• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Piše: Mili Čolić

31.07.2023

09:50

ESTRADAnje: Hrvatsko šou-biznis ludilo! Da nije Srbije, mnoge hrvatske zvezde ne bi znale kako zvuči aplauz

Dejan Milićević

Kolumne

ESTRADAnje: Hrvatsko šou-biznis ludilo! Da nije Srbije, mnoge hrvatske zvezde ne bi znale kako zvuči aplauz

Podeli vest

Da nije Beograda i naše Arene, mnoge hrvatske "zvezde" ne bi znale šta su popularnost, poštovanje i aplauz

 

Ne znam kako je vama, ali meni dan ne može da prođe bez sekiracije. One najgore sekiracije izazvane situacijom na regionalnoj šou-biznis sceni. Po ko zna koji put to što Hrvati zabranjuju nastupe srpskih izvođača dovodi me do ludila na svim nivoima. Pitam se kada će komšije shvatiti da je Beograd oduvek i zauvek centar šou-biznis dešavanja?!

Foto: Dejan Milićević

 

 

Ne znam nijednog izvođača bivše Jugoslavije koji je postao priznat, poznat i slavan a da karijeru nije gradio u centru srpske prestonice. Najvažniji i najglasniji aplauzi dobijani su samo u Beogradu. Pokloniti se beogradskoj publici značilo je da si uspeo u poslu kojim se baviš!
Tako je bilo nekad, a tako je i danas!
To što Hrvati zabranjuju nastupe naših izvođača govori samo da nemaju sluha i da sebe i svoj narod lišavaju mogućnosti da vide i čuju istinske i prave zvezde. Skandali sa zabranjivanjem krenuli su još u martu ove godine u Istri da bi se ovog leta preselili i u Dalmaciju.
Pratim situaciju u Hrvatskoj i nedvosmisleno konstatujem da se komšije ponašaju sumanuto. Dok u Istri i Dalmaciji "cajke" nisu dozvoljene, u Zagrebu je Aleksandra Prijović prodala čak dve Arene. Bravo za Priju i činjenicu da njeni koncerti neće biti otkazani mada pratim ovu nadrealnu situaciju. Nikad se ne zna. Hrvati definitivno ne znaju šta će od sebe, pa dok Bekuta, Karleuša, Keba i Miroslav nisu podobni, Prija jeste jer je odjednom proglašena za njihovu samo zbog toga što je rođena na tlu Hrvatske i tamo provela detinjstvo. Smešno i, usuđujem se da konstatujem, glupo!
Dok se u Hrvatskoj nastupi naših izvođača selektivno ukidaju od županije do županije, kao estradni filozof, imam potrebu da napišem sledeće.

Foto: Dejan Milićević

 

 

Da nije Beograda i naše Arene, mnoge hrvatske zvezde ne bi znale šta su popularnost, poštovanje i aplauz. Da nije Srbije i onih koji pevaju "cajke", sa kim bi njihove pop zvezde snimale duete i tako sebi obezbedile proboj na najvažnije šou-biznis tržište? Čitaj: srpsko!
Važno je ponoviti da nema popularnosti bez Beograda i srpske publike. Dok zabranjujete naše izvođače, ne zaboravite da je i pevač B lige iz Srbije za bilo kog, pa i najpoznatijeg izvođača iz Hrvatske izmislio šou-biznis.
Nema šou-biznisa bez Srbije i Beograda i ovo ne kažem ja, već istorija jugoslovenske i postmoderne estrade.
Biti popularan, važan, slavan i bitan znači da ste uspeli u Beogradu. Sve drugo su pokušaji i uvertire u bavljenje istinskim šou-biznisom.
Spisak hrvatskih izvođača koji ne postoji bez Beograda je dug. Dok zabranjujete naše zvezde, ne zaboravite da vaše zvezde nikada ne bi bile to što misle da jesu da nije Beograda. Tačka. Voli vas Mili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija