• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2024

20:07

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi

Privatna arhiva

Politika

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je večeras u selu Medveđa tematski kulturno-obrazovni kamp u kom učestvuju deca srpskog porekla iz Rumunije i Bosne i Hercegovine, dok su im domaćini mališani iz Trstenika i Kraljeva.

-Ovaj kamp nije samo prilika za druženje i zabavu, već i mesto gde ćemo negovati našu bogatu kulturnu baštinu i jačati veze među našom omladinom iz Srbije i regiona. Svi vi draga deco, bez obzira gde živeli, predstavljate budućnost našeg naroda, budućnost koja se temelji na zajedništvu, prijateljstvu i čuvanju naše tradicije, kulture, jezika i pisma. Sve to su simboli jednog naroda, a ako tih simbola nema onda nema ni našeg naroda bez obzira gde on živeo – rekao je ministar i istakao da je ovaj kamp samo jedan od ukupno 22 tematska letnja kampa koji se ove godine održavaju širom Srbije, a čiju organizaciju je finansiralo ministarstvo.

- Cilj nam je da ovakvi događaji postanu tradicionalni i da svake godine budu mostovi koji će povezivati našu decu i mlade iz različitih krajeva sveta, omogućujući im da se upoznaju, druže i uče jedni od drugih. Kao ministar zadužen za dijasporu ponosan sam što mogu da podržim ovakve projekte – rekao je ministar Đorđe Milićević i istakao da je Vlada Republike Srbije uložila 120 miliona dinara u organizaciju tematskih kampova za mlade iz regiona i dijaspore koji se ovog leta održavaju širom Srbije. 

Otvaranju kampa u Medveđi prisustvovali su i zamenik predsednika Opštine Trstenik Dejan Rakovac, kao i organizator kampa Bojan Turk. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija