• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.02.2023

16:28

DAČIĆ RAZGOVARAO SA POPESKUOM: Srbija odlučno odbija svaku insinuaciju

Tanjug

Politika

DAČIĆ RAZGOVARAO SA POPESKUOM: Srbija odlučno odbija svaku insinuaciju

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa potpredsednikom Vlade i ministrom inostranih poslova i evropskih integracija Moldavije Nikuom Popeskuom

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je, u telefonskom razgovoru sa potpredsednikom Vlade i ministrom inostranih poslova i evropskih integracija Moldavije Nikuom Popeskuom, istakao da Srbija odlučno odbija svaku insinuaciju o potencijalnoj umešanosti naših građana u moguće nasilne događaje u Moldaviji, kako je izjavila moldavska predsednica Maja Sandu.

Ministar Dačić je istakao da su Srbija i Moldavija prijateljske zemlje i da su uvek jedna drugu podržavale po pitanju teritorijalnog integriteta, te zato tražimo od moldavskih državnih organa da svaku informaciju o navedenim pretpostavkama dostave našim bezbednosnim službama, saopšteno je iz MSP.

Srbija i traži sve informacije o tome kako bi sprečila da bilo ko iz Srbije učestvuje u oružanim i nasilnim akcijama bilo gde u svetu, što je strogo kažnjivo po našem zakonu.

Ministar Popesku je rekao da su navedene informacije dobijene od ukrajinske obaveštajne službe i da ih sve proveravaju, navodeći da dosad nije bilo takvih primera uključenosti građana Srbije, kao i da će sve informacije razmenjivati naše bezbednosne službe.

Dvojica ministara su se saglasili da treba uložiti maksimum napora da ne dođe do narušavanja dobrih i prijateljskih odnosa Srbije i Moldavije, te da treba sprečiti sve negativne posledice ovih dezinformacija, uključujući i sve što se dešava vezano za odigravanje fudbalske utakmice FK Šerif - FK Partizan, navedeno je u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Govna Ukrajinska! I treba da vas sprže Rusi! Seme da vam se zatre, đubrad fašistička! Oni i njihove "obaveštajne službe"! Crknite stoko nacistička! Samo šire laži i satanističku propagandu! Sotone!

sledeća vest

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija