• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.12.2022

22:31

ANA BRNABIĆ EFEKTNO ODGOVORILA NEMAČKOJ MINISTARKI! Zapanjujući nivo apsurda, ignorišete rezoluciju UN (Foto)

printscreen

Politika

ANA BRNABIĆ EFEKTNO ODGOVORILA NEMAČKOJ MINISTARKI! Zapanjujući nivo apsurda, ignorišete rezoluciju UN (Foto)

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić odgovorila je na sramnu tvrdnju ministra spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok da je povratak Vojske Srbije na Kosovo Metohiju "neprihvatljiv"

- U poslednjem Saopštenju ministara inostranih poslova zemalja G7 (14. maja 2022.), u rešavanju svakog problema ili krize u svetu (Libija, Sirija, Jemen, Somalija, itd.) oni su tražili striktno sprovođenje odgovarajućih Rezolucija Saveta bezbednosti UN (UNSCR). Sada, iznenađujuće, MIP Nemačke eksplicitno poručuje da Rezoluciju SBUN 1244 – koja predviđa da Srbija ima pravo da traži povratak određenog broja svojih bezbednosnih snaga na Kosovo* – treba ignorisati, jer je to „neprihvatljivo“. Što se tiče međunarodnog prava i stabilnosti, na osnovu kojih kriterijuma odlučujete koja Rezolucija SB UN se mora poštovati, a koja se mora zanemariti – na primer, u slučaju Libije, Rezolucija 2571 se mora poštovati, ali u slučaju Srbije, Rezolucija 1244 mora da se ignoriše? Zapanjujući nivo apsurda - ističe Ana Brnabić.

Ono za čim Srbi na Kosovu* čeznu su mir i stabilnost, poručila je premijerka Srbije.

- Nama, takođe, ne bi smetalo poštovanje međunarodnog prava, Povelje UN, SBUN... Još jedna stvar: ne bi bilo tenzija koje bi trebalo smanjiti da je Kurti poštovao sporazume, a ne jednostrano kršio iste - navela je Ana Brnabić na Tviteru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jovan

pre 1 godinu

Vučić: Danas mi je najteži dan otkad sam predsjednik. Imam pitanje za Amerikance: kome treba da pušim?

ante

pre 1 godinu

A neredi počeli baš kad je Britanija apostrofirala onog jednog Vučićevog mafijaša kao kriminalca. Stavila ga na lista. A taj je po Vučićevom nalogu ubio Olivera Ivanovića i baš taj radi sa Šiptarima heroin i sve moguće druge poslove. A malouman narod očekuje pogrom, baš kao u Krajini. I niko im neće biti kriv, niti će ko imati za njih razumijevanja. Pogotovo poslije svega. Da su Srbi pametni, a ovi na jugu i jesu, lijepo bi živjeli sa Šipcima, čuvali svoju kulturnu baštinu, a govna poput Vučićevih bandita bi pobili, pa makar i u suradnji sa Šiptarima. Po uzoru na meksičke seljake kad se brane od kartela. E, onda bi to bili pravi i časni Srbi, dok ove Vučićeve treba istrijebiti ko zaraznu bolest. Do zadnjeg. koji retardi u srbiji. kad necete da pises o danilcetu dileru heroina pisi o ovom ubojici :)

ADL

pre 1 godinu

Vidi joj face ove nenormalne poturske hahahah ona iz smrdije odgovara njemcima koja kurvetina raspala

Igor Janev

pre 1 godinu

Поштовани Председниче Србије Вучићу, раскините наметнути штетни Кумановски споразум потписан под изнудом од наставка рата и притиском1999. Овај споразум није акт капитулације, већ "мировни споразум". Тим потезом раскидања ће те дати наду Српском народу на Косову и Метохији!

Pop

pre 1 godinu

Једно је сигурно сви који оспоравају резолуцију УН 1244 за сигурно уопште нису читали шта пише у њој што значи, по мени, да их не занима ни један акт УН а то је веома опасно и долази до сукоба међу чланицама ЕУ-а. Овакве изјаве високих чланова неке државе је знак да су веома плитки и кратковиди и да их не интересује мир. Немцима никад и никад не треба веровати колико да су моћни јер прошлост је доказала и ко су и шта су.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija