• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.07.2024

13:03

Školski primer profesionalnog rušitelja države: I Aladin Paučinac u Aranđelovcu "ne da đedovinu"!

Društvene mreže

Politika

Školski primer profesionalnog rušitelja države: I Aladin Paučinac u Aranđelovcu "ne da đedovinu"!

Podeli vest

Skup "protiv litijuma" u Aranđelovcu javno je podržalo više opozicionih stranaka (NPS, NDSS, Dveri), promovišu ga uveliko kanali i stranice "Mi Snaga naroda Branimir Nestorović" i mediji iz Junajted grupe, a podršku je dala i NVO "Inicijativa slobodnih građana" Aladina Paučinca iz Novog Pazara, koji je najavio dolazak svojih aktivista.

Aladin Paučinac, dakle, dolazi u Aranđelovac da sa Aleksićem, Jovanovićem, Dverima, Nestorovićem i ostalima - "ne da đedovinu" i lažno očajava zbog životne sredine. A kakva je sredina iz koje on sam dolazi? Ko je on? 

Počeo kao sitni prevarant i lopov, držao kiosk na kom je prodavao cigarete bez akciznih markica i plaćao robu čekovima bez pokrića, što je utvrdila inspekcija i protiv Paučinca je podneta krivična prijava. Zbog neodazivanja sudskim pozivima za njim je 2012. raspisana potraga, a uhvaćen je na graničnom prelazu u pokušaju da napusti Srbiju.

Bio je i član navijačke grupe "Torcida" koja prati FK "Novi Pazar", čuvene po ekstremističkom i šovinističkom skandiranju, u mnogim situacijama direktno protiv države Srbije i protiv srpskog naroda, a redovni posetilac utakmica Aladin Paučinac bio je veoma aktivan i prilikom ovakvog skandiranja.

Pripadao je ekstremnoj političkoj opciji - SDA Sandžaka, koju vodi Sulejman Ugljanin, poznat po tome što Srbiju naziva "fašističkom", "nacističkom" i "genocidnom". Paučinac je cčk bio i deo delegacije SDA koja je boravila u Istanbulu, u službenoj poseti. Kad je rešio da se politički osamostali, Paučinac je počeo da tvrdi kako je Ugljanin "suviše mlak u zalaganju za autonomiju Sandžaka". Aladin Paučinac bi, prema tome, to radio ekstremnije od Sulje Ugljanina, kada bi bio u prilici.

U sledećoj fazi, Paučinac zaključuje da je mnogo isplativije govoriti da si "građanski" orijentisan, pričati o životnoj sredini i ljudskim pravima, ali svakako i dalje napadati državu Srbiju. To je i radio, na temu bolnica, pa je i osuđivan zbog vređanja zdravstvenih radnika. Previo incidente i pozivao na nasilje prilikom poseta predsednika Vučića i drugih državnih zvaničnika N. Pazaru, a uspešnu saradnju uspostavio sa NVO "Građanske inicijative", ambasadom Švajcarske koja mu je odobrila grant u vrednosti 1,5 miliona dinara (i to pre nego što mu je udruženje uopšte bilo registrovano), kao i sa "Komitetom pravnika za ljudska prava - YUCOM". O navedenima i njihovim aktivnostima poznato je sve. 

Dodatno, uvezao se sa partijama bivšeg režima, pa 2023. organizovao skupove "Sandžak protiv nasilja", koje je podržala Ugljaninova SDA, predstavnici NVO sektora, ali i pojedina lica iz kriminogene sredine i - pripadnici vehabijskog pokreta.

Dakle - jedno "sjajno" društvo pravih "boraca protiv litijuma", iskrenih zaštitnika prirode, bez greške. Kao stvoreno da preko Aladina Paučinca 25.7. sa Zlatkom Kokanovićem planira blokadu puta u Preljini, a 29.7. dođe u Arađjelovac da "ne da đedovinu".

Toliko o pravoj prirodi, suštini i cilju okupljanja "protiv rudarenja" u Srbiji danas, koje organizuju i vode njuške poput Paučinca - školski primer profesionalnog rušitelja države i "obojenog revolucionara".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija