• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.02.2022

16:46

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ U POSETI PEKINGU: Sutra nas čekaju važni razgovori sa Si Đinpingom, strahovitom brzinom ide naša saradnja sa Kinom u svim segmentima

Printscreen

Politika

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ U POSETI PEKINGU: Sutra nas čekaju važni razgovori sa Si Đinpingom, strahovitom brzinom ide naša saradnja sa Kinom u svim segmentima

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Kini

Predsednik Vučić je danas prisustvovao otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

- Veoma je važno za budućnost izgradnja fabrika vakcine u Beogradu. O tome sam danas razgovarao sa šeikom Bin Zajedom. Sutra ujutru ću razgovarati sa Si Đinšingom. Posle Vladimira Putina, mi smo prvi koji ćemo imati bilateralne razgovore.

- Danas je Nemačka broj jedan, 7,6 milijardi dolara, na drugom mestu je Kina, zatim idu Italija, Rusija, zatim ostale zemlje. Mi smo za 22 puta uvećali izvoz u Kinu. I dalje imamo deficit u trgovniskoj razmeri, ali smo uvećali izvoz. Čuo sam da su danas neki gvoorili da treba da zatvorimo rudnik bakra i zlata, to je toliko neozbiljnosti - rekao je Vuučić.

Foto: Printscreen Tanjug youtube

On je istakao da će sutra biti veoma važnih tema u razgvoru sa kineskim predsednikom.

- Strahovitom brzinom ide saradnja sa Narodnom Republikom Kinom u svim segemtima. Mnogo nam donosi ta saradnja. Mi nismo nikakva sportska sila za ZOI. Poštujemo pravo olimpijsko pravilo, a to je da učestvujemo i našim takmičarima Neveni i Marku želim puno sreće. Verujem da ćemo u budućnosti imati više takmičara.

- Zadovoljan sam kakvo je poštovanje dobila Republika Srbija danas u Kini. Mogli ste da vidite lidere iz čitavog sveta. Iz svih delova sveta. Zato što Kina svoj utiacj ubrzano širi. Evropa je pre samo 20 godina predstavljala više od 20 odsto svetksog BDP-a, danas jedva da je dvocifrena, a Azija raste i ide u nebesa. Afrika i Azija su kontinenti budućnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
katarina

pre 2 godine

svaka cast predsedniku Vucicu....ima vreme sve da postigne i sve fenomenalno odradi....

Danka

pre 2 godine

cast nam je sto imamo Vucica za predsednika...takav se vise ne radja....

veljko

pre 2 godine

Vucic se trudi da osvetli obraz Srbije...sve cini samo za uspehe koje Srbije niza iz godine u godinu...bravo predsednice

Marko

pre 2 godine

Kina kao uvek otvorena za saradnju sa Srbijom i za dobre odnose. Predsednik Vučić uspešno sarađuje sa drugim predsednicima drzava kojima je cast da saradjuju sa nama.

Radojica

pre 2 godine

Srbije je ponosna na ovakvog predsednika, koji siri prijateljske odnose sa svima. Velikoo bravoo!

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija