• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.06.2021

14:53

OBEĆALI VUČIĆU! Brza saobraćajnica Valjevo-Lajkovac gotova do kraja novembra 2022. godine, KINEZI DALI REČ SRPSKOM PREDSEDNIKU

Tanjug

Politika

OBEĆALI VUČIĆU! Brza saobraćajnica Valjevo-Lajkovac gotova do kraja novembra 2022. godine, KINEZI DALI REČ SRPSKOM PREDSEDNIKU

Podeli vest

Radovi na izgradnji brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac biće završeni do kraja novembra 2022. godine, što je više od godinu ranije od predviđenog roka, izjavio je danas izvršni direktor kompanije Shandong Hi-Speed Group, Meng Jan, u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

Predsednik Vučić danas je sa delegacijom kompanije Shandong Hi-Speed Group, na čelu sa Meng Janom i sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo, razgovarao o tekućim projektima, kao i o potencijalima i planovima za buduću saradnju, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Vučić je zahvalio predstavnicima kompanije na izuzetnoj dosadašnjoj saradnji i naglasio da je razvoj infrastrukture u Srbiji jedan od prioriteta čija realizacija umnogome doprinosi opštem rastu privrede i prilivu investicija u zemlju.

U tom kontekstu, sagovornici su posebnu pažnju posvetili projektu izgradnje brze saobraćajnice Valjevo-Lajkovac, kao jednog od najbitnijih segmenata na Koridoru 11. Izvršni direktor kompanije Shandong Hi-Speed Group je, tom prilikom obećao je da će radovi na ovoj deonici biti završeni do kraja novembra 2022, navodi se u saopštenju.

Kompanija Shandong Hi-Speed Group je izrazila interesovanje i za projekat izgradnje auto-puta Beograd (Borča)-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad u dužini od 110 kilometara, kao i za projekte izgradnje obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užice, o čemu će se voditi posebni razgovori.

Ocenivši saradnju sa kineskom kompanijom kao izuzetnu, predsednik je posebno zahvalio ambasadorki Čen Bo na ogromnom zalaganju u produbljivanju i jačanju saradnje između Srbije i Narodne Republike Kine, kao i na spremnosti da uvek uloži dodatne napore kako bi najveći i najzahtevniji infrastrukturni projekti u Srbiji dobili najkvalitetniju realizaciju od strane vrhunskih kineskih stručnjaka i izvođača, ističe se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Misel

pre 3 godine

Veoma lepe vesti, verujem da ce obecanje biti ispunjeno.

mara

pre 3 godine

Do sada se saradnja sa Kineskim partnerima pokazala odlicnom, verujemo da ce prognozirani rokovi i ovoga puta biti ispostovani

Sonja

pre 3 godine

To ce i da se desi! Jedva cekamo novu saobracajnicu.

Ivana

pre 3 godine

Hvala Kini koja je veliki strateški partner Srbiji, hvala našem predsedniku vučiću na svemu što radite za našu državu. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoja naše države. Izgradnja infrastrukture će omogućiti povećanje privrednog rasta.

Siniša

pre 3 godine

Kinezi su naši jako bliski prijatelji sa kojima imamo fenomenalnu saradnju koja nam je donela ogroman napredak i razvoj.

Oko

pre 3 godine

To su nasa braca Kinezi! Vredni i odgovorni pre svega! Svima ce ova deonima puta itetako znaciti i olaksati.

Lela

pre 3 godine

Svako obećanje biće i ispunjeno, ovo su odlične vesti

Aurora

pre 3 godine

Brza saobraćajnica Valjevo-Lajkovac biće zavrsena u rekordnom roku, a sve to zahvaljujući predanom radu naših prijatelja iz Kine. Srbija se ubrzano razvija, a putna infrastruktura znatno doprinosi tome.

Petar

pre 3 godine

Drago mi je sto ce doci do izgradnje nove saobracajnice.

Aurora

pre 3 godine

Saradnja sa Kinom doprinosi napretku naše zemlje i lepo je čuti da će brza saobraćajnica biti završena u rekordnom roku.

di

pre 3 godine

Dobra infrastruktura dovesce nove investitore,zato je vazno da gradimo brze sobracajnice!

dunaj

pre 3 godine

Ponovo pomoc nasih prijatelja iz Kine,nastavlja se saradnja na infrastrukturnim projektima.

ddd

pre 3 godine

Izgradnjom brze saobracajnice Valjevo Lajkovac stavraju se uslovi za nove investicije i razvoj privrede u ovom kraju.

Mile

pre 3 godine

Srbija ce biti predivna sa toliko novih puteva i mogucnosti!

vesna

pre 3 godine

Kinezi nikad nisu izdali svoj bratski narod pa nece ni sad ,verujemo cvrsto u to

Dragan

pre 3 godine

Zahvaljujući Vladi Srbije i kineskim investicijama Srbija danas ima moderne saobracajnice.

Marko

pre 3 godine

Verujem da će ovo dato obećanje biti i ispunjeno kao što je i do sada bilo!

Miloš

pre 3 godine

Saobraćajnice su jako bitne za napredak svake zemlje i odskočna daska u svetu!

Šeki

pre 3 godine

Kinezi vredno rade i svako svoje obećanje ispune maksimalno se zalažući da svi rokovi budu ispoštovani!

sledeća vest

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija