• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2022

09:31

Na čelu Srbije jedan ozbiljan, odgovoran, evropski lider! Još u septembru i oktobru je video šta se sprema, zato smo danas najstabilnija ekonomija u ovom delu Evrope!

Printscreen TV Pink

Politika

Na čelu Srbije jedan ozbiljan, odgovoran, evropski lider! Još u septembru i oktobru je video šta se sprema, zato smo danas najstabilnija ekonomija u ovom delu Evrope!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer!" Dragan J. Vučićević gostujući u Jutarnjem programu na TV Pink pričao je o krizi koja potresa čitav svet, pa i Srbiju, a dotakao se i važnih razgovora koji očekuju predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Vučićević je istakao da Srbija na čelu države ima ozbiljnog lidera koji se svojim poslom bavi 24 sata sedam dana u nedelji.

- Mi na čelu naše države imamo odgovornog, evropskog lidera. On je u septembru, oktobru i novembru video na tržištu šta se sprema. Razumeo je u kom smeru ide. On u tom trenutku naređuje i pojačavanje robnih rezervi. Mi smo danas najstabilnija ekonomija u ovom delu Evrope. To nije politika od danas do sutra - objasnio je Vučićević.

On je objasnio da su jučerašnji sastanci u Grčkoj izgledali lepo, ali to je za dugoročni period.

Foto: Printscreen TV Pink

Dragan J. Vučićević gost Jutarnjeg programa na TV Pink

- To što smo juče gledali u Grčkoj jeste lepo, ali to ćemo videti tek za dve godine. Grčki premijer je sam rekao da će to biti za 20 meseci. Taj gas ćemo moći da računamo tamo negde 2024. godine, a šta ćemo do tada? Čeka nas najteža zima u poslednjih 50 godina. Vidim da mnogi mediji su prešli preko toga, pa kao rekao pa šta. Ajde da za trenutak ostavimo to, da pogledamo šta pričaju Nemci.

Glavni i odgovorni urednik Informera istakao je da je Nemačka 90 puta bogatija od Srbije i da, ako Nemci kažu da će biti velika kriza i teška zima, onda svi treba da to shvate ozbiljno.

- Nemačka je 90 puta bogatija od Srbije. Dakle, ako mi imamo nečega 1 Nemci imaju 90. To su razlike. I ti takvi Nemci najavljuju najkritičniju zimu i zimsku sezonu. Vrlo brzo će doći grejna sezona, iako nam sada stiže lete. Mi ćemo kao Evropa biti u najstrašnijoj i najtežoj mogućoj situaciji još od Drugog svetskog rata. Zašto? Zbog situacije između Rusije i Ukrajine. Doći ćemo u jednom trenutku do totalnog embarga koji najavljuju za ruski gas i naftu. Vrlo brzo ćemo doći u situaciju da nećemo moći da koristimo ruske energente. Čak i mi koji imamo ugovore, gas neće moći da stigne do nas - objasnio je Vučićević i dodao da ministar ekonomije Nemačke najavljuje svojim građanima da će se grejati na jorgane i džempere.

Foto: Printscreen TV Pink

Dragan J. Vučićević gost Jutarnjeg programa na TV Pink

- Ministar ekonomije najavljuje i obežava svojim građanima da će se grejati na jorgane i džempere. Deblje jorgane i vunene džempere. "Bild" piše Nemcima da se tri nedelje ne kupaju, da je to zdravo. U takvoj vrsti krize je Evropa da je neverovatno. Ako ne znate kakva je kriza, vidite samo šta pričaju Nemci. U prvom delu krize o Koroni, bivša kancelarka Merkel je rekla da ta panedmija neće proći dok dve trećine svih građana evropskog kontitnenta ne dođe u kontakt sa virusom. Na kraju je bilo tako. E sada, ako nam danas Nemci kažu da će biti najgora kriza, da nećemo imati čime da se grejemo, i kada nam to kaže predsednik Vučić, onda moramo da shvatimo. Vučiću bi bilo najlakše da se sada opusti, kaže ide leto i da ne priča o tome. Ali on se bori sa najtežim ekonomskim kriznim pitanjijma. Bojim se da građani Srbije ovo uopšte ozbiljno ne shvataju. Video sam da predsedniku nije bilo baš pravo kada je pričao o tome. 

Kako kaže, mnogi naši građani ne shvataju o kakvoj krizi se radi.

1000 laži, a izvinjenja od opozicionih medija nema

Urednik Informera istakao je da opozicioni meidji imaju više od 1000 laži, ali nikada nisu napisali izvini

- Objavljeno je aprila 2013. godine u Danasu da je Vučić u Briselu obećao da će do 1. januara 2014. godine priznati lažnu državu Kosovo. I? Evo je 2022. godina, još malo će 10 godina od tog njihovog pisanja, da li su se izvinili? Ma nikada izvini nisu napisali, a imali su 1000 laži, i više od 10000 laži.

- Znate li koliko je naših državljana bilo u inostranstvu za praznike. Bilo nas je 700.000. Kažu stručnjaci da su ti građani ostavili u inostranstvu više od milijardu evra. Mnogo bolje bi bilo da smo te pare ostavili u Srbiji. Sa jedne strane to je i dobra vest koja pokazuje da jedan deo građna ima novac da putuje u inostranstvo, ali s druge strane pokazuje da mi krizu ne shvatamo ozbiljno. Moramo da platimo cenu velike svetkse ekonomske krize. Neće biti sve u redu. U Nemačkoj su objavili podatak da je na nivou cele Evrope cena goriva oborila kompletno sve istorijske rekorde. Danas gledam u đilasovskim hejterskim novinama i portalima pišu da država uzima od goriva 95 dinara, što naravno nije tačno, a i da je tačno, da pa šta? To je cena najniža u ovom delu Evrope. Od čega će država da funkcioniše, od čega će da se prave putevi, bolnice, lekari, škole i sve što plaća država. Zašto ne kažeter da Srbija ima najjeftinije cene hrane u Evropi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dr Jakov Zlatar

pre 2 godine

obojica i ti i tvoj gazda ste bitange i debili.

DEBELJAČA

pre 2 godine

Kad za koji dan budemo uveli sankcije Rusiji bojim se da nam na mnogim poljima kola ne krenu nizbrdo.Predsedniku nije lako i neće ni biti u narednom periodu.Problem je što On sav teret nosi na svojim leđima...ali to je sad druga priča.

Ja

pre 2 godine

Kod nas je mozda i najskuplja nafta u odnosu na plate, uzas.

Marko

pre 2 godine

Prosto nas je sramota koliko dobro zivimo, postideli smo i Nemacku, da ne spominjem bednu Austriju, Madjarsku... AHHhahahahahahaha

Zoran

pre 2 godine

Najveca si uvlaka u istoriji. Kako te nije vise sramota.

Goran

pre 2 godine

Glasao sam za Vucica. Znam da nije lako. Ali, ako mora da uvede sankcije Rusiji, neka izadje na TV i kaze sve pritiske koje je trpeo, kako bi ga narod razumeo. Od Zapada nikad nista dobro, pa ni ovog puta. Neznam da li Vucic, kada razgovara sa Zapadom, prvenstveno mislim na Amerikance, postavi pitanje sta su radili u raspadu Jugoslavije, sta su radili u proterivanju Srba iz Hrvatske, sta su uradili u BiH, sta na Kosovu. Sta je bilo sa bombardovanjem nase zemlje 1999god. Sve sramota Zapada, a mi jos treba da smo im zahvalni. Sramota za nas. Cak i da su nam ponudili odstetu za sve sto su ucinili 1999god, pitanje je da li treba sa njima bilo sta raditi, sem neophodnog. Sram bilo taj Zapad!!!!

džudža iz Šarenika

pre 2 godine

Džudža, bogato će te nagraditi gospodar Vučić za takve hvalospeve . Imaćeš para k'o šaše ????

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Ima li ovde Srba?
Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića - Ima li ovde Srba?

Kada Vladimir Putin kaže da su Donjeck i Lugansk nezavisni isto kao i 'Kosovo', kada Rusija svoj državni i nacionalni interes štiti tako što suštinski osporava srpski državni i nacionalni interes, šta to jeste i kako se to zove? Pa, interes! Ta jedna jedina reč objašnjava sve. Nema u svetu prijatelja, nema braće i sestara, ima samo i jedino interesa. Svako gleda svoje, interese jelte, i svako misli pre svega na sebe

01.05.2022

19:23

sledeća vest

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija