• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

20.09.2021

08:00

OTKRIVAMO PAKLENI PLAN TAJKUNA I ŽUTOG PRAVOSUĐA! OPERACIJA 'ŽAKLINA'! Đilasove sudije teraće na robiju nepodobne novinare!

Tanjug

Politika

OTKRIVAMO PAKLENI PLAN TAJKUNA I ŽUTOG PRAVOSUĐA! OPERACIJA 'ŽAKLINA'! Đilasove sudije teraće na robiju nepodobne novinare!

Podeli vest

Presuda kojom je Dragan J. Vučićević osuđen na šest meseci zatvora zbog tri tvita o Žaklini Tatalović samo je početak progona onih koji javno kritikuju Dragana Đilasa

Urednici i novinari koji se usuđuju da u svojim medijima javno kritikuju lidera SSP, tajkuna Dragana Đilasa dobiće brojne krivične prijave i biće osuđeni na zatvorske kazne!

Ovo je, kako saznajemo, "pakleni plan" tajkuna i njegovih plaćenika iz pravosuđa, medija, nevladinih organizacija…

Specijalna operacija

Presuda Prvog osnovnog suda prema kojoj je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević osuđen na šest meseci zatvora jer je napisao tri tvita o novinarki TVN1 Žaklini Tatalović samo je početak specijalne operacije koja ima za cilj da zastraši i ućutka kritičare Đilasa i njegove "politike".

- Ideja je da novinari i urednici takozvanih nezavisnih medija, aktivisti NVO, kao i brojni Đilasovi plaćenici iz javnog života masovno podnose krivične prijave protiv novinara i urednika koji im nisu po volji. Onda će po tim prijavama sudije bliske Đilasu da presuđuju ogromne novčane i zatvorske kazne! Konkretno, kao onaj kog treba zatrpati prijavama pomenut je Vučićević, ali i Milan Lađević i Saša Milovanović iz "Srpskog telegrafa", kao i Predrag Sarapa sa Pinka i Duško Vukajlović iz "Objektiva… - otkriva naš izvor.

Dogovorena je, kako saznajemo, i široka medijska kampanja koja treba da dokaže da su "režimski novinari" najveće zlo i da je neophodno da budu osuđeni na zatvorske kazne!?!

Foto: printscreen

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević kaže da prvi put čuje za ovaj "zločinački plan", ali da sve ukazuje na to da neki takav dogovor postoji.

- U poslednjih šest i više meseci protiv mene je podneto na desetine krivičnih prijava, što se ranije vrlo retko dešavalo. I dok su pre tri ili četiri godine te prijave bile redovno odbacivane jer zakon i evropske norme jasno kažu da novinar u obavljanju svog posla sme da šokira, preteruje, pa čak i da vređa, sada, kako vidimo, sudovi po tim prijavama dosuđuju i zatvorske kazne! - kaže Vučićević, koji apeluje na sve novinare i čitavu javnost da dignu glas protiv strašnog đilasovskog pravnog nasilja.

- Nisam ovde u pitanju samo ja i samo Informer. U pitanju smo svi mi i svi mediji koji nisu pod Đilasovom kontrolom! Ako postane pravilo da novinari idu u zatvor zbog svog javno iznetog stava ili mišljenja, onda smo svi mi u više nego ozbiljnom problemu! - upozorava naš glavni urednik.

I dok Žaklina Tatalović, Dragan Đilas i njegovi bliski saradnici juče nisu hteli da govore za Informer, Nebojša Krstić kaze da mu nije jasno kako se zatvor pojavio kao opcija.

- Dugo sam na Tviteru, dobio sam nebrojeno mnogo pretnji, uvreda i psovki. Nikad nisam nikog tužio. Nikad niko nije kažnjen zbog svih tih pretnji. Mislim da je zatvor drakonska i krajnje neumesna kaznena mera - naglašava Krstić.

Dvostruki aršini

Glavni urednik "Srpskog telegrafa" Milan Lađević naglašava da je problem što jedan čovek u sudu diktira presudama.

- Sve je moguće kad imamo ovakvo pravosuđe, pa i da urednici medija u 21. veku završe u zatvoru zbog verbalnog delikta (bez pretnji), a da je u isto vreme nekima to dozvoljeno, pa i da neometano pozivaju na batine, ubistva novinara i urednika medija koji im nisu po volji. O pretnjama da će ostati bez posla i o vređanjima da ne pričam... Problem je što je ovde sud, tačnije jedan čovek u sudu, onaj koji je postavio sve kadrove, onaj koji diktira presude iz kabineta... I to svi znaju. Nadam se da ipak postoje i časne sudije, koji neće podleći pritiscima. Mi smo već svakodnevno suočeni sa SLAP tužbama predstavnika opozicionih partija, koji svojim odštetnim zahtevima žele da nas uguše i zaplaše da više ne pišemo. O drugim svakodnevnim pritiscima na uređivačku politiku da ne pričam. Čak su pokušali i da nas preko moćnog tvitera ućutkaju - zaključuje Lađević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dušan

pre 2 godine

Sada je svima jasno zašto pravosudni sistem ne funkcioniše kako treba. Još u njemu obitavaju sudije koje su tajkuni pravovremeno imenovali ili našli način kako da dođu do njih, pa sada rade za njih.

sns

pre 2 godine

Samo zaostala osoba može poverovati ovde napisanim tekstovima!!

Dušan

pre 2 godine

Nisam ni sumnjao da će tajkunski kartel smisliti nešto da rade osim da se tuže i zatrpavaju pravosudni sistem da oni sami nikada ne stignu na red.

Coa

pre 2 godine

Sloboda medija mora da postoji. Ova presuda je u stilu komunista za verbalni delikt.

Tara

pre 2 godine

Znaju gradjani dobro ko je Đilas. Pokušava da osvoji koji politički poen,u svakom gradu doživi fijasko, dočekaju ga kivni gradjani, koji dobro pamte njegovu vladavinu.

Baki

pre 2 godine

Pod hitno izvršiti izmenu pravosudnog sistema i sudija !!!!!

Bojan

pre 2 godine

Pazi sad pa ovo. A šta je sa svim silnim uvredama koje su oni upućivali drugima?! O tome niko ništa ne piše... Sramota.

Ivana

pre 2 godine

Bruka i sramota za pravosuđe. Koliko li bi oni tek tužba dobili kad bi ih svaki građanin tužio za ono što su radili?

Zagorka

pre 2 godine

Nikada se nista nije dobilo niti se dobija svadjom, jos manje na ulici. Neki dogovor mora da postoji. Pravosudni sistem ce imati posla...

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija