• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.06.2024

10:30

Iživljavali se nad njihovim telima, pa spalili kuću! Petković o svirepom zločinu albanskih terorista u Obiliću: Još nema pravde za nevino stradale Srbe!

Ata images

Politika

Iživljavali se nad njihovim telima, pa spalili kuću! Petković o svirepom zločinu albanskih terorista u Obiliću: Još nema pravde za nevino stradale Srbe!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, podsetio je da da se danas narvšila 21. godina od zverskog ubistva srpske porodice u Obiliću od strane albanskih terorista, i da za ovaj svirepi zločin još uvek niko nije odgovarao.

"Albanski teroristi su na današnji dan pre 21. godinu zverski mučili, a potom i ubili Radmilu i Slobodana Stolića i njihovog sina Ljubinka, a potom su se iživljavali nad njihovim telima i spalili kuću u Obiliću da prikriju svoj gnusni zločin", napisao je Petković i dodao za ovo zverstvo nad nedužmim Srbima niko nije odgovarao.

"Ubice hodaju nekažnjeno, kao što je politika nekažnjivosti zločina nad Srbima i dan danas živa u Prištini, a negiranje srpskog stradanja i novo ugnjetavanje, konstanta je politike Aljbina Kurtija", napisao je Petković na društvenoj mreži Iks.

Podsećamo, radi se o jednom od najmonstruoznijih ubistava Srba na KiM, nakon dolaska međunarodnih vojnih i civilnih snaga i uvođenja protektorata Ujedinjenih nacija.

U svojoj kući ubijeni su 50-godišnji Ljubinko Stolić, i njegovi roditelji – osamdesetogodišnji Slobodan i Radmila Stolić. Prema nalazima obdukcije, ubijeni su ubodima noževa i udarcima tupim predmetima. Napadači su ih ostavili u kući, a potom je zapalili.

Ovaj zločin je tada uznemirio preostale Srbe u Obiliću, i naterao ih na selidbu. U strahu da ih ne zatekne slična sudbina, većina Srba kolektivno je napustila to mesto, izvestio je RTS.

Preostali Srbi u Obiliću su saopštili da su Stolići trpeli veliki pritisak Albanaca da prodaju kuću i imanje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija