• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.02.2024

17:31

Đurđević Stamenkovski o Kurtiju i Đilasu: Njih dvojica imaju zajednički problem, a to je što predsednik SSP nije predsednik Srbije

Masha Bandjur

Politika

Đurđević Stamenkovski o Kurtiju i Đilasu: Njih dvojica imaju zajednički problem, a to je što predsednik SSP nije predsednik Srbije

Podeli vest

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, reagovala je na zajedničko učešće samoproglašenog kosovskog premijera Aljbina Kurtija i predvodnika probriselske opozicije Dragana Đilasa, na panel diskusiji u Skoplju.

Đurđević Stamenkovski je istakla da se radi o krajnje neodgovornom postupku predsednika SSP, posebno imajući u vidu trenutak u kome se susret odigrava, odnosno par dana nakon diplomatske bitke u Savetu bezbednosti UN.

Ona ne isključuje mogućnost da se ovim susretom šalje poruka "ako Vučić neće da prihvati Kurtijeve ultimatume, ima ko hoće, i to u roku od odmah".

- Dokazani progonitelj Srba na KiM Aljbin Kurti i njegova propaganda ovo će iskoristiti da poprave svoj imidž, i to nažalost koristeći, jedan deo opozicije u Srbiji.

Đurđević Stamenkovski ne isključuje mogućnost da se ovakvim događajima šalje i implicitna poruka "da je opozicija mnogo poželjniji sagovornik za Kurtija nego aktuelna vlast.

- A to možda i ne treba da čudi, jer je argumentacija koju je Kurti izneo u Savetu Bezbednosti UN, u delovima identičn saopštenjima i izjavama probriselske opozicije u Srbiji. E sad, ko od koga prepisuje, ili možda imaju istu centralu, to su već zanimljiva pitanja - kazala je Đurđević Stamenkovski.

Međutim, ona ističe da Kurti i Đilas imaju jedan zajednički problem.

- A taj problem je što predsednik Stranke slobode i pravde nije predsednik Srbije.

Ona na kraju izjave ističe da ovim postupkom Dragan Đilas brutalno obmanjuje narod, jer je tokom izborne propagande Kurtijevo ponašanje nazvao "suludim", a sada je lider kosovskih Albanaca očigledno neko sa kim se može razgovarati za istim stolom, i to javno, i to na temu progresivnih politika. A jedina progresija koja je vezana za Kurtija je progresija nasilja i etničkog čišćenja ", zaključila je Đurđević Stamenkovski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija