• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.05.2024

13:57

Petković: Kurtiju ne smeta nacističko nasleđe Džafera Deve, ali ima problem sa srpskom kulturom i glumcima!

Epa/Ata

Politika

Petković: Kurtiju ne smeta nacističko nasleđe Džafera Deve, ali ima problem sa srpskom kulturom i glumcima!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, nakon što su kosovske vlasti zabranile da pozorišna oprema neophodna za izvođenje predstave “Knjiga o Milutinu” Zvezdara Teatra bude prevezena na Kosovo, da kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju ne smeta nacističko nasleđe Džafera Deve, ali zato ima problem sa srpskom kulturom i glumcima.

Kako je pojasnio na platformi Iks, nakon skandalozne zabrane Patrijarhu Porfiriju, danas je sprečen i Nenad Jezdić da u Kosovskoj Mitrovici nastupi u predstavi "Knjiga o Milutinu". 

"Kurtiju ne smeta naci nasleđe Džafera Deve, ali zato smeta srpska kultura i glumci!", napisao je Petković.

Kancelarija je ranije danas objavila da su vlasti privremenih institucija samouprave u Prištini, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, zabranile da pozorišna oprema neophodna za izvođenje predstave "Knjiga o Milutinu" Zvezdara Teatra bude prevezena na Kosovo u Metohiju, čime su onemogućili da se ta predstava, u kojoj glumi Nenad Jezdić, odigra u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.

Jezdić je večeras trebalo da izvede 202. put predstavu "Knjiga o Milutinu", u Kulturnom centru u Kosovskoj Mitrovici, a sutra uveče u Leposaviću, međutim, oprema i njegovi saradnici zaustavljeni su na Jarinju, iako su imali svu neophodnu prateću dokumentaciju i specifikaciju opreme. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija