• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S

20.05.2024

21:41

Opet litije u Crnoj Gori! Narod ustao protiv Spajića, zakazan skup

Reuters

Politika

Opet litije u Crnoj Gori! Narod ustao protiv Spajića, zakazan skup

Podeli vest

Pozivamo sav slobodoljubiv narod Crne Gore koji je sa nama čuvao svetinje i duže od godinu dana bio u litijama da nam se priključi ispred Vlade Crne Gore u Podgorici 22. maja od 19 časova, kako bismo poslali poruku onima koje smo tada podržali nadajuću se pravdi i za srpski narod, navode u izjavi za IN4S portal organizatori protesta.

Podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici ,ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način je pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrednosti naše trodecenijske borbe.  Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu, rekli su organizatori skupa.

Organiozatori skupa: 

Srpski kulturni centar “Patrijarh Varnava”

Srpski kulturni klub “Sveti Sava”

Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja. 

Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918.

NVO “Herceg” – Pljevlja

NVO “Srpska nit”

NVO “Božuri”

NVO “Stupovi”

NVO “Miholjski zbor”

NVO “Serdar”

Noćni vukovi

Podsetimo, Vlada Crne Gore donela je odluku da glasa za rezoluciju o Srebrenici u UN, predloženu od strane Nemačke i Ruande.

Očekuje se da se skupština UN održi, nakon prethodnih odlaganja, 23. maja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija