• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.01.2022

10:35

ŠIPTARSKI HAKERI OBORILI SAJT "KOSOVO ONLINE"! Neviđen pritisak na Srbe!

printscreen

Politika

ŠIPTARSKI HAKERI OBORILI SAJT "KOSOVO ONLINE"! Neviđen pritisak na Srbe!

Podeli vest

Redakcija portala Kosovo onlajn saopštila je danas da je rad tog portala onemogućen jutros, izuzetno jakim hakerskim napadom koji je započeo nekoliko minuta pre 8 časova i koji još traje

 

Portal "Kosovo Online" oboren je od strane hakera u trenutku kada svi mediji izveštavaju o protestima Srba na Kosovu i Metohiji jer im je zabranjeno da glasa na referendumu. 

Kosovo onlajn navodi da je došlo do izuzetno organizovanog tehničkog napada sa brojnih internet adresa u inostranstvu i da je reč o višemilionskim pojedinačnim “ulazima” koji obaraju sajt.

Portal navodi da će do normalizovanja rada vesti objavljivati na društvenim mrežama, Fejsbuku i Instagramu.

Foto: printscreen

Podsetimo, ovo nije prvi put da hakeri napadaju sajt Kosovo Online.

Isto dogodilo i krajem septembra prošle godine, kada je kosovska policija u punoj ratnoj opremi blokirala administrativne prelaze Jarinje i Brnjak. 13. oktobra prošle godine u jeku nemira na KiM je kosovska policija sprovela akciju na severu KiM, u kojoj je dvoje Srba teško povređeno, a nekoliko desetina zatražilo lekarsku pomoć, o čemu je sajt uredno izveštavao.

"Koji god motivi da stoje iza napada na naš sajt, redakcija saopštava da će nastaviti da obavlja svoj novinarski posao profesionalno, kao i do sada", proučili su tada iz redakcije pomenutog portala.

 

Foto: printscreen

Veliki broj Srba okupio se jutros ispred biračkih mesta u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji sa željom da ostvari svoje građansko pravo i glasa na referendumu za promenu ustava Srbije! Okupljeni Srbi pitaju zašto su građani drugog reda i zašto i za njih ne važe garantovana ljudska prava kao i za ostale građane na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, u zajedničkoj izjavi predstavnika priveremeih institucija u Prištini saopšteno je da  "otvaranje birackih mesta Srbije na Kosovu predstavlja krešenje kosovskog ustava".

​Repubička izborna komisija (RIK) donela je odluku po kojoj će glasači sa Kosova i Metohije, budućni da Priština nije dopustila Srbima da glasaju na referendumu, svoje pravo moći da iskoriste na biračkim mestima u četiri grada centralne Srbije - Kuršumliji, Raški, Novom Pazaru i Vranju.

Vučić: Odluka Prištine nije iznenađenje, a Kvinti, izgleda, ličimo na idiote

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da odluka Prištine da ne dozvoli Sbrima sa KiM da glasaju na referendum nije iznenađenje, s obzirom na konstantno maltretiranje Srba, ističući da je dublji problem Kvinta, pet zemalja, kojima, primećuje, ličimo na idiote, budući da za Prištinu nema nikakvih sankcija.

"Nedozvoljavanje glasanja u srpskim srdinama na KiM nije iznenađenje imajući u vidu sve što Kurti i njegova vlada rade - maltretiranje, šikaniranje Srba, slanje specijalnih jedinica, pravljenje puntkova na 15 kilometara, šikaniranje u svim enklavma… Ali, mislim da su Srbi jasno rekli šta žele i danas pokazali da je glas Srba sa KiM glas "da", glas za Srbiju, a ne za Kurtija", rekao je Vučić, komentarišući odluku Prištine.

On je, međutim, istakao da je problem dublji, a to je, kaže, činjenica da neki u Kvinti, koju čine SAD, Velika Britanija, Nemačka Italija i Francuska, valjda misle ili im ličimo na idiote.

"Kada to kažem, mislim u pravom smislu te reči, jer oni su u stanju da pozovu Albance na poštovanje prava, demokratije, da se dozvoli Srbima glasanje, ali ako Priština ne dozvoli, nećete čuti ni reč protesta, a kamoli akciju i sankcije", rekao je Vučić.

On je ukazao i da bi, da je nešto slično uradio Milorad Dodik ili Beograd, prema bilo kome na koji način, odavno usledile sankcije, a mi označeni kao "loši momci".

"Hvala im. Videli smo njihovu zabrinutost. Sve najbolje im želimo, a ovo će svakako imati dalekosežne posledice, mada ne moraju oni sve da znaju, ni sve da čuju", poručio je Vučić.

Predsednik je istakao i da je Beograd uz svoj narod na KiM i sa njim će donositi sve odluke i u budućnosti.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Acaaa

pre 2 godine

To je nesto sta mi nemamo, hakere ili oni dobro placaju pa nasi patriote okrenu glavu kao i uvek?

DDoS

pre 2 godine

Сигурно им неки партијски стручњаци одржавају мрежу.

OPASNO! PRIŠTINA SE NAORUŽAVA!
Politika

OPASNO! PRIŠTINA SE NAORUŽAVA!

Ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Armend Mehaj saopštio je da je ove godine za kosovske bezbednosne snage obezbeđen ''najveći budžet ikada'', jer, kako je naveo, imaju na raspolaganju 103 miliona evra

15.01.2022

22:10

sledeća vest

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija