• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2024

15:34

Novim ugovorom o sufinansiranju programa energetske efikasnosti predviđeno još 11 miliona dinara za sanaciju domaćinstava na Savskom vencu

Tanjug

Politika

Novim ugovorom o sufinansiranju programa energetske efikasnosti predviđeno još 11 miliona dinara za sanaciju domaćinstava na Savskom vencu

Podeli vest

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović danas je uručila predsedniku opštine Savski venac Milošu Vidoviću Ugovor o sufinansiranju programa energetske sanacije domaćinstava, koji će omogućiti novčanu podršku većem broju vlasnika kuća i stanova sa teritorije opštine za učešće u projektu.

Opština Savski venac već treći put učestvuje u programu "Čista energija i energetska efikasnost" sa ciljem da pomogne građanima i domaćinstvima pri uštedi električne i toplotne energije.

Foto: Tanjug

 

 

Predsednik opštine Miloš Vidović istakao je da su za ovu godinu predviđena veća sredstva u odnosu na prethodne. -Nov Ugovor i novi Javni poziv koji ćemo uskoro raspisati omogućiće dodatnih 10. 975.000 dinara koje će naši građani moći da iskoriste za energetsku sanaciju domaćinstava. Do sada je blizu 100 kuća i stanova sa Savskog venca dobilo novčanu podršku zahvaljujući ovom programu, a sredstva su građani koristili najčešće za zamenu stolarije, nove prozore i vrata.

Foto: Tanjug

 

 

Učešćem u programu nudi se, pre svega, direktna korist i ušteda za građane, jer će se osim smanjenja potrošnje toplotne energije, takođe smanjiti računi krajnjih korisnika - rekao je Vidović i zahvalio ministarstvu rudarstva i energetike na odličnoj saradnji i zajedničkoj realizaciji još jednog značajnog projekta koji predstavlja važan korak i zajednički ulog u budućnost lokalne samouprave i države Srbije.

Način sporovođenja programa energetske sanacije na teritoriji GO Savski venac biće putem Javnog poziva na koji će građani moći da se prijave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija