• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.12.2021

14:07

Ovaj kraj će kroz 4 godine biti neprepoznatljiv!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Ovaj kraj će kroz 4 godine biti neprepoznatljiv!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Opštu bolnicu u Novom Pazaru

 

- Novi Kliničko-bolnički centar u Novom Pazaru biće ogromna podrška ne samo gradu, već i celom ovom kraju - Raški, Sjenici, Tutinu, kao i kompletnom severu Kosova i Metohije. Nastavićemo da ulažemo u zdravstvo i različite delove zemlje, a videćete da će ovaj kraj kroz naredne četiri godine biti neprepoznatljiv - napisao je Vučić na Instagramu nakon posete.

Izgradnja kliničko - bolničkog centra u Novom Pazaru u vrednosti od 70 miliona evra sa opremom i deonice autoputa od Požege do Duge Poljane u dužini od oko 75 kilometara, samo su neki od projekata koji su dogovoreni tokom dvodnevne posete predsednika Aleksandra Vučića Zlatiborskom i Raškom okrugu.

Vučić je započeo posetu u nedelju i to posetom domaćinstvu Marinković u selu Seništa, nakonn čega je obišao rekonstruisanu osnovnu školu „Živko Ljujić“ u Novoj Varoši za šta je izdvojeno pet miliona evra.

Prvog dana posete, predsednik se u Sjenici sastao i sa predstavnicima kompanije CRBC, a u njegovom prisustvu potpisan je i ugovor za gradnju deonice puta Požega - Duga Poljana u dužini od oko 75 kilometara.

Ugovor su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i potpredsednik kineske kompanije CRBK (Čajna roud end bridž korporejšen) Zhang Xiaoyuan, a prisustvovala je i ambasadorka Kine Čen Bo.

Denicom od Požege do Duge Poljane biće nastavljena izgradnja autoputa ka Boljaru na granici sa Crnom Gorom.

U Sjenici, predsednik se sastao i sa predstavnicima mesnih zajednica i građanima u tamošnjoj gimnazijii, a tokom tri i po sata razgovarao sa njima , i najvećeg broja zahteva za izgradnju puteva, Vučić je dao obećanja za neke od zahteva za koje država još može da im pomogne kako bi im uslovi životi bili poboljšani.,

Drugi dan posete, predsednik je započeo posetom manastiru Sopoćani gde je sa igumanom Tektistom razgovarao o pomoći za izgradnju manastirske trpezarije i rekao da će država i pre Nove godine pomoći bratiju sa 300. 000.

Vučić je obišao radove na putu Novi Pazar - Tutin i najavio njihov završetak so juna iduće godine, a u Tutinu, mestu Ribariće obišao je porodičnu fabriku nameštaja „Ekstra san“ i izrazio nadu da će u Srbiji biti više sličnih porodičnizh kompanija.

U novopazarskoj opštoj bolnici Vučić je rekao da će država izdvojiti 70 miliona evra za njenu rekonstrukciju i dogradnju, tako da će ova bolnica po završetku biti kliničko - bolničkog centara u tom gradu, što će omogućiti bolju zdravstvenu negu za stanovnike tog kraja - njih 200.000.

Takođe, predsednik je najavio i prolazak gasovoda kroz Novi Pazar, a dogovoreno je i izmeštanje toplane na mazut iz centra grada u industrijsku zonu i prelazak na biomasu čime će zagađenje biti svedeno na minimum, a grejanje će biti jeftinije. Za dva dana, predsedniku su i sami građani imali prilike da iznesu svoje probleme, a ticali su se najviše nedostatka puteva i radnih mesta

Sa predsednikom Vučićem, u poseti Zlatiborskom i Raškom okrugu bili su i ministri u Vladi Srbije i to Zlatibor Lončar, Irena Vujović, Marija Obradović, Maja Popović, Tomislav Momirović, Irena Vujović, Branislav Nedimović, Anđelka Atancković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nikola0104

pre 2 godine

4 godine je dug period ali nema sumnje da ce ovaj kraj Srbije doživeti veliku ekspanziju i da će život gradjana ovog kraja biti znatno poboljšan.

Agnica

pre 2 godine

Све што је председник до сад обећао, испунио је, па ће тако и ово обећање.

Minja

pre 2 godine

Kada su dve fabrike dosle u Kraljevo , za samo godinu dana Kraljevo je postala druga prica. Ljudi zadovoljniji, srecniji. Lokalni putevi asfaltirani, rasveta, grad i okolina bukvalno je zivnuo. Verujem da ce tako biti i u Novom Pazaru , jer znacajna sredstva se ulazu u taj grad.

Jelena

pre 2 godine

U svaki kraj se postepeno ulaže, Srbija više nije ono što je bila. Nikada se nije više radilo i gradilo, bar to generacije ne pamte

ako vam je vođi mali nabavite

pre 2 godine

Не памте генерације јер су им СНС братија и мафија испрали мозак са бесомучним говорима пичкоустог вође, и задругама надрогираног, овај, озонираног тајкуна.

Jovana

pre 2 godine

Podjednako se ulaze u svaki deo Srbije. Poslednjih sedamdeset godina nije se toliko ulagalo u Raški okrug, predsednik sve sto obeca to i ispuni.

Ivana

pre 2 godine

Divim se nasem presedniku sto ne posustaje i nastavlja da gradi i radi.Covek za primer mnogima.

Iva

pre 2 godine

Bice neprepoznatljiv ovaj kraj i to iz razloga sto predsednik Vucic sve daje od sebe da se ljudima sto vise pomogne i obezbedi bolja buducnost.

Milan

pre 2 godine

Za 4 godine će cela Srbija biti neprepoznatljiva.

Mila

pre 2 godine

Predsednik uvek ispunjava sve sto obeca, bez sumnje

Tanja

pre 2 godine

To samo sa Vama mozemo! Uspeh je zagarantovan dok ste Vi uz nas

Hana milosevic

pre 2 godine

Predsednice uz Vas smo! Hvala Vam na svemu.

Alexandar

pre 2 godine

Ovo je dokaz da se ravnomerno ulaze u sve delove nase zemlje.

Anja

pre 2 godine

Zdrvstveni radnici zasluzuju da imaju kvalitetno okruzenje za rad a bolesni sto kvalitetnije usluge. Zdravlje nam je najbitnije.

Kika

pre 2 godine

Vucic je sve ono sto je obecao i ispunio, za sve ove godine je Srbiju podigao na noge!

Vera

pre 2 godine

Srbija je jaca nego ikada do sada zahvaljujuci Vucicu!

Simke

pre 2 godine

Svi smo videli koliko fabrika je otvoreno i koliko puteva je sredjeno zahvaljujuci vlasti!

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija