• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.05.2023

22:12

UDRUŽENI POKUŠAJ RELATIVIZACIJE NASILJA! Vodeći prljavu kampanju protiv Vučića i Srbije Nova S i N1 pali na popravnom ispitu LJUDSKOSTI!

Tanjug

Politika

UDRUŽENI POKUŠAJ RELATIVIZACIJE NASILJA! Vodeći prljavu kampanju protiv Vučića i Srbije Nova S i N1 pali na popravnom ispitu LJUDSKOSTI!

Podeli vest

Tajkunski mediji su u svom političkom lešinarenju dostigli vrhunac, manipulišući narodom izmišljenim informacijama i vodeći prljavu kampanju protiv Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, i to u najtežem mogućem momentu za našu zemlju kada su se desile dve velike tragedije, ni malo lake.

Naime, nešto pre kraja večerašnjeg gostovanja predsednika Vučića na RTS-u izašla je vest na Novoj S sa totalnim spinom u naslovu: Vučić otkrio zbog čega je odigran meč Partizana i Reala: „Navijači su bili pametni". 

Podtekst je bio: Vučić pomerio dane žalosti, ali je zato rekao navijačima da budu dobri. To implicira izbor reči "zbog čega".

Foto: printscreen

Opet im je Vučić za sve kriv. I da je uradio suprotno od toga bio bi kriv opet. Ne zato što je stvarno za nešto krivac, već zato što je napad najbolja odbrana. 

Boreći se "protiv nasilja", tajkunski mediji sve vreme vrđe nasilje. Izmišljotinama, lažima, napadima, nepopštovanjem. Bez empatije za ljude i svoju zemlju. 

Božo Prelević, jedan od advokata ne na pravničkom već na medijskom zadatku, danas je dao izjavu za hrvatski N1 gde kriminalizuje vlast u Srbiji, navodeći da su Vučićeve konferencije u stvari PRAVO NASILJE.

Foto: printscreen

- U želji da se biračima predstave kao jako moćni, omnipotentni, baštine tu vrstu nasilja koja se svakodnevno preliva preko ekrana, konferencija za medije… Ono na šta intelektualci ukazuju već 12 godina je da će se sve to nasilje vratiti kao bumerang - rekao je Prelević za N1 u Hrvatskoj.

Brutalnim napadima pridružio se i predsednik ANEM Veran Matić, koji je za N1 rekao da je svaka mala pretnja u očima novinara velika pretnja i izaziva strah.

Veran Matić je, kako se kroz tekst vidi, poručio: Pa pošto se ne vidi kraj Vučićevoj vlasti, moramo da sarađujemo sa njima! 

Foto: printscreen

Drugim rečima, malo ga bušim, malo se Vučiću dodvoravam. Malo branim Dojčinovića i KRIK, malo sa Hrvatima tražim nestala i prognana lica u ime srpskih vlasti - VEOMA LJIGAVO, ALI NIŠTA NEOČEKIVANO OD OVE SORTE LJUDI.

Ovakav pogled na stvari, u ovoj borbi protiv nasilja NASILJEM, a nimalo ljudski, imao je i novinar N1 Adam Santovac. 

Srbija je već uveliko društvo nasilja, a ovo što se sada dogodilo predstavlja veliku opomenu da se prodrmamo, osvestimo i smirimo strasti, izjavio je Santovac danas, ukazujući da je deo medija, načinom izveštavanja o tragedijama protekle nedelje, pao na popravnom ispitu.

Sve dok mediji budu odvojeni od građana, a služili vlasti, a vlast služila samo nekom delu društva, Santovac se "boji" da će deo društva koji se oseća isključenim, koji oseća da ga ne čuju dovoljno, sve više „podvrgavati ovakvim stravičnim reakcijama“.

Upravo tako, pojedini mediji su pali na popravnom ispitu u ovoj situaciji. Setimo se samo ko je objavio da je povređena nastavnica u masakru na Vračaru preminula i ko je objavio puno ime i prezime dečaka ubice.

Lešinari, pali ste na ispitu! Sami ste priznali sve. 

Jer svi ovakvi i slični prilozi sa N1 i Nove su praktično udruženi pokušaj relativizacije nasilja koje je zaista počinjeno.

Ali dobro, oni znaju za onu poslovicu "klin se klinom izbija", pa bi nasiljem da se bore protiv nasilja, ali uz stalno izražavanje sumnje u tačnost informacija koje iznosi predsednik. 

No, narodu je vež odavno jasno "ko je vjera, a ko je nevjera", zato je u aprilu prošle godine Vučić odneo istorijsku pobedu, koju pojedini političari mogu samo da sanjaju. Mogu samo kroz ove svoje saradničke medije da iznose sumnju u nešto. Narod veruje samo pravom vođi i lideru! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 1 godinu

Opozicija je pala na svim mogucim zivotnim lekcijama.

Milos

pre 1 godinu

Nikad opozicija i mediji koji rade za njih nisu bili manje ljudi kao što je to sad.

Boban

pre 1 godinu

Šta ste drugo očekivali od ološ koji sve rade samo zbog ličnih interesa?

Pavle

pre 1 godinu

Ništa jadnije nema od izdaje i rada protiv svoje države

Jana

pre 1 godinu

Opozicija, kao i njihovi mediji su test ljudskosti odavno pali, ovim samo potvrđuju svoju monstruoznost i malignost.

Jovan

pre 1 godinu

Oni odavno nisu ljudi, ali su sada dotakli onaj mulj najnizi

Merima

pre 1 godinu

Tajkunski mediji kao i njihove gazde i finansijeri nikada ni jednu jedinu istinu nisu izneli niti izrekli.

Una

pre 1 godinu

Ovi tajkunski mediji sem sto nemaju ni trunke postovanja prema tragicno nastradalim zrtvama su spremni bukvalno na sve samo da bi ostvarili svoj cilj! Bedno!

Rale

pre 1 godinu

Ološ novinarski i ljudski, u kakvom momentu oni zavađaju i napadaju svoju zemlju

Igor

pre 1 godinu

Jača je Srbija i jači je Vučić mnogo nego što njihova prljava kampanja ikad može biti

Miki

pre 1 godinu

U svim svetskim državama kada se desi neka ovakva tragedija, sve političke opcije se ujedine i tuguju zajedno sa građanima. Samo ovde kod nas se opozicija glupira i kritikuje vlast kako bi zadobila političke poene. Sramno i bezobrazno.

Daki

pre 1 godinu

Tajkunski mediji se očogoedno nikada neće promeniti.

Olja

pre 1 godinu

Ja razumem borbu za vlast i da ih plaćaju stranci, al treba biti čovek pre svega

Olja

pre 1 godinu

Opozicija je odavno pala na ispitu ljudskosti jer oni ne znaju ni šta znači ta reč.

Tanja

pre 1 godinu

Tajkunski mediji S1I N1 su plaćeni da ruše vlast i da vređaju Predsednika Vučića i rukovodstvo. Rovare protiv svega što je Srpsko.

Ana

pre 1 godinu

Džaba vode te njihove glupe kampanje Vucic je institucija za sve njih čovek kojinje unapredio Srbiju

Dragana

pre 1 godinu

Odgovor za predstavnike opozicije: građani obožavaju i podržavaju Aleksandra Vučića❤

Jovana

pre 1 godinu

Dok Vucic prica o merama i resenjima, opozicija opet samo trazi priliku i pokusava da izvuce korist! Pa oni nemaju trunku samosvesti!

Cane

pre 1 godinu

Ništa ovim grozotama kojim pribegavaju neće postići, osim da ponovo ukaljaju obraz

Marko

pre 1 godinu

Nova S i N1 pozivaju sutra na proteste nasilja i nerede u Srbiji sramota!

Luka

pre 1 godinu

Ništa im više neće pomoći jer su toliko pali u očima naroda da više nikada neće moći da poprave utisak.

Dragana

pre 1 godinu

Maksimalno se predsednik države Srbije bori za lepšu i sigurnu budućnost građana Srbije.

Bilja

pre 1 godinu

Kampanja opozicije se zasniva na govoru mržnje i na napadima na Vučića.

Stane

pre 1 godinu

Treba ih samo zanemarivati, nek se sami uguše u svojoj zlobi

Ana

pre 1 godinu

Opozicija ne zna sta je ljudskost, ne zna za saosecanje ne zna za zal, ne zna za dane zalosti nad nemilim dogadjajem koji nas je zadesio, koji ce ostati upisan u istoriji nasoj. Ne zna nista, sem da blate coveka koji im toliko smeta, a smeta im predsednik Vucic.

Dunja

pre 1 godinu

Lako im je ponašati se ovako kad ne snose nikakvu političku odgovornost, jer znaju da će biti večna opozicija

Sandra

pre 1 godinu

Pobedili u neljudskosti i to samo da bi napakostili Vucicu. Medjutim, to je beskorisno posto je on vec dokazao svoju velicinu i kao vladar i kao covek.

Miki

pre 1 godinu

Ove televizije pevaju labudovu pesmu.Njihovo emitovanje se zavrsava za par meseci, onda mogu kod Kurtija ili u Hr.Bravo za transfer.To ce biti najbolja vest u proteklih 5 godina, zbogom nemoralna bagro.

Malino

pre 1 godinu

Opozicioni mediji posto poto rade protiv Srbije.

Dana

pre 1 godinu

Dzaba sve naslovne strane,sve lazi,lazan medijski sadrzaj,pokusaji da se privuce paznja i plasira sto veci broj lazi radi publiciteta... Ako padnes na testu ljudskosti,pao si na testu zivota,i to je najveca kazna koju bilo ko moze da dobije!

Jasna

pre 1 godinu

Dok se narod ujedinio u tuzi i saosećanju za stradale, ovo zlo koje ne spava samo napada i ne prestaje

djolem1244

pre 1 godinu

Umesto da u ovoj tragediji koja je zadesila Srbiju svi budemo ujedinjeni i slozni, pojedini mediji i to koriste kako bi napali Vucica, sramotno.

Ceca

pre 1 godinu

Novu S i N1 treba zabraniti. Ovolika količina laži i zajedljivih komentara i iskorišćavanje ove pretužne tragedije od strane Nove S i N1 ne treba tolerisati

Aca

pre 1 godinu

Opozicija je skup lesinara, koja nema ni trunke empatije prema nevino stradalima u tragedijama. Organizuju proteste u trenutku kad cela Srbija žali!

Jovan Kursula

pre 1 godinu

Sve je građanima Srbije jasno odavno, da Nova S I N1 imaju za cilj slabljenje Srbije i da ne birajubsredstva da to urade pa i sada u ovako teškoj situaciji za Srbiju nastavljaju napade.

Goca

pre 1 godinu

Podrska nasem Predsedniku u ovim teskim danima.

Maki

pre 1 godinu

Tajkunski mediji jedino što žele to je da destabilizuju državu!

Kiki

pre 1 godinu

Tajkunski mediji poput nova s i N1 su odavno igubili svoj kredibilitet, zna se ko ferma njih. Sramota kako veličaju zločin i svu krivicu bacaju na Vučića što zaista nije u redu.

zagorkapatrnozic

pre 1 godinu

Opozicija nema ni malo ljudskosti ni empatije u ovim teškim danima za Srbiju. Gledaju kako da se dočepaju trona.

Slavka

pre 1 godinu

Mržnja, zavist i ljubomora na delu.. Nova S i N1, zajedno i udruženim snagama se utrkivali ko će više da laže, iznosi izmišljene podatke i vesti iz minuta u minut dok su majke, bake, rodbina i prijatelji kukali i žalili na nevino stradalima u tragediji. Mogu li još niže da padnu..... Neee

Milos

pre 1 godinu

Kakav covek,Vucic je tu pa ces da mu se dodvoravas,ali ga ne volis,ovo jos nisam video da neko pise.

masa

pre 1 godinu

Predsedniku Vučiću vama svaka cast, castan ste i vredan covek. Cela nasa prelepa Srbija se sada uzda u vas!

Dejana

pre 1 godinu

Suludo je slusati sta oni pisu i pričaju! Za gradjane onj su lešinari i ljudski odron!

Milica

pre 1 godinu

Opozicija samo misli na rejting, da ce im se povecati gledanost i citanost ako objavljuju ovakve lazi

Anja

pre 1 godinu

Unutrašnji neprijatelji je najgori. Blatiti sopstvenu državu da bi bio udarna vest na hrvatskoj televiziji je sraman potez. Humanost i etika su strani izrazi koje pojedinci ne razumeju i ne poseduju.

Milan

pre 1 godinu

dokle ce viSe da pisu protiv Vucica,opozicija i njihovi mediji treba d rade svoj posao,a kada budu izbori tada da rade svoju kampanju ovako sta ce da postignu,kao kerovi cekaju neku vest bez obzira kkava je da laju odmah

Marija

pre 1 godinu

Boreći se protiv nasilja, tajkunski mediji sve vreme vrše nasilje. Izmišljotinama, lažima, napadima, nepopštovanjem, bez empatije za ljude i svoju zemlju.

Dragana

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić se bori protiv nasilja u državi.

Goran

pre 1 godinu

Tsjkunskim mediji su pokazali da nemaju nimalo ljudskosti u sebi

Sanja

pre 1 godinu

Strašno čime se opozicija bavi, laže i manipuliše dok naš predsednik rešava goruća pitanja!!!

Dragana

pre 1 godinu

Neke masakre i tragedije u državi je teško predvideti i sprečiti.

Milos

pre 1 godinu

Tajkunski mediji i deo opozicije su se krajnje nemoralno poneli u ovoj tragediji kakva nas je zadesila.

Goran

pre 1 godinu

Tajkunski mediji bave se samo Vučićem i širenjem mržnje prema njemu

Sena

pre 1 godinu

Svojim neuspelim pokušajima da oblate Vučića i Srbiju, tajkunski mediji samo mu prave dodatni publicitet, a građani odlično znaju ko se bori za državu i kada je najteže, a ko vodi prljavu kompanju protiv nje.

Tijana

pre 1 godinu

Ni u danima tuge i bola tajkunski mediji ne mogu da se suzdrze od spinovanja i napada na Vucica.

Tito

pre 1 godinu

Klosarski tajkunski mediji samo spinuju i lazu.

Dora

pre 1 godinu

Ovo su zaista trenutci kad bi svi ti mediji N1, Nova S, cela opozicija trebali malo da razmisle, dal je bitna ta vlast toliko za koliko se bore, dal je bitno izgubiti ljudskost da bi se pljuvao Vučić, to narod sve vidi. I onda se pitaju zašto 90 procenata opozicije ne pređe cenzus, pa tao što narod nikada neće ceniti neljudskost

Kale

pre 1 godinu

Veoma su provokativne novime nova s i n1 , samo gledaju kako da zavade ljude!

Milica

pre 1 godinu

Tajkunski mediji ni malo stida ni stama nemaju, da i u danima tuge i bola, ovoliko spiniju, lazu i napadaju predsednika. Cist klosarluk.

Milutin

pre 1 godinu

Lesinari sa tajkunskih medija i u danima zalosti nastavili su svoj specijalan hibridni rat protiv Vucica i Srbije.

Ena

pre 1 godinu

Podržavam sve mere Vlade Srbije i Vučića. Sramota je što tajkunski mediji koriste ovu tragediju da bi ponovo napali Vučića.

Kristina

pre 1 godinu

Opozicija i tajkunski mediji su dotakli dno.

Ena

pre 1 godinu

Podržavam sve mere Vlade Srbije i Vučića. Sramota je što tajkunski mediji koriste ovu tragediju da bi ponovo napali Vučića.

Iva

pre 1 godinu

Tajkunski mediji pozivaju na protest, pa to je nečuveno. A razlog im je tek totalno nebulozan. Nije sprečilo tajkunske medije ni ovolika tragedija da nastave kampanju brutalnih laži i uvreda.

Jana

pre 1 godinu

Opozicija se samo usaglasi kada treba Vucica da krive za sve sto se poslednjih dana desilo u Srbiji!

Jelena

pre 1 godinu

Pa tajkunski mediji toliko mrze Vučića da će mu sve natovariti.

Nenad

pre 1 godinu

Ajmo svi zajedno moramo biti ujedinjenjeni i podržati Predsednika koji uvek tu za narod borio se za sve nas.

Nikola Dragović

pre 1 godinu

N1 i Nova S predstavljaju prave fabrike laži, nasilja, mržnje i tajkunske propagande. Varaju se ako misle da im narod nešto veruje.

Ivan

pre 1 godinu

Tajkunski mediji nastavljaju sa svojom opasnom rabotom

Ivan

pre 1 godinu

Opozicija pokazuje da su za nju skrupuli nepoznat pojam

Rad

pre 1 godinu

Pitanje je zasto opozicija pravi gluposti kada je Vucic izabran i poslednji mu je mandat

Mina

pre 1 godinu

Kakve sve gluposti nećemo da pročitamo na Novu S. Kakve sve oni izmišljotine iznose i cime se bave da ne poveruješ.

Tito

pre 1 godinu

Specijalan hibridni rat je u toku a sprovode ga tajkuni preko svojih medija.

Joka

pre 1 godinu

Tajkunski mediji nemaju ni malo ljudskosti u sebi.

Ema

pre 1 godinu

Tajkunski mediji iznose samo neistine i jako bune narod. Novinarstvo ravno nula.

Milence

pre 1 godinu

Tajkunski mediji i lesinarska opozicija pokusavaju da nacionalnu tragediju pretvore u svoju pobedu.

Kalina

pre 1 godinu

Nikad tajkunski mediji, a i opozicija, nisu imali ni trunku ljudskosti u sebi, samo interes i profit

sara

pre 1 godinu

Opozicioni mediji ne znaju ništa drugo da rade osim da pišu laži o Vučiću i da se naslađuju ovom mukom koja nas je zadesila. Sramno ponašanje za ovakve novinare gde im je etika!

Anja

pre 1 godinu

Humanost i etika su strani izrazi za tajkunske medije. Idu do toga da daju izjave hrvatskoj televiziji da bi bili udarna vest ne poštujući žrtve svoje države

Lora

pre 1 godinu

Korste nacinalnu tragediju tajkunski mediji i lesinarska opozicija da dodju do politickog profita, pokusavaju da izazovu haos i destabilizuju zemlju.

Zoran

pre 1 godinu

Ti mediji nikad nisu, niti će biti ljudski.. To je nečista tvorevina...

Ana

pre 1 godinu

Tajkunski mediji odavno su izgubili svaki kredibilitet i objektivnost u izveštavanju. To su političke organizacije, a ne mediji.

Ceca

pre 1 godinu

Sasvim očekivano od opozicije da se udruže pa udri po Vučicu!To je svaki put scenario kada se u državi nesto desi da se krene sa napadima na Vucica

Maja

pre 1 godinu

Opozicija ovako tesku situaciju koristi da skupi političke poene.

Nikola

pre 1 godinu

Bolesnici od opozicije koriste najteži trenutak da osvajaju proklete političke poene i da im krivac bude Vučić jer ne mogu na drugi način da osvoje vlast.

Sanja

pre 1 godinu

Strasno nije ni vreme ni mesto a ovi iz opozicije iznose opet njihove laži prema našem predsedniku.

Ivana

pre 1 godinu

U ovoj teškoj situaciji koja je zadesila našu zemlju, opozicija koristi nečiju tugu i bol da dobije par političkih poena i na prvom mestu im je uvek da pokažu nasilje!

Goran

pre 1 godinu

Kampanja koju tajkunski.mediji vode protiv Vučića je prevršila svaku meru, nimalo poštovanja nisu pokazali prema nastradalima

Mara

pre 1 godinu

Tajkunski mediji Nova S i N1 i u tragičnoj situaciji u kakvoj se Srbija našla koriste lažna izveštavanja i kampanju protiv režima i predsednika Vučića.

Misa

pre 1 godinu

Pa ne moze vucic biti kriv za sve Alo ljudi Pa urazumite se

Ivana

pre 1 godinu

Nova S i N1 su odavno pali na ispitu ljudskosti

Lola

pre 1 godinu

Tajkunski mediji ne poštuju tugu stradalih porodica.

Milan

pre 1 godinu

Opozicija koristi ovu tešku situaciju da osvoji jeftine političke poene. Dno dna

Zoran

pre 1 godinu

I onako necete objaviti. Bruke i sramote. Sto ne pisete ko su autori tekstova Ili ih se i sami stidite. Jadno....Tekstovi na nivou primata, koji zna da pise. Sretno u vasim velicanstvenim zivotima

Tajkun

pre 1 godinu

Opozicija moze samo da skuplja poene da ovakvim stvarima sto nije uopste normalno..

Boki

pre 1 godinu

Kako neko moze koristiti ovu situaciju zarad licne promocije kao sto rade tajkunski mediji..

Misko

pre 1 godinu

Kada bi se tajkunski mediji bavili ozbiljnim stvarima a ne izmisljotinama mozda bi i bilo nesto od njih.

cc

pre 1 godinu

Ljudskost je za tajkunske medije nesto sto nikad nece doziveti.

Zoran

pre 1 godinu

Zaista je jadno kako se ponašaju pojedini mediji i opozicija da koriste ovakvu tragediju zarad ličnog interesa.

lax

pre 1 godinu

Dosta je vise izmisljotina koje plasiraju tajskunski mediji, ukoliko ne znate da radite svoj posao bavite se necim drugim!!!

rale

pre 1 godinu

Laz i prljavstine koje plasiraju "profesionalni" mediji Nova S i N1 su na nikad visem nivou.

zoki

pre 1 godinu

Da l' se nekad ovi sa Nove S i N1 pogledaju ogledalo i pitaju sebe KAKO MOGU OVAKO DA LAZEM?

Aca

pre 1 godinu

Ovo je dno dna. Opozicija iz dana u dan pokazuje svoje pravo lice. Zlotvori.

dzaba

pre 1 godinu

Samo Vi napadajte Vucica i plasirajte lazi pa ce Vam tako narod i verovati..

Hani

pre 1 godinu

Nista me od tajkunski medija vise ne cudi, odavno su presli prag normalnosti sad samo povecavaju dozu..

Nece moci

pre 1 godinu

Narod sve zna i vidi sta opozicija radi preko svojih medija, nece im proci!

Zlatko

pre 1 godinu

Opozicioni mediji gledaju kako sto vise da izblate predsednika Vucica ne gledajuci da imaju malo dostojanstva i postovanja prema zrtvama

Rade

pre 1 godinu

Tajkunskim medijima fali ljudskosti, nemaju nikakvog postovanja..

Toms

pre 1 godinu

Ljudskost nikako ne može da se koristi u istoj rečenici sa NovaS i N1, sem u negativnom smislu. Bruka za novinarstvo!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija