• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.06.2023

13:10

SRBIJA U EU DO 2030. GODINE! Eskobar: Kada bi SAD odlučivale, to bio datum pristupanja Balkana Evropskoj uniji!

Tanjug

Politika

SRBIJA U EU DO 2030. GODINE! Eskobar: Kada bi SAD odlučivale, to bio datum pristupanja Balkana Evropskoj uniji!

Podeli vest

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da bi, kada bi SAD odlučivale, ceo region Zapadnog Balkana bio u EU do 2030. godine.


U razgovoru sa direktorom Instituta za politiku i ekonomiju jugoistočne Evrope (IPESE) iz Beograda, Zoranom Koraćem, Eskobar je potvrdio da će Sjedinjene Američke Države nastaviti da se zalažu za napredak Zapadnog Balkana (ZB) i istakao da zvanični Vašington vidi ovaj region kao područje ogromnih mogućnosti koje bi trebalo da bude potpuno integrisano u Evropsku uniju.

Foto: Tanjug

OPTIMISTA Gabrijel Eskobar na jednom od sastanaka sa Lajčakom i Vučićem


- Za Srbiju i za region u celini vidi veoma pozitivnu budućnost i želi da Srbija bude čvršće "usidrena u zajednici prijatelja koju SAD imaju u Evropi", a kada je reč o odnosu Beograda i Prištine, Eskobar ističe da je neophodno, bez odlaganja, otpočeti proces implementacije Zajednice srpskih opština.
"Ostaćemo veoma angažovani na Zapadnom Balkanu. Dakle, želim da počnem tako što ću to reći, iako u vestima dominiraju tenzije i politički problemi. Za vladu Sjedinjenih Američkih Država, Zapadni Balkan i dalje ostaje područje ogromnih mogućnosti. Definišuća karakteristika Zapadnog Balkana trenutno je zaista snažan ekonomski rast i snažan ekonomski potencijal - rekao je Eskobar i ocenio da region ima potencijal da bude lider u IT, transportu, energetici, infrastrukturi, transportu i turizmu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DR

pre 1 godinu

POSALI AMERI NAJGOREG MEDJU SOBOM DA ZAJEBAVAJUS RBE I DA IM SE SMEJU

Ratko

pre 1 godinu

ALOOO KONJU ,ZABOLE NAS ZA VASU NACISTICKU TVOREVINU ,SHVATI VEC JEDNOM ... NACISTI I USTASE ,MRSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS

Milovan

pre 1 godinu

Ovaj je totalno lud. Ili on misli da smo svi mi ludi.

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija