• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ekipa Informera

04.02.2022

07:00

BIVŠI PREDSEDNIK SRBIJE OŠTRO KRITIKUJE ĐILASOVCA! Tadić: Ponoš opasan po državu!

Politika

BIVŠI PREDSEDNIK SRBIJE OŠTRO KRITIKUJE ĐILASOVCA! Tadić: Ponoš opasan po državu!

Podeli vest

On ne može biti predsednički kandidat cele opozicije, baš kao ni Vladeta Janković, koji je otvoreno podržavao Šešelja i radikale!

Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić poručuje da je Đilasov kandidat za predsednika Zdravko Ponoš opasan za državu i narod!?!

Tadić je rekao da Ponoš definitivno ne može biti predsednički kandidat čitave opozicije, baš kao što ni Vladeta Janković ne može biti zajednički kandidat za gradonačelnika Beograda.

Uveo bi nas u NATO

Da je kojim strašnim čudom on predsednik Srbije, odmah bi ukinuo odluku o vojnoj neutralnosti i vrlo brzo nas uveo u NATO pakt
Aleksandar Vulin, ministar policije

Nametanje kandidata

Tadić otvoreno kaže da ima veliki problem sa kandidovanjem Ponoša i Jankovića i da nema nikakve šanse da ih SDS podrži.

- To su evidentno desničarski kandidati, desničarske političke ideologije. Taj blok (đilasovci) praktično je nametnuo jedno ideološko kandidovanje, jednu vrednosnu liniju... Postoji opasnost od ovakvog nametanja predsedničkog kandidata, u čemu učestvuju pojedini analitičari i takozvani slobodni nezavisni mediji, i to vrlo otvoreno - rekao je Tadić, posebno ističući da mu smeta to što je Janković svojevremeno, dok je bio u DSS, hteo da pravi koaliciju sa Šešeljem i SRS.

- Vladeta Janković je bio potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS), koja je bila izričito protiv EU integracija. On je hteo da uđe u koaliciju sa Šešeljom i to je za mene nedopustivo... Ljudi, naravno, mogu da menjaju svoje mišljenje, ali je bitno kako ga menjaju - podvukao je Tadić.
Lider SDS je naveo i da se on lično zalagao da Zdravko Ponoš pohađa razne akademije kako bi što brže napredovao u vojsci.

Moj ugao

NEBOJŠA KRSTIĆ, MARKETINŠKI STRUČNJAK

Ponoš je izabran zato što je on poruka Amerikancima. A poruka glasi: 'Ja, Dragan Đilas, vaš sam. Na mene igrajte, na mene računajte. Pustite Aleksandra Vučića, on tu mnogo šuruje sa Rusima, Kinezima... Igrajte na mene. '

- Slali smo ga na školovanja po inostranstvu, preskočio je mnoge lestvice u vojnoj karijeri... To je bio veliki problem sa kojim sam se ja suočavao. Trpeo sam kritiku i to, moram sad da priznam, opravdanu. Na kraju, Ponoš je napravio ogroman gaf, izlazio je u javnost sa nekontrolisanim izjavama. Doveo je u pitanje uverenje građana Srbije, nije se znalo da li smo mi bezbedna ili nismo bezbedna zemlja. Načelnici Generaštaba u uređenim zemljama nikada ne daju takve izjave koje imaju duboku političku i bezbednosnu konotaciju i to jeste razlog zbog kog sam ga na kraju i smenio. Nakon toga sam ga stavio na novi politički test. Predložio sam da on bude pregovarač u tehničkom dijalogu o Kosovu. Ponoš je moj zahtev odbio! - rekao je Tadić.

Komentarišući sve ove navode, analitičar Dejan S. Miletić kaže da nema snažnijeg i jačeg svedoka o generalu Ponošu od Borisa Tadića.

Čekajte, bre!

NATAŠA JOVANOVIĆ, SNS

Dragan Todorović i ja smo 2008. zatražili od Ponoša da momentalno podnese ostavku zbog podrivanja odbrambene moći Srbije i uništavanja vojske. Takav NATO general je sad Đilasov kandidat za predsednika Srbije!?

- Nemamo mi kao javnost više nikakvih velikih dilema oko Ponoša kao kandidata ako Tadić o njemu iznosi određene činjenice i saznanja. To jeste potvrda da tu svašta nije kako treba. Nažalost, sve ovo što je izneto govori mnogo i o Tadiću i o Ponošu, i o tome kako se u državi radilo dok su oni bili na vlasti. To je jednaka sramota za obojicu, ali i za državu u to vreme - podvlači Miletić.

Ništa narod ne pita

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglašava da bi Ponoš, ako bi nekim slučajem postao predsednik Srbije, našu državu uveo u NATO!

- Ponoš je prirodan kandidat NATO partija. Da je kojim strašnim čudom on predsednik Srbije, odmah bi ukinuo odluku o vojnoj neutralnosti i vrlo brzo nas uveo u NATO pakt. Baš kao što, dok je bio vlast, nije pitao vojsku šta misli o uništavanju oružja, o ukidanju 63. padobranske i 72. specijalne brigade, o izručenju naših oficira Hagu, Ponoš ne bi pitao ni građane Srbije šta misle o NATO paktu - zaključuje Vulin.

Poseduje luksuzni stan na Vračaru, a do njega došao fiktivnim ugovorom

Zdravko Ponoš poseduje milionski vredan luksuzni stan sa čak četiri garaže na Vračaru, a do njega je došao fiktivnim ugovorom!

Ponošev stan nalazi se u Ulici Černiševskog, a kupljen je navodno pre šest godina za 215.415 evra, otkrio je 'Objektiv'. Ono što je sumnjivo jeste cena: na toj ekskluzivnoj lokaciji, u novoj zgradi kvadratni metar general je platio samo 1.550 evra, a u tom delu Beograda cena kvadrata je veća od 3.000 evra.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 2 godine

Pa kad traže podršku i pare od nekim svetskih moćnika, onda dobiješ spisak gde koga moraš da kandiduješ... to je ono što se već sada vidi. Mnogo gori je spisak koji je dobio sam kandidat. Taj spisak ide od minstara i pomočnika ministara, direktora i uprave svake strateški bitne firme, pa do kafe kuvarice u svakoj instituciji Srbije.

Izbori 2024

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu
Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu

Međunarodna kampanja za zabranu nuklearnog oružja (ICAN) procenjuje da Izrael poseduje najmanje 90 nuklearnih bojevih glava u svom arsenalu i da povećava svoju nuklearnu potrošnju. U izveštaju koji ispituje rashode za nuklearni razvoj, ICAN je otkrio da je Izrael povećao svoju nuklearnu potrošnju za 2,4 posto, što je ekvivalent od 1,1 milijarde dolara godišnje.

17.06.2024

15:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija