• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.06.2024

23:08

Flekica je iz pištolja ubio Kristinu! Počinje novo suđenje za smrt studentkinje na benzinskoj pumpi!

Shutterstock/Arhiva

Vesti

Flekica je iz pištolja ubio Kristinu! Počinje novo suđenje za smrt studentkinje na benzinskoj pumpi!

Podeli vest

Miloš Srebrić, zvani Flekica, u četvrtak će se iznova naći na optuženičkoj klupi u Višem sudu u Beogradu zbog ubistva radnice benzinske pumpe Kristine Kaplanović (20), 25. maja 2017. godine u Velikom Mokrom Lugu.

Srebrić je za ovaj zločin u julu 2021. godine prvostepeno osuđen na 30 godina zatvora, ali je presuda početkom novembra 2022. godine vraćena na ponovno odlučivanje, a za četvrtak u 9.30 zakazano je najnovije pripremno ročište, nakon nekoliko prethodnih.

Flekica se nalazi u pritvoru od dana hapšenja u avgustu 2017. godine, odnosno on je tamo skoro sedam godina, što je najduže vreme provedeno u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Studentkinja iz sela Vilovo kod Nove Varoši Kristina Kaplanović (20) ubijena je pre sedam godina na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu, gde je radila kao kasirka. Do gubitka mladog života došlo je tokom pljačke, kada je iz vatrenog oružja pogođena u glavu.

Foto: Arhiva

Krenuo u pljačku sa repetiranim pištoljem

Te tragične večeri 25. maja, oko 22.30 sati, naoružani muškarac je izašao iz šumarka, koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u Kristinu i dvojicu njenih kolega, koji su bili na pauzi ispred benzinske stanice.

- Pljačkaš im je naredio: „Ajde, svi unutra, da mi date pare!“. Uperio je cev pištolja ka njima. U takvoj situaciji radnici inače imaju direktivu da se sklone i predaju pljačkašu novac bez opiranja, što su oni i učinili. Poslušali su ga i ušli unutra - rekao je tada izvor iz istrage.

Razbojnik je tada gurnuo jednog od radnika i mladić je pao na zemlju.

- U tom momentu čuo se pucanj. Pištolj koji je bio u rukama pljačkaša je opalio i metak je pogodio Kristinu u glavu. Nije poznato da li je namerno pucao ili je pištolj sam opalio - dodao je izvor.

Foto: Arhiva

Kristini je metak prošao kroz glavu

Nakon što je pogodio devojku, ubica je pobegao u nepoznatom pravcu, bez plena, dok se u kasi nalazilo svega 10.000 dinara.

Sudija je na izricanju prvostepene presude 2021. godine rekla da je Srebriću izrečena teška kazna, ali da su i krivična dela teška, posebno ubistvo pri pokušaju razbojništva.

- Stradala je devojka od 20 godina, koja je došla u Beograd da uspe u životu i gradi svoj put, u čemu je sprečena, jer je radila to veče. Bez obzira što pištolj nije pronađen, bilo je dosta dokaza da ste izvršili ovo delo. Imali smo u vidu vašu tvrdnju da niste bili na licu mesta i da ste često svraćali na tu pumpu. Ali vi ste to veče napustili Beograd iza ponoći, očigledno da se sklonite, iako je ujutru supruga morala na posao. Nismo prihvatili vaše objašnjenje da su je iznenada pozvali da dođe - obratila se tada sudija optuženom.

Foto: Arhiva

Nesrećna devojka je preminula u bolnici

Ona je tada naglasila da je utvrđeno da je Srebrić to veče uračunljiv i svestan krivičnog dela istrčao iz žbunja i prišao četvoro radnika koji su stajali pored pumpe.

- Opalili ste iz pištolja i pogodili Kristinu Kaplanović u glavu, koja je preminula četiri dana kasnije u Urgentnom centru. Trčeći ste se udaljili do vozila. Veštak Milan Kunjadić je svedočio da pištolj može da opali samo ako je repetiran. Krenuli ste u razbojništvo sa napunjenim pištoljem spremnim da opali. Iz snimaka i DNK nismo mogli da utvrdimo da ste to bili vi, ali ima drugih dokaza. Na suđenju niste pokazali ni žaljenje, ni kajanje, ni tugu - zaključila je sudija, a piše Alo.

Kao što j eInformer pisao, Kristina je sahranjena u mestu Vilovo kod Nove Varoši, odmah prekoputa kuće u kojoj joj žive roditelji. Iza sebe je ostavila dve sestre, od kojih se jedna udala i ima svoju porodicu.

Tokom boravka u Beogradu živela je u Vinči kod rođaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17