• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.02.2022

17:43

HRVATI ŽELE JOŠ JEDNU MONTIRANU PRESUDU! Linta: Srbija da pomogne generalu Đukiću u političkom procesu pred sudom u Splitu!

Politika

HRVATI ŽELE JOŠ JEDNU MONTIRANU PRESUDU! Linta: Srbija da pomogne generalu Đukiću u političkom procesu pred sudom u Splitu!

Podeli vest

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba u regionu, apelovao je na Srbiju da pomogne penzionisanom generalu JNA Borislavu Đukiću nad kojim hrvatsko pravosuđe sprovodi politički proces

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocjenjuje da je višegodišnje suđenje penzionisanom generalu JNA Borislavu Đukiću pred hrvatskim pravosuđem klasičan politički proces.

Cilj sudskog procesa protiv generala Đukića jeste da se donese još jedna montirana presuda, koja je unapred dogovorena, kako bi se pokušala opravdati bezočna laž o srpskoj agresiji na Hrvatsku i lažni mit o Domovinskom ratu. Istina je da je proustaški režim Franje Tuđmana vodio osvajački i agresivan rat s ciljem stvaranja Hrvatske bez ili sa što manje Srba. Krajiški Srbi su vodili odbrambeno-otadžbinski rat s ciljem da ne dožive 1941. godinu.

Linta ističe da Hrvatska sistemaski krši pravo generala Đukića na pravično i fer suđenje što pretpostavlja, između ostalog, i suđenje u razumnom roku. General Đukić se nezakonito skoro sedam godina nalazi u pritvoru  jer još uvijek nema pravosnažne presude na navodni pokušaj rušenja brane Peruća. Uhapšen je  jula 2015. godine na aerodromu Tivat u Crnoj Gori a izručen je Hrvatskoj marta 2016. godine. Suđenje je počelo 2017. godine. Maksimalno trajanje pritvora je po ranijem hrvatskom zakonu bilo je 4 godine i 9 mjeseci. General Đukić je osuđen u ponovljenom postupku novembra 2020. godine nepravosnažno na 10 godina na osnovu lažnih izjava nekoliko svjedoka. Odbrana je podnijeta žalbu Vrhovnom sudu Hrvatske januara 2021. godine. Vrhovni sud još uvijek nije odlučivao po žalbi iako je odgovor trebao da bude za šest mjeseci.

Linta navodi da je Županijsko državno tužilaštvo u Splitu podiglo protiv generala Đukića oktobra 2016. godine drugu optužnicu za ratni zločin nad civilima na području Sjeverne Dalmacije. Optužnica protiv generala Đukića i još pet lica za ratne zločine protiv civilnog stanovništva je stupila na snagu marta 2019. godine.  Prošle su skoro tri godine a još uvijek nije održano nijedno ročište a trebalo je da se održi u roku 30 dana. Optužnica je zasnovana na  lažnim iskaza velikog broja svjedoka optužbe. Na primjer, jedno od lažnih svjedočenja jeste da je na Skradin palo hiljade granata. Istina je da na Skradin nije pala nijedna granata.

Linta smatra da Srbija ima ustavnu i moralnu obavezu da konkretno pomogne generalu Đukiću i brojnim pripadnicima JNA i Vojske i policije Republike Srspke Krajine protiv kojih etnički motivisano hrvatsko pravosuđe konstantno pokreće lažne istrage, podiže lažne optužnice i donosi lažne presude da bi se opravdao lažni mit da je Srbija agresor a Hrvatska žrtva. Jedan od načina pomoći jeste da se osnuje Kancelarija za pomoć osumnjičenim, optuženim i osuđenim licima za ratne zločine koja bi pružala pravnu i finansijsku pomoć srpskim veteranima koje progone etnički pristrasna pravosuđa u Zagrebu, Sarajevu i Prištini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ahmet

pre 2 godine

Pa pobedili smo u Hrvatskoj, kao i u Kosovskoj bici ... mi smo najjači

doživotna robija za Rošavog i

pre 2 godine

Zaboravio je narod da su Srbe u Sloveniji, Hrvatskoj i širom bivše SFRJ zaboravili političari koji su vladali devedesetih - Vučić, Vulin, Dačić i ostatak SNS mafije

Zoran

pre 2 godine

Hrvatska ima dobro pravosuđe za razliku od Srbije..imaju državnog tužioca koji radi a ne kao Srbija..uzgred,Linta je obični galamdžija frustriran ličnim neuspesima u poslu koji radi..jadan je onaj koji ga plaća.

SRBI SU TE 1993. SAMO TRAŽILI HRANU, A FADILA MUJIĆ JE PRIZNALA ZLOČIN! Selo je opljačkano, ubijeno je čak 49-oro, a zapaljeno... Linta: Tužilaštvo Srbije da ispita najnovije detalje u vezi sa zločinom nad Srbima u Kravici
Politika

SRBI SU TE 1993. SAMO TRAŽILI HRANU, A FADILA MUJIĆ JE PRIZNALA ZLOČIN! Selo je opljačkano, ubijeno je čak 49-oro, a zapaljeno... Linta: Tužilaštvo Srbije da ispita najnovije detalje u vezi sa zločinom nad Srbima u Kravici

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta poziva Tužilaštvo za ratne zločine Srbije da ispita Fadilu Mujić iz Udruženja „Majke Srebrenice“ u vezi monstruoznih zločina počinjenih nad Srbima u selu Kravica 7. januara 1993. godine. Mujićeva je dala intervju MTV Igman u kome potvrđuje da su muslimanske snage na čelu sa Naserom Orićem planirale napad na srpsko selo Kravica, kao da je veliki broj žena iz Srebrenice, uključujući i nju samu, učestvovao u tom masakru i pljački. U ovom javnom svedočenju jasno se vidi da se radilo o dobro smišljenom planu čiji je cilj bio ubijanje i etničko čišćenje Srba i uništavanje svega što je srpsko u Kravici

01.02.2022

18:57

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija