• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2024

16:40

Sram vas bilo koliko lažete! Ana Brnabić odbrusila Šolaku nakon uspeha srpskih sportista na OI u Parizu

Tanjug/ Vladimir Sporčić

Politika

Sram vas bilo koliko lažete! Ana Brnabić odbrusila Šolaku nakon uspeha srpskih sportista na OI u Parizu

Podeli vest

Sad kad su naši sportisti pokazali kako se bori za Srbiju, da Šolakovim medijima bez uvijanja i bez preterane političke korektnosti kažem - sram vas bilo koliko lažete, saopštila je danas predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić.

"Sramota je da vlasnik može da vam diktira šta da pišete i kako da pravite haos u Srbiji zasnovan na otvorenim lažima i pažljivo plasiranim dezinformacijama.

Hvala, istovremeno, svim onim novinarima koji u tome ne žele da učestvuju i koji su zbog toga napustili medije u vlasništvu Dragana Šolaka, ili se spremaju da ih napuste.

Juče sam objavila video koji jasno pokazuje da je Finska ne samo započela radove na rudniku litijuma koji je nadzemni, već je duboko u radovima na izgradnji postrojenja za preradu litijuma.

Danas kažete da to nije istina i da do sada nije objavljena ni jedna studija o proceni uticaja na životnu sredinu rudnika litijuma i Evropi.

Prostom Google pretragom se vidi da obmanjujete ljude u Srbiji. Zbog čega to radite ako je istina na vašoj strani? Odgovor je sasvim jasan - zato što ne govorite istinu, zato što vam je zadatak da širite paniku i haos, da pozivate ljude na proteste da bi Šolak ponovo oteo državu i bogatio se na grbači naroda.

Evo vam deo iz zvanične prezentacije rudnika litijuma u Finskoj:

Environmental Permits:

– On 28 December 2022, an environmental permit for the Rapasaari mine and the concentrator plant in Päiväneva was issued by AVI**

– Appeals filed against the permit decision at the Vaasa Administrative Court. The permit decision includes an enforcement order to start construction despite appeals

– On 23 February 2024, the Court issued a ruling on the appeals and upheld the permit. However, certain permit conditions were referred to AVI for further review

– The Keliber lithium refinery in Kokkola and the Syväjärvi mine are not directly affected by the ruling of the Court* Mining permits:

– Permits for Syväjärvi and Rapasaari are legally valid.

I vi takvi "profesionalni" i "objektivni" ne možete da dođete do tih informacija? Važi.... rekao Šolak da zažmurite", stoji u saopštenju na Tviteru.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Sija bronza kao zlato! Košarkaši Srbije uzeli medalju na OI i osvetili se Nemcima za Mundobasket! (FOTO/VIDEO)
Olimpijske igre

Sija bronza kao zlato! Košarkaši Srbije uzeli medalju na OI i osvetili se Nemcima za Mundobasket! (FOTO/VIDEO)

Trebalo je da bude zlato, ali i bronza je vrhunski rezultat! Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u današnjem meču za bronzanu medalju pobedila svetskog šampiona Nemačku sa 93:83 (21:30, 17:16, 25:26, )! "Orlovi" su se tako revanširali "pancerima" za prošlogodišnji poraz u finalu Mundobasketa u Manili, a osim toga, pokazali su neverovatnu mentalnu snagu da se podignu nakon nepravednog poraza od Amerike u polufinalu.

10.08.2024

12:47

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23