• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

27.07.2024

16:00

Ciljali smo finale na Olimpijskim igrama! Aćin: Žao mi je što nismo uspeli!

Plivački savez Srbije

Olimpijske igre

Ciljali smo finale na Olimpijskim igrama! Aćin: Žao mi je što nismo uspeli!

Podeli vest

Muška plivačka štafeta u disciplini 4x100 metara slobodno nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Parizu, a nakon završenog takmičenja svoje utiske izneli su naši plivači, Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Justin Cvetkov i Nikola Aćin.

Naši reprezentativci su na najvećoj sportskoj smotri završili na petom mestu u svojoj grupi, a ukupno na 11. poziciji vremom od 3:14.68. Ekipa koja je nedavno osvojila zlato na Evropskom prvenstvu održanom u Beogradu, nije uspela da izbori plasman među najboljih osam i nastavi put ka finalu u francuskoj prestonici. 

Nakon trke naši reprezentativci pričali su sa predstavnicima medija, a prvi je utiske podelio najiskusniji plivač među njima, Velimir Stjepanović (30).

- Mnogo je falilo za finale, sekunda u plivanju je dosta. Dosta sporije sam plivao sad nego u Beogradu. Takav je sport - pogrešiš malo, a može da te košta mnogo. Najbitnije je da smo svi dali sve od sebe. Barna i ja imamo još po dve trke, fokusiraćemo se na to. Nažalost, ova dvojica već sutra idu kući. To je to, bitno je da smo pre mesec dana ostvarili nešto divno. Teško je održati formu mesec dana posle, ali ostavili smo srce u bazenu - poručio je Stjepanović.

 

 

Na Stjepanovića se nadovezao i 26-godišnji plivač, Andrej Barna, koji je naglasio da su plivali bolje nego na nedavnom prvenstvu Evrope, ali da uprkos tome nisu uspeli do plasmana u finale. 

- Cela grupa je malo slabije otvorila, pa smo pali iza i onda je teško iščupati se. Plivali smo malo bolje na EP. Nije bilo dovoljno, ali smo sve od sebe i svoj maksimum. Sada fokus na naredne trke, Velja i ja da podignemo glave i da se fokusiramo na "stotku" u utorak - poručio je Barna.

Foto: AP/Photo

Andrej Barna

Kvartet sjajnih plivača nije uspeo da se suprostavi izuzetno jakoj konkurenciji u kojoj su Australijanci i Amerikanci vodili glavnu reč. Nažalost, izvanrednu formu Nikole Aćina nisu ispratile kolege iz reprezentacije, pa je Srbija zauzela tek peto mesto sa 2,43 sekunde zaostatka za prvoplasiranom Australijom. Treće mesto pripalo je Kanađanima, dok su ispred naših momaka brži bili Brazilci.

Najbrži u svom delu štafete, Nikola Aćin, poručio je da su se svi iz grupe maksimalno potrudili kako bi izborili finalni meč, ali da su reultati izostali jer nisu imali dovoljno vremena da se pripreme pre dolaska u francusku prestonicu. 

- Ciljali smo finale, žao nam je što nismo uspeli. Dali smo sve od sebe, bio je nezgodan period između EP i OI, manje od mesec dana za pripreme. Ciljan je bio dobar performans na EP i verovatno je to poremetilo nastup ovde. Uživali smo trkajući se sa najboljima - poručio je Aćin.

Foto: Plivački savez Srbije

Nikola Aćin

Debitant Justin Cvetkov, bio je zadovoljan nastupom na njegovim prvim Olimpijskim igrama. 

- Najmlađi sam u srpskom timu sa 17 godina i sama činjenica što sam na OI je veoma lepa. Tehnički bolja nego  na EP. Ovde godine sam imao od svih momaka najviše takmičenja , jer sma još uvek junior. Generalno sam zadovoljan - poručio je Cvetkov. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija