• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nacionalna Avangarda

20.12.2021

09:45

Kad sam došla u bolnicu, Ranko je bio vezan, a policija ga je čuvala! Videla sam da od njega nema ništa... Potresna ispovest majke Ranka Panića!

Printscreen You Tube/Nacionalna Avangarda

Politika

Kad sam došla u bolnicu, Ranko je bio vezan, a policija ga je čuvala! Videla sam da od njega nema ništa... Potresna ispovest majke Ranka Panića!

Podeli vest

15. avgusta 2021. godine navršilo se 13 godina od ubistva Ranka Panića. Kako kaže majka ubijenog Ranka, Smiljana Panić, o njenom sinu danas govori još samo jedan čovek

 

U intervjuu iz 2020. godine za Nacionalnu Avanagrdu, govoreći o periodu života kada je napustila Krajinu, Snimlja Panić kaže: 

- U Oluji. Nismo uopšte ni mislili, mi smo zadnji otišli, 1995. u avgustu. U pola tri noću došao je jedan mali iz sela i zove nas, tada je bila akcija Medački džep, to je bio užas. Zvao je mene i moju mater, kaže "moramo izaći do 5 sati, dok ofanziva prođe". Nemaš struje, ne vidiš ništa, ništa od papirologije nisam uzela, sve mi je u stanu ostalo. Kako sam bila tako sam i izašla. 

- I brat i sin su mi bili prema Gospiću, ne znaš je l su poginuli, čuješ pucnjavu. 

Kako Smilja kaže, rekli su im da nema povratka - ili  Lapac, ili Banjaluka ili Srbija. 

- Ni sina ni brata mi nema, ko zna da l su živi. Traktori, deca, šta da radiš... Radiš da preživiš, moraš da tražiš gde ćeš stanovati... - priseća se Smiljana. 

Foto: Printscreen You Tube/Nacionalna Avangarda

O ubijenom sinu Ranku Paniću

- Sestra me je zvala, kaže "Ranko je povređen". Ja sam mislila da radi, pa viljuškarom kad je tovario gajbe na kamion, možda je neka pala pa mu povredila nogu.

- Kad sam došla u bolnicu, ruke ovako vezane, noge vezane, samo malo prekriven. Kad me je video samo je pitao što sam došla. Ja sam videla da od njega nema ništa. Oči su mu bile žute, on vezan... 

Foto: Printscreen You Tube/Nacionalna Avangarda

- Mene zanima zašto ga je policija čuvala i tamo, u Urgentnom centru?! Vezan je, ne može nikud. Ja sam to pitala, niko mi nije dao odgovor. On na aparatima, ne može nikud, a oni dežuraju. Nije to zatvor, to je bolnica. Užas! Operisan je, sve je kao u redu. Drugi ili treći dan doktorka mene izvede i kaže "smirite se, ali budite spremni na najgore". Ja sam joj zahvalna što mi je rekla. Opet je operisan, rekli su mi da ne mogu u posetu. 

- Mnogim majkama i očevima bih poželela da imaju takvog sina, takvi se rađaju retko - radnik, niko nema ružu reč da kaže kakav je bio. Nikome nikad nije naneo zlo, rađe je hteo da bude na njegovu štetu nego na bilo čiju. 

Foto: Printscreen You Tube/Nacionalna Avangarda

- Znam ko ga ne zaboravlja. Svakog meseca odem na grob, napravila sam njemu i meni spomenik, stavila ploče. Težak život nas siromaha. Kad pogledaš, baš ništa lepo nas kroz život nije pratilo. Sudbina je takva - završila je nesrećna majka sa suzama u očima. 

Vučić: Ubijen je samo zato što neko nije imao dovoljno poštovanja da dozvoli običnu šetnju!

- Taj čovek je stradao i ubijen samo zato što je želeo da prošeta do RTS, samo zato što je želeo da ostvaruje u neko drugo vreme ono što je Georgievu omogućeno apsolutno svaki put kada su to poželeli. Ne zaboravite da se krenulo u šetnju prema Makedonskoj ulici, ka RTS. Prekinuta je šetnja, brutalno napadnuti demonstranti od strane Žandarmerije dolukom političkog vrha, dakle DS i SPS tada. Čovek je teško povređen i posle toga je preminuo u bolnici. 

Podsetimo, kako bi opravdali svako nasilje koje rade i koje planiraju, kako bi napravili žrtve od sebe, a u isto vreme ubili svako sećanje na prave žrtve, đilasovci vise ne prezaju ni od čega

Tako je jedan od omiljenih Marinikinih i Đilasovih propagandista, čovek koji je hteo pristalice SNS da strpa u logore, Slobodan Georgiev, napisao da Ranko Panić nije ubijen! Više pročitajte OVDE

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzioner

pre 2 godine

Kad suze liju starom čoveku to nije normalno a plakati se mora čitajući ovu izjavu majke Ranka Panica.Da sam ja vlast dao bih mu ulicu sa njegovim imenom da se nikad ne zaborave zlodela žutih.

Zaharova

pre 2 godine

Nego ko bese ministar policije tada,onaj sto je sad pored Vucica.

laza lazarevic

pre 2 godine

Pa uhapsite Dacica zna se ko je komandovao,a pardon on je u vladi

sledeća vest

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Novak pokrenuo lavinu! Posle Srbina oglasili se i Alkaraz, Rune, Mekinro... (FOTO)
Tenis

Novak pokrenuo lavinu! Posle Srbina oglasili se i Alkaraz, Rune, Mekinro... (FOTO)

Britanac Endi Marej odigrao je poslednji meč u karijeri na Vimbldonu. Osvajao je dva puta ovaj turnir, zlatnim slovima upisan je u istoriju "zelenog" grend slema, a Novak Đoković ga je čekao na terenu da ga zagrli, javno je na društvenim mrežama izrazio poštovanje prema prijatelju i rivalu, a onda su to učinili i mnogi ljudi iz sveta tenisa.

05.07.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija