• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.07.2022

13:46

MILANOVIĆ POŠTENO PRIZNAO - VUČIĆ JE PRVI SRPSKI PREDSEDNIK KOJI JE TRAŽIO DA ODE U JASENOVAC

Beta

Politika

MILANOVIĆ POŠTENO PRIZNAO - VUČIĆ JE PRVI SRPSKI PREDSEDNIK KOJI JE TRAŽIO DA ODE U JASENOVAC

Podeli vest

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović priznao je za tamošnje medije da je predsednik Vučić bio u pravu

Hrvatski mediji preneli su pre nekoliko dana kako je predsedniku Srbije zabranjena poseta Jasenovcu, a onda su svi ustaški portali krenuli u opšti napad na Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije istakao je na konferenciji za novinare da je on jedini srpski predsednik koji je tražio da ide i poseti Jasenovac.

Foto: printscreen

Potvrda njegovih reči stigla je i danas kada je predsednik Hrvatske Zoran Milanović za Index.hr potvrdio je jedini srpski predsednik koji je tražio dozvolu za posetu Jasenovca zapravo Aleksandar Vučić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleks

pre 2 godine

Izvini Milovanovic wiesenthal i komisija su 1950 dali dokaze daje u NDH IZMEDJU 700.000 DO 900.000 POBIJENI SRBI JEVRI I ROMA IZVESTAJ KAZE DA JE OD TOGA 90 POSTO BILI SRBA A STA MILOVANOVIC HOCE DA MALO SILUJE ISTINU JE DA NIJE 700.000 SRBA U JASENOVAC UBIJENO JE TACNO IZVESTAJ KAZE DA OKO 25POSTO OD 900.000 SRBA JEVRA I ROMA UBIJENO U JASENOVAC A OSTALI 75 POSTA SIROM NDH IMA ZATO DOKAZA WIESENTHAL ORGANIZACIJA JER JE NASLA KNJIGE NDH I 3 RAJHA POSTO NEMCI SU UVEK BILI VREDI JER HITLER TRAZIO PRAVE BROJKE KOLIKO JEVRA ROMA I SLAVE POBIJENO KAO STO AMERIKA I ENGLEZI REKLI DA JE NEMACKA SLOMIO VRAT NJIHOVE VREDNOSTI JER VODILI OSVEMU KNJIGE. ZATO SE DA NAS ZNA DA PREKO 5.8 MILONA JEVRA POKLANI 60 MILONA JE KOSTAO DA RAT SVETU A OD 40 MILIONA SU BILI SSSR ZNACI RUSI TO PISE SVUDE I O VIKPEDIU JEVRI TVRDE DA SRBI VISE OD 700.000 D0 900.000 POBIJENI ZATO IMA DOKAZI A WIESENTHAL ORG. 1.200.000 MILONA ZA 500.000 NEMA DOKAZA ALIMAKO SE UZME U OBZIR SRPSKO STANOVISTVO PRE RATA VIDI SE DOKAZ DA 1.200.000 STANOVISTVO NESTALO ZA SAMO 4 GODINE STO JE DOKAZ STA OCI BODE

Nino belov

pre 2 godine

Вучић је први српски председник који је тражио да посети Јасеновац то је сада признао хтео , не хтео и Милановић. Па није Вучић , Тадић да им се извињава зашто су нас клали и убијали.

Alhemičar

pre 2 godine

Довољно рећи, први српски председник који је тражио да дође у Јасеновац. Стидите се Тадићу и остали дебили из опозиције пропалог ДОС-а, ви му нисте ни црно испод ноктију.

rade

pre 2 godine

Vucic nije podvodljiv kao sto je bio Tadic,e to je ono sto Hrvate boli

Goca

pre 2 godine

Prvi predsednik koji je imao nameru da poseti Jasenovac,ali su ga ustaše sprečile

Pavle

pre 2 godine

Pa do Vučića ono i nisu bili predsednici, već su to bile babe koje su se izvinjavale!

sasa

pre 2 godine

Ugusice se Hrvati u mrznji i bezumlju prema Srbiji i srpskom narodu,pre svega prema Vucicu

stevo

pre 2 godine

Hrvati su puni mrznje i zlobe prema Srbiji,boli ih napredak Srbije

Sale

pre 2 godine

Hteo ili ne mora da prizna,to je jedina istina prvi i jedini predsednik koga Jasenovac zanima

Dragutin

pre 2 godine

Konačno je i Milanović smogao snage da kaže istinu. Predsednik Vučić je prvi srpski šef države kome je iskreno stalo da oda pijetet jasenovačkim žrtvama.

Patak

pre 2 godine

Smeta hrvatima jaka i stabilna Srbija,Srbija koja ima coveka na celu drzave koji se kao lav bori za istu

Sanja

pre 2 godine

Predsednik je ponos srpskog naroda, covek koji ne zaboravlja istoriju, i koji pise novu. Postovanje.

Igor

pre 2 godine

Требало би да вас је срамота, наш председник је само хтео да се поклони жртвама. Нема ту никаквих провокација то што ви измишљате и забрањујете кретање то је исто једна од нацистичких метода. Срам да вас буде, тако се не граде добри односи са суседима, чудно је како вас та ЕУ ништа није научила како треба.

Sale

pre 2 godine

Istina je jedna jedina,predsednik Vučić uvek govori istinu,i ako je rekao da niko pre njega nije to učinio,to je jedina istina

Monika

pre 2 godine

Prvi predsednik koji je trazio da dodje u Jasenovac a ne da se ko Tadić izvinjava onima koji su ubijali nas narod.

Danica

pre 2 godine

Bar je Milanović javno izneo da je Vučić prvi predsednik koji je tražio dozvolu da poseti Jasenovac, sada ne mogu ovi naši debili iz opozicije ništa da kažu, njima je jedino bilo bitno da se brčkaju na Brionima.

Sale

pre 2 godine

I sa i bez njegovog priznanja,mi znamo šta je istina

Toma

pre 2 godine

Napadi na Vučića od strane ustaša ne jenjavaju,čak mu sad i javno prete

Joomla

pre 2 godine

Velika sramota, ne smete da zabranjujete kretanje nikome. A da je mozda hteo na more da ide, da li bi ga tada pustili? Znaci drugde moze a u Jasenovac ne!? Fasisti!

Gojko

pre 2 godine

Znali smo svi od pocetka da su Hrvati lagali, sada je to i potvrdjeno.

Buba

pre 2 godine

Članovi porodice Vučić su stradali u Jasenovcu i ne čudi što je poželeo da ostavi cveće na mesto njihovog stradanja, osim toga, Vučić je ne samo prvi predsednik Srbije koji je tražio dozvolu da poseti Jasenovac, već je inicirao obeležavanje Oluje svake godine.

Jelena

pre 2 godine

Noz u ledja susedima i podmetanje nogu, mi cemo se dignuti iz toga u visine Srbija a zrtve su nam na prvom mestu a vi ste sramota... Ne zelite da se suocite sa istinom ali cete morati to uciniti kad tad...

Elena

pre 2 godine

Znali smo i bez Milanovića, ali je bar priznao i spustio Tadića, njega nikada nije zanimala Srbija. To se vidi i po ekonomskim pokazateljima koje ostvaruje Srbija danas, sa Vučićem na čelu, i Srbije iz vremena Tadića.

Marija

pre 2 godine

Eto malo istine i sa hrvatske strane. Znamo da je Tadić uvek išao linijom manjeg otpora i da se nikada ne bi bunio zbog posete Jasenovcu.

Dejana

pre 2 godine

Hrvatska je puna mržnje i zavisti prema Srbiji

Lela

pre 2 godine

On je nedvosmisleno pokazao da ih se ne boji. I na tome mu skidam kapu!

vyxcv

pre 2 godine

Napokon da neko iz Hrvatske nešto prizna, ali to ih neće izvaditi za sve što su do sada radili.

Alex

pre 2 godine

Milanović zbog dobrosusjedskih odnosa traži da se smanji stopa ubijenih u Jasenovcu sa nekoliko stotina hiljada na nekoliko desetina hiljada. Pa on je hit! Naravno da će istina izaći na videlo. Nije Vučić ni Tadić ni Koštunica da savija kičmu i žmuri na činjenice.

Maja

pre 2 godine

Довољно рећи, први српски председник који је тражио да дође у Јасеновац

dfgs

pre 2 godine

Šta je tu strašno što predsednik Srbije želi da dodje u posetu Jasenovcu, osim namere Hrvatske da se zločini u tom konc loguru što pre zaborave.

Ninoslav

pre 2 godine

Hrvati ne mogu da podnesu brzinu kojom Srbija napreduje, jako su zavidni na to.

Saša

pre 2 godine

Ovi drugi predsednici se izvinjavali, zato im i smeta Vučić on je iskren i uvek kaže ono što misli.

Dusan

pre 2 godine

Vucic se ne boji nikoga. Tezi daljem razvoju naše države

yxcvycv

pre 2 godine

Svima je očigledno da se Hrvatske vlasti boje našeg predsednika, i da izbegavaju da mu dozvole posetu Jasenovcu.

Danica

pre 2 godine

Ma kakav Tadić da obiđe Jasenovac, tog su mogli da kupe za jedno letovanje u luksuznom odmaralištu. Vučić tako nešto ne bi nikada ni prihvatio, ne duguje nikom ništa i može ponosno da se bori za svoju zemlju i građane.

Maka

pre 2 godine

Hrvati će morati da priznaju zločine u Jasenovcu, hteli to ili ne, zahvaljujući Vučiću koji je pokrenuo tu priču.

Sara

pre 2 godine

Drzavnik na koga se treba ugledati. Ko ne zna za strah on ide napred.

Emilija

pre 2 godine

Dotični poziva Vučića da doprinese dobrosusjedakim odnosima?! A šta je to konkretno Milanović uradio da bi doprineo njihovom poboljšanju? Ali, hajde, makar je rekao da je Vučić prvi koji je u svojstvu predsednika države zamolio da poseti Jasenovac.

fsfygb

pre 2 godine

Kasno je sada za pravdanje, trebali ste odmah da mu dopustite da poseti Jasenovac.

Maša

pre 2 godine

Желео или не , Милановић је сам признао да је Вучић први српки председник, који је тражио да посети Јасеновац..Србија ни пред ким неће спуштати главу, она је поносна одувек била, а тако ће бити и на даље !

Dalmatino021

pre 2 godine

Susjedi se moraju postovati, ogorcen sam ovakvim postupcima Hrvatske Vlade. Trebalo je pustiti predsednika Vucica da posjeti Jasenovac, izgleda se jos nije iskorenio fasizam.

Zvrca

pre 2 godine

Jos jedan dokaz da su ciljevi Srbije izvan svake sujete i straha.

Ana

pre 2 godine

Vucic je jedini predsednik koji je trazio da ide u Jasenovac. Nikoga se on ne plasi, bas naprotiv.

kole

pre 2 godine

Otud i tolika mržnja prema Vučiću, lovek ih se jednostavno ne plaši, dok su navikli da nas sa tadićem gaze kako hoće.

kole

pre 2 godine

Zato im Vučić i smeta jer je Srbin koji radi za svoj narod i naciju, za razliku od opozicije.

kole

pre 2 godine

Prvi srpski predsednik koji je tražio da ide u Jasenovac, pokazao je da se ne plaši ustaških koljača, otud i ovakva reakcija varvara.

Vucko

pre 2 godine

Jednostavno receno,Vucic je SRBIN koji se ne plasi Ustasa i ponosno se uzdize iznad njih iako su Ustase pobile familiju Vucic.Milanovicu,izvini ali red je da priznas!!!

Lara

pre 2 godine

Naravno da je prvi jer su svi pre njega bili zatvarali oci i pustili nase zrtve zaboravu. On je izricit u tome da se zrtve nece zaboraviti i da to nece biti kompenzacija ni za sta. To i jeste razlog zasto Hrvatska osporava Vucica i ne zeli ga ni u Jasenovcu a ni na celu Srbije.

Rada

pre 2 godine

Vučić je prvi u svemu što je dobro, e to ume da zasmeta , ali izdržite susedi i učite od najboljeg.

Nena

pre 2 godine

Naravno da je Vučić tražio da ode u Jasenovac ali mu ljige od Hrvata nisu dozvolili,ne znam na osnovu cega!?Vučić voli svoj narod i postuje ga za razliku od propale opozicije koja nista nije bolja od Hrvata!

Filip

pre 2 godine

Srbiju konačno vodi čovek koji se bori za pravdu i istinu. Vučić će Odbraniti interese Srba.

Cile

pre 2 godine

Ne može Milanović da podnese uspehe Srbije. Strašno koliko je ljubomoran.

Vidak

pre 2 godine

Ovaj Milanović mi je odvratan. Konstanto napaju Srbiju i pun je zlobe i zavisti.

Milan

pre 2 godine

Naravno da jj Vučić prvi koji hoće da ode u Jasenovac jer su njegovi prethodnici gledali samo lične interese, a nisu brinuli za Srbiju.

Luka

pre 2 godine

Milanović je konačno rekao istinu. jedino Vučić hoće u Jasenovac. Tadić nikada nije ni hteo da ide u Jasenovac.

tale

pre 2 godine

da li ćemo ikada prestati da se borimo sa prošlošću

Nina

pre 2 godine

Ne mogu oni obrisati istoriju, a Vučić ih podseća na to da se to ne može promeniti

Dejana

pre 2 godine

Istina je jasna da niko pre Vucica nije isao niti je zeleo da ide u Jasenovac

Marina

pre 2 godine

Hrvati nikada ne mogu izbrisati ono sto su uradili u Jasenovcu

Zoran

pre 2 godine

Hrvati ne mogu svojim lazima da sakriju istinu o Jasenovcu

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija