• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.09.2023

15:15

U Gornjem Kuscu počeo s radom novi vrtić, sagrađen i opremljen sredstvima Kancelarije za KiM

printscreen

Politika

U Gornjem Kuscu počeo s radom novi vrtić, sagrađen i opremljen sredstvima Kancelarije za KiM

Podeli vest

U selu Gornje Kusce prvih dana septembra sa radom je započeo novoizgrađeni vrtić za mališane iz ovog dela Kosovskog Pomoravlja, koji je sagrađen i opremljen sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Reč je o izdvojenom odeljenju Predškolske ustanove „Kolibri“, iz Koretišta

U vrtić je upisano 90 mališana, a objekat je prilagođen smeštaju svih uzrasta, od jaslene, vrtićke do predškolske grupe.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov iz Sektora za povratak, socijalna pitanja i ljudska prava kaže da je posebno raduje vest o velikom broju upisane dece.

- Jedan od prioriteta Kancelarije za KiM jeste ulaganje u naše najmlađe, našu budućnost na ovim prostorima. Drago mi je kada vidim da su naši vrtići puni, da se deca rađaju, a na nama je da im obezbedimo adekvatne uslove i podršku za njihovo odrastanje - kaže Miladinov.

Foto: printscreen

 

Ona je podsetila da je nedavno otvoreno renovirano odeljenje vrtića u Osojanu i najavila otvaranje novih obdaništa.

- Uskoro ćemo otvoriti i nov vrtić u Pasjanu i detaljno renoviran objekat u Stanišoru, ali i na drugim lokacijama. Ulažući u naše vrtiće, ulažemo u naš ostanak i opstanak na ovim prostorima, a sve je to moguće zahvaljujući podršci i ekonomskoj stabilnosti naše države Srbije - zaključila je predstavnica Kancelarije za Kosovo i Metohiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija