• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.02.2022

07:54

SANJA I VELJKO MIRNO ŠETALI, A ONDA  IH JE PRESREO MUŠKARAC I POČEO DA VIČE NA ALBANSKOM! Oglasila se Kancelarija za KiM!

Politika

SANJA I VELJKO MIRNO ŠETALI, A ONDA IH JE PRESREO MUŠKARAC I POČEO DA VIČE NA ALBANSKOM! Oglasila se Kancelarija za KiM!

Podeli vest

Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je da će obavestiti specijalsnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine o sinoćnjem etnički motivisanom napadu na dvoje maloletnih Srba u Satarom Gracku nadomak Lipljana

Zahtevamo da se napadač otkrije u najkraćem mogućem roku i adekvatno sankcioniše, jer samo to može donekle umiriti Srbe koji su ostali da žive u ovom mučeničkom mestu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Narastajući talas nasilja prema Srbima i srpskim svetinjama na KiM u direktnoj je vezi sa antisrpskom retorikom i antisrpskim delovanjem vlasti u Prištini i krajnje je vreme da međunarodna zajednica takvom delovanju i albanskim ekstremistima stane na put, navode iz Kancelarije za KiM.

U saopštenju se podseća da se sinoć u Starom Gracku dogodio novi etnički motivisani napad na dvoje maloletnih Srba, kada su bez ikakvog povoda napadnuti Sanja D. i Veljko T. što je unelo ogroman strah i uznemirenost među preostale Srbe u ovom selu nadomak Lipljana.

Sanja D. i Veljko T. presretnuti su sinoć tokom šetnje, kada je iz taksija izašao nepoznati muškarac, počeo da trči za njima i viče na albanskom.

Oni su u poslednjem trenutku uspeli da se sakriju u obližnju kuću i pozovu pomoć, dok je napadač nastavio da lupa po prozoru i vratima.

Mladić i devojka večeras su dali izjavu u policiji, a njih je obišao i predsednik privremenog organa opštine Lipljan Milan Joksimović.

Sinoćni napad izazvao je ogromnu strepnju među preostalim Srbima u Starom Gracku, u kom nikada nisu zarasle rane nakon stravičnog masakra 14 žetelaca, dodaju iz Kancelarije za KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija