• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

21.08.2024

21:15

Teška tuga u selu Petka! Majka poginulih mališana stigla iz Italije na poslednji ispraćaj

Informer video printscreen/printscreen/192

Vesti

Teška tuga u selu Petka! Majka poginulih mališana stigla iz Italije na poslednji ispraćaj

Podeli vest

Komšinica je ispričala da se svi pripremaju da idu na sahranu

Sahrana mališana koji su stradali na pružnom prelazu u mestu Petka kod Lazarevca, održaće se sutra u 13 časova, neutešna porodica uveliko priprema sve za sahranu, a kako saznajemo, njihov otac Milan D. na nogama nosi sav teret otkad je izgubio svoje mezimce.

Kako priča prijatelj porodice stradalih mališana, otac ne prestaje da plače.

- Majka je juče stigla iz Italije. Najmlađa ćerka nije, jer je u bolnici - kaže za "Blic" prijatelj porodice.

Komšinica je ispričala da se svi pripremaju da idu na sahranu.

- Skupljamo snage da uopšte prisustvujemo to, to su sve naša deca, odrasli su u ovom kraju, ne smem ni da zamislim kako je porodici - kaže bliska komšinica ove porodice.

Za dečaka (12) i devojčicu (14) koji su poginuli na pružnom prelazu, komšije su govorile da su divna deca, poslušna i vesela. Svima će, kako kažu, nedostajati, dečija graja, pripreme za školu i vraćanje iz iste.

Foto: Foto: Printscreen

 

 

Pitaju da li je tačno da njihovih drugara više nema

- To su bila deca za primer, divna i puna života, obožavali su da se skupljaju ovde u ulici i igraju. Radovali su se čak i početku školske godine, kako bi videli i ostale drugare koje preko leta ne viđaju često, a sada telefoni non-stop zvone, osnovci zovu i u neverici pitaju da li je tačno da njihovih drugara više nema, tuga, jednostavno velika tuga - dodala je.

Njihov otac, Milan D., koji je inače bio sa njima u kolima u trenutku nesreće, za svoju decu radio je sve kako bi im obezbedio lep život, a sada ih je u trenu oboje izgubio.

- Milan je radio dva posla, pored svog, radio je i privatno, deca su sve imala, bili su mnogo vezani, i svako slobodno vreme koristio je da provede sa njima, još uvek ne možemo da poverujemo da ih nema, kuća je prazna bez dece - potresnim rečima govorila je naša sagovornica.

Inače, u ponedeljak pre nego što je došlo do tragedije u Lazarevcu, otac se sa decom uputio ka Ubu gde su imali u planu da provedu lep dan zajedno u akva parku i uživaju u kupanju. Nažalost, u tome ih je sprečila zla kob kada je taksista Milan L. koji ih je vozio ka Ubu, pokušao da pređe preko pružnog prelaza i bez zaustavljanja voz je naišao na putničko vozilo i smrvio da u potpunosti.

Foto: printscreen/192

 

 

Taksista često prevozio porodicu

Podsećamo, otac Milan D. (38) i njegova deca, dečak (12) i devojčica (14), nalazili su se u vozilu marke "audi" koje je vozio Milan L. (69), taksista koji je, kako je ispričala njegova rođaka, dugo taksirao na crno i često prevozio ovu porodicu, kada je u njihov automobil udario voz.

Podsetimo, do stravične saobraćajne nesreće došlo je u ponedeljak oko 12:40 sati, kada je vozilo na putnom prelazu u selu Petka kod Lazarevca udario voz. Iako je prelaz bio obeležen svetlosnim i putnim signalima, vozač "audija" nije zaustavio automobil, već je bez kočenja prošao preko šina. Voz je udario automobil velikom silinom, nosio ga nekoliko stotina metara i potpuno zgužvao.

U nesreći su poginuli brat i sestra koji su sedeli na zadnjem sedištu, kao i vozač, taksista Milan L. Otac dece je zadobio lakše povrede.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: NED – Finansijsko oružje za nametanje politike SAD!
Kolumne

Nebojša Bakarec: NED – Finansijsko oružje za nametanje politike SAD!

Nacionalni fond za demokratiju - NED (engl. National Endowment for Democracy) je neprofitna američka vladina organizacija osnovana 1983. godine sa ciljem „promocije demokratije“. Fond dobija najveći deo finansijskih sredstava od Kongresa (United States Congress) i Ministarstva inostranih poslova SAD (US Department of State). U stvarnosti NED je zamena za dotadašnje „meke“ delatnosti CIA, i NED je organizacija koja je popunila prazan prostor u širenju američke meke moći, koji je postojao i pored slične delatnosti USAID i Stejt dipartmenta.

21.08.2024

18:53

TV

Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!
Live TV

Da li ćemo uskoro jesti insekte? Okultna oligarhija zabavlja se eksperimentima nad ljudima! Nema kraja njihovoj bizarnosti!

Ono što nam se do juče činilo nemoguće, danas je došlo u Srbiju. Ako ovako nastavimo, ješćemo insekte! Zašto je Zapadu jako važno da uništi pravoslavnu crkvu u Rusiji i pravoslavlje uopšte? Na ovu temu u "Info danu" govorio je istoričar Goran Šarić. U drugom delu emisije priključili su se i Marko Lakić, novinar i ekonomista Nebojša Berak.

21.08.2024

19:24

Sport

Planeta

Kapitulacija Kijeva znači rat sa "Blekrokom"! Putin i Rusija se spremaju za ključnu bitku, ali ne sa Ukrajinom i Zapadom!
Nimalo naivno!

Kapitulacija Kijeva znači rat sa "Blekrokom"! Putin i Rusija se spremaju za ključnu bitku, ali ne sa Ukrajinom i Zapadom!

Jedno od najvažnijih pitanja koja muče ne samo naše zaklete zapadne prijatelje, već i masovnog Rusa, jeste šta su tačno planovi Kremlja za Ukrajinu. Jer od toga će zavisiti trajanje Specijalne operacije, broj novih regiona, prihodi stanovništva, obim izgradnje za obnovu infrastrukture uništene ratom i ukrajinskom vlašću i još mnogo, mnogo toga.

21.08.2024

18:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija