• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.09.2022

13:14

Vučićević: Intervju sa silovateljem je novinarstvo, a hejteri nas pljuju zbog politike i ličnih interesa

Informer

Politika

Vučićević: Intervju sa silovateljem je novinarstvo, a hejteri nas pljuju zbog politike i ličnih interesa

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević odgovorio je danas svim dosističkim hejterima, žutim politikantima, ali i ministarki Zorani Mihajlović koju su napali Informer zbog intervjua sa serijskim silovateljom Igorom Miloševićem

Vučićević je istakao da se takvi intervjui rade svuda u svetu i da najugledniji svetski mediji objavljuju takav tip intervjua i da je baš to novinarstvo.

Ako hoće da zabrane Informer zbog tog intervjua, moraće da zabrane sve svetske medije, U.S. Today, BBC, SKAY, Rusku televiziju, NBC... I brojne druge svetske medije, najuticajnije medije koji isto to objavljuju. Ovaj intervju koji smo mi objavili jeste novinarstvo, a svi ti koji zbog toga sada traže zabranu Informera, zato što smo se mi bavili novinarstvom, zapravo ne razumeju novinarstvo, zapravo nisu novinari nego su društveno-politički radnici.

Kako ističe, proteste sipred Informera najavljuje Srđan Milivojević koji je nedavno prizivao ubistvo sina i brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Pazite, ko najavljuje proteste ispred Informera i ko traži zabranu Informera. Srđan Milivojević, ko je čovek? Poslanik Demokratske stranke, svojevremeno i neki funkcioner, koji je, da vas podsetim, nedavno objavio tvit u kome kaže "Danilo Vučić i Andrej Vučić nađeni u šahtu kao Gadafi". Dakle, čovek koji direktno priziva ubistvo sina i brata predsednika države, dakle takav čovek poziva na ukidanje Informera. 

Vučićević je objasnio o čemu se zapravo radi u intervjuu.

- Da objasnimo ljudima o čemu se zapravo radi. Svako ko pogleda ili pročita intervju koji je objavljen na našem portalu ili u novinama, videće da mi ni na koji način, ni jednom rečju nismo tog Igora Miloševića slavili, glorifikovali, popularisali. Upravo suprotno, mi smo napisali ono što on jeste. Om jeste serijski silovatelj. On u intervjuu priznaje svoje mračne nagone, a to je naš posao, da objavimo i ono što ima da kaže čak i najveći zočinac. Da bi društvo reagovalo, da bi neki nadležni organi reagovali. Da bi uradili nešto, da bi ga sklonili sa ulice. Molim vas da pogledate pažljivo šta je rekao. Niko ga nije pohvalio ne daj Bože. Da vam kažem nešto, svi koji nas sad napadaju i traže zabranu, oni se bave politikom, skupljaju jeftine bedne političke poene. Vodi se hajka. Pozivam ljude da pogledaju na našem portalu. Evo imate i Ksneiju Sovčak jedna od najuglednijih ruskih novinarki pravi intervju koji je oteo, silovao dve devojčice. Držao ihu podrumu 4 godine. Imate i BBC, NBC.... i kod njih to nije problematično, a kod nas jeste. Mi žutijm hejterima ne smetamo zato što smo to objavili, već im smetamo politički, zato nas napadaju, ali dobro, neće im proći.

Na društvenim mrežama traže da se svi nalozi Informera zabrane.

- Da vam kažem. Ti što će da prijavljuju naše naloge, morali bi da objasne zašto ne prijavljuju BBC, NBC, SKY News, što njih ne traže da se zabrane. Šta je problem zabranite njih. Vi prijavite, a onda taj vlasnik mreža, pita nas da to objasnimo, a onda kada objsnimo mi to, siguran sam da nas ne bi zabranili, zato što bi tada morali da zabrane naloge svih svetskih medija. Sećate li se Vučka Manojlovića koji je osuđen na smrtnu kaznu zbog nekih silnih ubistava. Odslužio je 30, 40 godina, izašao napolje i svi se mediji uradili intervju sa njim. Zadatak novinara je da perom dotakne svaki problem i da dotakne i dobro i zlo. Mi smo to uradili. Dakle, mi se suočavamo sa hejterskom kampanjom politikanata. Oni bi da profitiraju na nekoj lažnoj priči o informeru. 

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer komentarisao je i proteste koji su zakazani za danas.

- Ovo je slobodna zemlja, imaju pravo na to. A j bi ih pitao: Jeste li vi pogledali ceo taj intervju. Da li ste pročitali u novinama. Oni ne znaju o čemu se radi. Dobio sam od jedne novinarke, koja se izdaje za nezavisnu i slobodnu novinarku Danasa koja me pita koji je naš povod da reklamiramo i hvalimo silovatelja. Ja je pitam da mi daju tačnu rečenicu gde ga hvalimo i gde ga reklamiramo. Ništa mi nije odgovorila. Ona uopšte nije ni pročitala, a ni pogledala. Kada je pogledala shvatila je da ga ne hvalimo i ne reklamiramo, i onda nema odgovora. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Relja

pre 1 godinu

Ovim intervjuom ste jos jednom silovali sve zrtve jednog manijaka i jos obavili nuzdu po njima. Umobolni ste!

istina

pre 1 godinu

hahahaha, ti i novinarstvo kao avavavav i istina

miki

pre 1 godinu

to je tabloidarstvo.. lak senzacionalan sadrzaj.. svakako drugaciji i ne objavljujete, zadruga, horoskop, rusija, magija, nadrilekarstvo.. jos samo fali da i zrtve silovanja intervjuisete, opisite do detalja kako su se provele.. sto da ne, voli narod to da cita? mozda u par delova, izdajte svaki dan po jednu ispovest? ilustrujte slikama.. gde je dno i koliko ispod istog mozete otici? kakvo bre novinarstvo..

GioGio

pre 1 godinu

Ljigo ljigava! Sram te bilo! Jedva cekam da se promeni vlast, a onda svima po zasluzi! Da ovo ne bi bila pretnja, sudice ti se pravicno!

NM

pre 1 godinu

PRAVA STVAR ZA INTERVJU,JA BI GA I ZAPOSLIO DA IMAM MOGUCNOSTI.TREBA PRUZITI SANSU BIVSIM OSUDJENICIMA.SRBIJOM SETAJU UBICE I DVOSTRUKE UBICE KOJI SU MANJE BILI U ZATVORU OD NJEGA PA CUTITE.

haralampije

pre 1 godinu

Nista "hejteri", nista "nevole nas", nema nikakvog izgovora i pravdanja......g. Vucicevicu ovo je samo jedan pogresan poslovni potez, i nista vise....ali pustite vreme da uradi svoje, sve pada u zaborav....

Ema

pre 1 godinu

U pravu ste redakcijo Informera da je taj intervju deo Vaseg novinarskog posla i samo nastavite tako. Ovaj silovatelj jeste rekao na kraju da se kaje i da nece vise da ponavlja to zbog toga sto ima iskustvo i da sada zna da tako vise ne treba da radi. On ipak nije nikoga ubio niti vrsio nasilje u nekom produzenom vremenu. On jeste odsluzio svoju kaznu i sad je slobodan covek a gone ga i proganjaju gladnog i bez pomoci i novca kao pirati na pustoj pucini umesto da mu pruze lekarsku pomoc da se izvuce iz te situacije jer razgovara sasvim razlozno a i izgleda pristojno iako uplaseno kao i svaki drugi covek. Bog s Vama Informere!

Sajko

pre 1 godinu

nirmalne uznemirene ljude zoves hejterima, leci se bolestino!!! BOJKOT Informer, ugasiti informer!!!

Gde je pamet

pre 1 godinu

Govnari novinarski. Sad vas mrzi i pljuje cela Srbija i ovo smece zubato, on novinar ..majmuncina ,nemam reci da iskazem mrznju i bes zbog intervjua sa oni bolesnikom. Jebo vam on mater svima redom u redakciji. Mrs stokoooo

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 1 godinu

Ja bi te pljuvao ali zbog ovoga -hejteri-. Takva rjec ne postoji ni gdje ni u engleskom jeziku. To je skrnavljenje srbskog jezika i onepismenjavanje vec sasvim dovoljno ne obrazovanog naroda. Koristi srbske rjeci . A sto se tice za intrervju , rekao bi da je to potpuno pogresno ..nisam citao ali sam protiv tolikog davanja paznje silovatelju .. Do nekih saznanja trebaju doci psiholozi i oni koji su strucna za takav rad, a ne novinar samo zbog veceg tiraza . Osim toga ako ne grjesim taj je skoro uhapsen . valjda prvo moraproci istrazni postupak a tu nema kontakta ni sa kim a kamoli sa novinaro, Potpuno pogresno .

Đorđe

pre 1 godinu

Imao sam dobro mišljenje o uredniku , ali posle ove izjave smatram da je KRETEN .

Đorđe

pre 1 godinu

Ako Vučićević ima obraza treba da ide u ćošak.

Hag

pre 1 godinu

Informer?Novinarstvo? Informer je običan Vučkov prdež pretvoren u glas po izlazu iz šupka!!!?????

vođin zanosač muda u krivini

pre 1 godinu

Dedino kupiló se pokvarilo ???

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija