• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.10.2021

21:15

Da li ste vi normalni?! Je l ni kod smrti ne možemo da podvučemo crvenu liniju... Da li u takvoj zemlji želite da živite?!

printscreen/Tanjug

Politika

Da li ste vi normalni?! Je l ni kod smrti ne možemo da podvučemo crvenu liniju... Da li u takvoj zemlji želite da živite?!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je danas na tvit sociologa Daria Hajrića koji u svojoj izjavi nije birao reči o preminulom dugogodišnjem direktoru Beogradske filharmonije Ivanu Tasovcu, četiri sata nakon što je objavljena vest o njegovoj smrti, i poručila da je možda to trenutak da svi zajednički podvučemo crvenu liniju


Premijerka je rekla da je preminuo blizak prijatelj Ivan Tasovac,ne samo kolega već drug, i da su se nakon njegove smrti pojavili najstrasniji mogući tvitovi, a da je jedan objavio sociolog Dario Hajrić koji se često pojavljuje u medijima da komentarise društvene prilike u Srbiji i političku scenu.


"Objavio je tvit, ako se ne varam četiri sata nakon što je Ivan preminuo, najgore moguće, najstrašnije sadržine", izjavila je premijerka Srbije.

Ona je rekla da je Ivan Tasovac, ako se izuzme sve ono što je učinio za Srbiju i Beogradsku filharmoniju, nečiji sin i otac dva deteta, nečiji suprug i prijatelj, i naglasila činjenicu da je neko ko je sociolog i treba da komentariše u ime neke elite uspeo da par sati od njegove smrti da govori najstrašnije i koristi najpogrdnije izraze.

Brnabić je navela i da nije mogla ranije na to da odgovori, jer prosto nije znala šta bi rekla, i upitala zašto to nismo kao društvo osudili ili zašto mediji koji svakodnevno Hajrića zovu da gostuje na njihovim televizijima nisu osudili njegove neprimerene reči.

"Je l ne možemo ni tu da podvučemo crvenu liniju, da kažemo gospodine vi ste socilog da li vi mislite da to što vi radite, da je to normalno, da li vi želite da živite u takvoj zemlji. Da li vi onda želite da mi koji nismo sociolozi radimo vama iste stvari, zato što se ne slažemo sa vama. Da li ste vi normalni?", upitala je Brnabić.

Foto: Printscreen

Dario Hajrić


Ona je naglasila da je ovo morala da kaže zbog Ivana i da se nada da će neko umeti da čuje njenu poruku kako bi pokušali da zajedno povučemo neku crvenu liniju.

"Pošto, ako ovako nastavimo i o nama "vučićevcima", "sendvičarima" može baš sve da se kaže i za života i posthumno, i o našim porodicama i svemu tome, i onda da se relativizuje kada se neko fizički napadne i razbiju vaše prostorije, i sve je to u redu i da niko i ne osudi kada iz Ðilasove stranke kaže svako će naći svog naprednjaka, dokle ćemo onda stići, ko misli da je to normalno", poručila je Brnabić.

Premijerka je zaključila da je sada možda trenutak da i oni koji se sa njima politički ne slažu i ne dele iste politicke vrednosti i mišljenja, podvuku zajednički neku crvenu liniju i da se nada da će je možda neko čuti.

Hajrić je nekoliko sati nakon što je objavljeno da je Tasovac preminuo objavio tvit krajnje neprimerene sadržine.

"Jao, je l' to sad treba i o Tasovcu pisati tugaljive otišo si, a bio si poznat čovek i noseća greda kulture rekvijem-tvitove i potpuno zanemariti da je bio ordinarna kaca g....a?", napisao je on na Tviteru.

Foto: Printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dr Pera

pre 2 godine

procitas ime .. procitas prezime .. sve ti je jasno

Xxx

pre 2 godine

Nije njemu lako Laza puna pa ne može da dođe na red.

Milan

pre 2 godine

Који љигавац! Ни мртве не поштује. Смрад један!

Pera

pre 2 godine

Sociolog? Dovoljno je da mu vidite tu retardiranu facu i shvatite da je nedovrsena ljudska kreatura i socijalni otpad.

Elita

pre 2 godine

Čime je taj čovek to zaslužio? Samo zato što je bio ministar u Vladi? To je ta beogradska elita u punom sjaju. Iskreno, nisam nigde pročitao ili video na TV ali se pitam: Da li je to raspisan javni konkurs za najvulgarnije, najprizemnije i najbestidnije vređanje neistomišljenika ili su to njihovi izborni programi na javnoj raspravi? Jedva čekam izbore da ih Vučić počisti ...

Sasa

pre 2 godine

Dario Hairović jedinica mere za rodoljublje ili pre bih rekao domoljublje. Pored ovakvih političkih pavjana opozicija će doći na vlast 2350.godone.

Vla

pre 2 godine

Ma kakva elita, oni mogu biti elita divljim zivotinjama, nikako i domacim, domace su prepametne za ovu samozvanu elitu, i kod zivotinja postoji red, kod samozvanih nema, neznaju sta je to

SR71

pre 2 godine

Cekajte,a kako je reagirao sadasnji vladar Srbije kada je ubijen premijer Djindjic?

BB King

pre 2 godine

Ustaskog zla ima i u Srbiji a ovaj je ocigledan primer. Mars u hrvatsku.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija