost - priča tata Goran.

Da stvar bude još gora, pored Viktora, sa zdravstvenim problemima bori se i njegova sestra Andreja (16). Nedavno su oboje s porodicom bili u Rusiji zbog operacija, iako im je sam put u oba pravca predstavljao ogromnu muku i napor, posebno jer traje znatno duže zbog rata.

- Operacije znače Andreji pre svega zbog produžavanja potkolenice i da je manje boli desna noga. Vuče se na gelender, penje se polako… Kada se umori, onda je uzmem u ruke i nosim. Mi živimo na petom spratu u zgradi bez lifta, a Andreja zbog bolesti teško hoda, pa su muke da joj obezbedim normalan život svakodnevne - hrabro priča ovaj samohrani otac.

Kuća puna ljubavi

Iako žive u skučenom stanu od 30 kvadrata, Goran je uspeo da svojoj deci stvori paralelni svet koji od milošte zovu „životinjsko carstvo”. Njihov dom je ispunjen ljubavlju i pažnjom prema životinjama.

- Do sada su brinuli posebno o onima koje su pronašli povređene. Goran i deca ih zaleče, neguju i vraćaju u prirodu kada se oporave. Trenutno imaju zeca Teu, papagaja Miću, ribice, kao i povređenog goluba kome još nisu stigli da daju ime. Ovaj „angažman oko životinja” pomaže im da bar na trenutak zaborave na probleme - priča on.

U ovoj porodici stalna je borba sa brojnim zdravstvenim problemima. Andreja je do sada imala 27 operacija zbog nedostatka kosti potkolenice.

- To su ciklusi, imali smo i više operacija u nekoliko meseci, a do sada smo nekoliko puta boravili u Rusiji gde su joj operacije pomogle i umanjile veliku bol koju je osećala godinama. Ali, ona je veliki borac, kao i Viktor, pa sam optimista da ćemo trajno rešiti njegovo problem – objašnjava Goran, 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija