• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.04.2020

19:33

(VIDEO) EKSKLUZIVNO! EVO KAKO SU SRPSKI I RUSKI VOJNICI NA VMA DOGOVORILI ZAJEDNIČKI NAPAD NA KORONU! Ništa nisu prevideli, OVAKO TO RADE OZBILJNE VOJSKE!

Politika

(VIDEO) EKSKLUZIVNO! EVO KAKO SU SRPSKI I RUSKI VOJNICI NA VMA DOGOVORILI ZAJEDNIČKI NAPAD NA KORONU! Ništa nisu prevideli, OVAKO TO RADE OZBILJNE VOJSKE!

Podeli vest

Na Vojnomedicinskoj akademiji održan sastanak kome su, pored srpskih, prisustvovali i ruski vojni lekari koji su doneli pomoć iz Rusije. Tema razgovora bila je epidemiološka situacija u Srbiji i prioritetne oblasti zajedničkog rada,. Dogovorili su zajednički napad na Koronu, ništa nisu prevideli, kako to i inače rade ozbiljne vojske!

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva odbrane i Ministarstva zdravlja Srbije, a sa ruske strane oficiri štaba operativne grupe koja je stigla u Beograd. Sačinjen je plan rada, određena su naselja i objekte gde c"e biti angažovani ruski lekari i jedinice RHB zaštite.

Savetovanje srpskih i ruskih vojnika o tome kako da udare na koronu udarna je vest u Rusiji, a TV Zvezda ima ekskluzivni snimak o tome kako je to izgledalo! 

Naši i ruski vojnici dogovrili su da timovi ruskih lekara i medicinskih sestara obuče srpske lekare koji direktno rade sa pacijentima obolelim od virusa korona i da im pruže pomoć u organizaciji lečenja i karantina.

Kako je predviđeno, dve ekipe lekara će ostati da rade u Beogradu, gde je situacija najsloženija. Pet ekipa će biti upućeno u Niš, Kikindu, Valjevo i Ćupriju, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Planirano je da stručnjaci za RHB zaštitu i još jedan tim lekara bude upućen u Bačku Topolu, gde se u izolaciji nalaze srpski vojnici koji su bili u kontaktu sa zaraženima.

Dve grupe stručnjaka za RHB zaštitu će biti angažovane u Ginekološko-akušerskoj bolnici "Narodni front" i Kliničko-bolničkom centru "Dragiša Mišović u Beogradu.

Gosti iz Rusije su informisani o aktuelnoj situaciji u Srbiji, kao i merama koje je država preduzela u borbi protiv širenja virusa korona, a zamenik načelnika Generalštaba vojske RS, general-major Petar Cvetković i državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Tekić zahvalili su se general-majoru Mihailu Černišovu na tome što je Rusija ukazala pomoc" Srbiji.

Iz Rusije u Srbiju je juče i danas sletelo 11 ruskih aviona Il-76 sa timovima lekara i stručnjaka, opremom i tehnikom kako bi pružili pomoc" u borbi protiv virusa korona.

U Srbiji ima ukupno 1.624 zaraženih, a preminulo je do sada 44.

Sve o koronavirusu u svetu čitajte OVDE.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 4 godine

Hvala braći rusima i kinezima !!! A pozdrav i svim ostalim. Celoj planeti želim brzi oporavak !!!

Dzjordje milosavljevic

pre 4 godine

Nek rusi doteraju avion cisternu a na batajnici vojnici da ga napune sa kaporitom i vodom, i da se prska ozonski omotac iznad srbije. Ovo je koristan sastanak. Problem je sto su rusi kao narod disciplinovani jer se spremali za biološki rat sa amerikom . Srbi su da citiram "raspustena banda". rusi nek posalju dve posade pilota i jedna spava druga leti i prska ozon i rastvara i pravi i rupe gde prolazi uv suncevo zracenje Treba nam uv index 8 do 10.mislim da je to iljusin avion koristi se za gasenje pozara. I ove mere ruskih stručnjaka koje su na vma dogovorene i iljusin za 7 dana moze da se u srbiji ubije corona. I ukine vanredno stanje. Ma sutra odmah vucic da moli putina da doleti jedan avion cisterna ozonski omotac ce se obnoviti jer fotosinteza voca i povrca i pojačan uv index, stvara vise listova i kiseonik, bice sljiva i rakije jer je vlažnost zemlje uvecana. Za avion proglasiti drzavna tajna ovi ekolozi ce poceti da napadaju preko interneta vladu. Ako se ponude amerikanci uzmite i americi avion, pa sa 2 aviona prskati. Drzavna tajna rok trajnosti 50 godina za avione prskace , da ne bi tuzili srbi drzavu srbiju. Ovu brisite poruku mozda neka i informerova novinarka kaze ljubavniku on kaze komisiji i ima ceo beograd da sazna. I eto demonstracija ekologa.

vladimir

pre 4 godine

"Na muci se poznaju junaci" , predivna naša poslovica. To važi i za prave prijatelje , Rusiju, Kinu i one koji su prijatelji koji obećavaju. Lično za mene su istinski prijatelji oni koji ni milom ni silom nisu priznali tkz državu " Kosovo" . Jiš jednom sve čestitke braći Rusima , Kinezima sam već čestitao. Svima veliko HVALA.

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija