• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nsuzivo

27.05.2024

13:38

Našla krpa zakrpu! Udružena novosadska opozicija se odrekla KiM, a "patriote" Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović ćute!

printscreen

Politika

Našla krpa zakrpu! Udružena novosadska opozicija se odrekla KiM, a "patriote" Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović ćute!

Podeli vest

Samo četiri dana nakon što je, sa svega trećinom glasova, u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena Rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici, udružena novosadska opozicija se odrekla Kosova i Metohije.

Miran Pogačar, jedan od lidera pokreta "Bravo" koji se nalazi u kaoliciji zajedno sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Demokratskom strankom, Đilasovom Strankom slobode i pravde, DSS Miloša Jovanovića, i POKS Vojislava Mihailovića, objavio je u zvaničnom predizbornom reklamnom spotu mapu Srbije bez Kosova i Metohije.

Pogačar mapu objavljuje u sklopu navodne borbe protiv kladionica i cela koalicija "Udruženi za slobodni Novi Sad" tvrdi da su se udružili isključivo zbog lokalne politike. Postavlja se pitanje, zašto Pogačar onda nije objavio mapu kladionica u Novom Sadu, već navodnu mapu kladionica na teritoriji Srbije, ali bez Kosova i Metohije.

Foto: printscreen

Miran Pogačar

Interesantno je da se od ovog Pogačarevog čina nisu ogradili ni Miloš Jovanović lider DSS-a, i navodni borac za KiM, ni predsednik DSS-a za Novi Sad Miloš Tubić. A nije se oglasio niko iz POKS-a, već nastavljaju da rame uz rame s njim vode kampanju za novosadske izbore. Zajedno sa Pogačarom na listi pokreta "Bravo", nalazi se i Brajan Brković, koji je poznat po višestrukom skrnavljenju srpske zastave i antisrpskim stavovima.

Lažne patriote u autonomaškom zagrljaju

Pored toga, prvi na opozicionoj listi Miloš Tubić, u najnovijem spotu ove koalicije više se nego srdačno grli sa advokaticom Majom Mrnuštik, uzdanicom Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je optužila Srbe da su sami kivi što su ih ustaše klale u NDH! Ona je taj svoj stav iznela nedavno, u emisiji "Jutro" TV Prva, u duelu sa advokatom Vladimirom Đukanovićem iz SNS-a. Pored toga, za nju i LSV je Kurtijevo Kosovo nezavisno, Srbi su krivi za genocid u Srebrenici, a Rusija je zločinačka zemlja kojoj treba uvesti sankcije.

Inače, Maja Mrnuštik je predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu, a na ovo mesto je došla posle promena u vrhu LSV, kada je Bojan Kostreš zamenio Nenada Čanka na mestu predsednika.

Foto: Printscreen

 

Novo rukovodstvo ligaša se "proslavilo" na pokrajinskim izbrima u decembru prošle godine, kada je ova autonomaška stranka, prvi put posle više do tri decenije, ostala ispod cenzusa i bez ijednog poslanika. Lista ligaša je osvojila svega 2,51 odsto ili 20.917 glasova u celoj AP Vojvodini, što je četiri puta manje nego što su osvojili 2008. To svedoči o poptunom krahu autonomaške i antisrpske ideologije LSV-a.

Protivnici crkve poželjni partneri

Takođe, mediji su objavili i da je Maja Mrnuštik stala u odbranu Dinka Gruhonjića i Ane Lalić koji su u Dubrovniku izneli žestoke antisrpske stavove.

- Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić. Vojvođani su i juče pokazali šta misle o nasilnicima koji prete i u velikom broju su se okupili na protestu kojim se traži zaštita slobode govora i kažnjavanje svih koji prete i pozivaju na nasilje - navela je tada Maja Mrnuštik, koja je i protiv izgradnje crkve na Limanu.

Podsetimo i da se na sajtu LSV i dalje nalazi predlog tzv.ustava "Republike Vojvodine", kao i fotografije "vojvođanskih pasoša". Uprkos svemu, oni su sada poželjan partner Novom DSS-u, koji predvodi Miloš Jovanović, zvani Francuz.

Foto: Zoran Sinko

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!
Veliko otkriće

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!

Na grčkom ostrvu Krit, otkriven je izuzetan kameni spomenik u obliku prstena star 4.000 godina, koji se nalazi na vrhu brda Papura, severozapadno od grada Kasteli. Ova monumentalna građevina iz bronzanog doba prostire se na površini od 1.800 kvadratnih metara i predstavlja značajan arheološki nalaz koji ukazuje na bogatu istoriju i kulturu minojskog perioda na ostrvu.

17.06.2024

21:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija