• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mili Čolić

09.10.2023

09:00

ESTRADAnje! Mili: "Želim da pevačice budu pevačice!"

Dejan Milićević

Kolumne

ESTRADAnje! Mili: "Želim da pevačice budu pevačice!"

Podeli vest

Mi novinari ćemo morati da počnemo da snimamo albume, a to ne bi bilo dobro.

Bože mili! Čuda velikoga! Kad se 'ćaše po šou-biznis Srbiji, po estradnoj Srbiji da prevrne, i da druga postane sudija...

Svaka sličnost sa epskom pesmom je namerna, jer ono što se dešava na javnoj sceni savremene Srbije ni narodna pesma u desetercu ne bi bila kadra da opeva! Influenseri postaše sve i svja, rijaliti igrači relevantniji od glumaca i pevača, a jadne pevačice razapete između nemila i nedraga. Kriza autorstva, nedostatak Marine Tucaković, dominacija Mici, Tee, Prije i vanžanrovski albumi Jelene Karleuše, kao i njeno šou-biznis znanje popunili su ovu godinu. Više fascinacija nema.

Poznate, nekada uspešne pevačice koje i dalje publika jako voli, koje znaju da pevaju i imaju hitove po pravilima postmoderne, otišle su kako u prinudnu, tako i u željenu ilegalu. Iz nje izađu s vremena na vreme, predstave neki singl koji ne prođe ili album koji propadne, pa iz muke, trbuhom za kruhom, postanu voditeljke ili snimaju raznorazne dokumentarno-igrane ili šou-programe. Nije smešno, tužno je.

Foto: Foto: Dejan Milićević

 

Pevačice su očigledno spremne da mikrofon okače o klin, ali ne i da izađu iz medija. Draže im je da budu na televiziji nego 'leba da jedu. Čast izuzecima, ali danas ne pišem o njima. Danas pišem o fenomenu koji, ako je počeo da izluđuje mene, sigurno izluđuje i vas, jer ja pišem i govorim uglavnom ono što vi koji me čitate i pratite - mislite. Vaš sam kanal i uživam u tome.

Ne mogu precizno da se setim kada su pevačice prestale da budu pevačice i postale voditeljke i glavne junakinje nekakvih ličnih rijaliti šou-programa koje zbog gađenja prema tim istima ne žele tako da nazovu. Ipak, precizno mogu da napišem da im to ne treba!

Dosadan sam i u estradnom smislu jako tradicionalan i zadrt, pa od dobrih pevačica koje imaju hitove, publiku i fanove očekujem i zahtevam da to i budu. Zašto su voditeljke? Zašto snimaju nameštene šou-programe i dokumentarno-igrane serijale kojima je scenario do te mere kontrolisan da vređa inteligenciju?

Sve što želim i jedino na šta pristajem, posebno u ovom digitalnom ludilu u kome vladaju drekavci, skakavci i netalentovani daždevnjaci, jeste da pevačice ponovo budu pevačice.
Ponizno i na kolenima molim pevačice da se vrate svom primarnom zanimanju. Žene, pevajte, snimajte makar i prosečne pesme, ali preklinjem vas da ne postajete novinarke, voditeljke i junakinje emisija koje gotovo da niko ne gleda.

Ne mogu svi da rade baš sve! Nisam to ja smislio, tako je od Boga! Estradni bog postoji i milostiv je, pa će sigurno urediti i da ovo ludilo prestane. U suprotnom, mi novinari ćemo morati da počnemo da snimamo albume, a to ne bi bilo dobro. Verujte mi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija