• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.07.2024

09:17

Vučević o litijumu: Ništa neće biti rađeno dok se ne dobiju garancije od struke - niko neće raditi protiv sopstvene države!

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Politika

Vučević o litijumu: Ništa neće biti rađeno dok se ne dobiju garancije od struke - niko neće raditi protiv sopstvene države!

Podeli vest

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da ne postoji nijedna dozvola da se u ovom trenutku kopa litijum, kao i da se to neće raditi dok se ne dobiju garancije od domaće, evropske i svetske struke da nije ugroženo zdravlje ljudi i životna sredina.

Vučević je za RTS istakao da Vlada jeste vratila prostorni plan za projekat "Jadar", ali da je dug proces do rudarenja.

- Niko nije blesav, lud, zlonameran ili zlurad da radi protiv svoje države. Pa mi živimo u ovoj državi. Dišemo isti vazduh, pijemo istu vodu. Žive nam ovde i roditelji i deca. Niko neće raditi ništa protiv sopstvene države - naglasio je predsednik Vlade.

On je dodao da treba da iskoristimo potencijale koje imamo da se razvijamo i da iz toga dobijemo više novca za ulaganje u infrastrukturu, u životni standard, zdravstvo, vojsku, sport, kulturu.

- Ja stvarno mislim da je to naša šansa. I ponavljam, ništa neće biti rađeno dok se ne budu dobile garancije od struke, ne od politike - naglasio je Vučević.

Podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče u Parizu rekao da je država, po pitanju litijuma, spremna da organizuje referendum.

- Da se građani Srbije odluče o tome da ne ispadne da je neko nešto nametao. Referendum ne o kopanju ili zaštiti države, nego referendum o tome da li želimo da iskoristimo prirodne resurse koje imamo ili ne želimo. Da li želimo da budemo ekonomski razvijeni ili mislimo da to ne treba da se koristi za dalji napredak države Srbije. To je legitimno da bude pitanje - naveo je.

Vučević je dodao da je siguran da bi građani Srbije podržali njen razvoj, bilo da se radi o Loznici, zapadnoj Srbiji ili celoj zemlji.

- Od nastanka srpske srednjevekovne države do danas, rudarstvo je neotuđivi i neodvojivi deo razvoja naše države. Od srednjeg veka do danas. Hajde da zajednički odlučimo da li je to dobro za Srbiju ili nije. Ja verujem da je dobro - rekao je predsednik Vlade Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija