• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.11.2023

09:36

Da li su rezultati izbora već poznati? Dok vladajuća stranka gradi puteve, evo šta radi opozicija! (VIDEO)

Zoran Sinko

Vesti

Da li su rezultati izbora već poznati? Dok vladajuća stranka gradi puteve, evo šta radi opozicija! (VIDEO)

Podeli vest

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, koalicioni partner Dragana Đilasa, izjavio je da je opozicija "svesna da će režim na sve moguće načine pokušati da zaustavi svoj pad", dodajući da opozicija ne preti nikome, ali se i ne boji. O izborima zakazanim za 17. decembar razgovarali smo sa Veljkom Jovanovićem, aktivistom omladine SNS-a i Dejanom Vukelićem, urednikom Srpskog portala.

Grbović je naglasio i to da će se izborna volja braniti u institucijama, ali, ako bude potrebno, i van njih. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o izborima 17. decembra i procenama poručuje i da je jedina validna procena ona koju će doneti građani. Iznova pretnje, ucene i tako sve u krug. Jedina realnost opozicije je njen strah od gubitka Izbora koje su sami tražili.

Urednik Srpskog portala Dejan Vukelić prokomentarisao je naslovne stranice današnjih novina, a posebno Dragana Đilasa.

Foto: Zoran Sinko

Dejan Vukelić

- Pošto je izborna kampanja, meni je Đilas sa ovim logoom na naslovnoj strani novina najzanimljiviji kuriozitet. U dva navrata je sam priznao da ima 619 miliona evra, a onda je otvoreno priznao da je prve velike pare zaradio 2005. godine kada je došao na vlast. Pre nego što uzmete nešto, valjda prvo pitate čije je. Ali, Đilas nema naviku da pita čije je, već samo uzima. Vladimir Obradović pre neki dan tražio je da Srbija uvede sankcije Rusiji, a pre toga je lično ovde dočekivao Putina. On nema nikakvu ideju, jedina njegova ideja je da dođe na vlast. On je bio za Rusiju, sad je za NATO i hoće da uvede sankcije Rusiji. Manje više, rezultati izbora su poznati. Ključno pitanje je da li će vladajuća stranka moći da formira vladu bez koalicionih partnera. Ne verujem da će se to desiti, jer predsednik Vučić voli da uključi što više predstavnika stranaka- rekao je Vukelić.

Aktivista omladine SNS-a Veljko Jovanović smatra da je krađa jednog logoa nebitna u odnosu na sve drugo što je svojevremeno pokrala opozicija.

Foto: Zoran Sinko

Veljko Jovanović

- U narednom periodu najbitnija stvar su parlamentarni izbori. Ovi izbori su najbitniji u poslednjih 20 godina. Preraspodela vlasti i opozicije je vrlo jasna i treba da se nalaze na naslovnim stranama i jedni i drugi. Ništa nije savršeno. Ima mnogo prostora da se radi, ali tako i treba da bude. Imamo situaciju da je jedna osoba bila član vlade, odnosno savetnik u vladi. Obradović je imao tu čast i treba da se ponosi time. Izbori u Beogradu su uvek teški. Najteži izbori su uvek i najozbiljniji. Sada se svode računi i raskršćava se sa jednom antisrpskom politikom koja je bila na vlasti do 2012. Ovi izbori nisu samo za četiri godine, već za budućnost. Glasači treba da sagledaju jednu stvar: dok vladajuća strana vodi kampanju, oni pralelno vode i zemlju: otvara puteve, brine o penzionerima i o mladima. Druga strana samo vodi kampanju i to kampanju nasilja- rekao je Jovanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija