• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.06.2024

23:41

Koji bre fijasko, nemoj da pričaš gluposti! Selektor Stojković prostački odgovorio novinaru Informera! (FOTO/VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

EURO 2024

Koji bre fijasko, nemoj da pričaš gluposti! Selektor Stojković prostački odgovorio novinaru Informera! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi dao je prvu izjavu po sletanju iz Nemačke na aerodrom "Nikola Tesla".

Novinar Informera je odmah upitao Piksija za komentar posle fijaska na Evropskom prvenstvu, a on nije imao baš prijatan odgovor.

- Koji, bre, fijasko, ne pričajte gluposti. Borili smo se, dali sve od sebe, to ste valjda videli i sami. Nemojte od nečega da pravite nešto što nije. Ako je neko želeo uspeh, onda smo to bili mi. Ne može da se zameri nijednom igraču. Jedan bod je falio, nijanse su odlučivale - odgovorio je Piksi.

 Nije želeo srpski stručnjak da komentariše ni potencijalni otkaz.

- Tek sam sad sleteo, pojma nemam ništa o tome - poručio je Stojković, pa dodao:

- Momci su se borili, nema ništa da se zameri igračima. Nemojte tu da mi pravite neku tragediju. Samo ste čekali... Svi su mislili da ćemo da primamo po pet golova, a mi smo svima pružili otpor. Hoćete da mi kažete da su Engleska, Slovenija i Danska bili bolji od nas? E, pa nisu, neće moći - naglasio je Piksi.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Piksi u razgovoru sa novinarima na aerodromu

On je istakao da preuzima odgovornost za sve, kao i da je ponosan na momke kako su se borili za nacionalni dres.
- Ja sam najodgovorniji, ja odlučujem. Sve što sam uradio - učinio sam najbolje po tim. Od treninga, preko priprema utakmice, analiza protivnika, do svega što je u opisu posla. Nemojte da ste toliko... Samo se malo smirite sa pitanjima, nisam ja rijaliti. Ne treba praviti senzacije. Ja sam ponosan na momke kako su predstavili Srbiju. Ne zaboravite, 90 odsto ljudi u Srbiji smatralo je da ćemo "popiti" pet ili šest golova od Engleza - poručio je selektor "orlova", a potom nastavio u istom tonu:
- Čekali ste neuspeh, izvolite, udarajte, pljujte, vređajte. Čekali ste, nemoj da se lažemo. Ne možete da kažete da se momci nisu borili i da nisu izgarali, a to je najvažnije u sportu. Nemojte da dirate reprezentaciju, jer je ona dala maksimum. Što se kritika tiče, slobodno kritikujte, ja sam tu da primam udarce.

 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Selektor "orlova" se dotakao i hrvatske zastave na avionu kojim je ekspedicija naše reprezentacije otputovala na EURO.

- Saznao sam, ali tek kad smo sleteli u Nemačku. Nije moj posao da komentarišem tako nešto. Niti organizujem niti me to interesuje - završio je Stojković.

Podsetimo, Srbija je ispala sa Evropskog prvenstva posle grupne faze. Osvojili smo samo jedan bod i dali jedan gl na tri odigrana meča.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boban

pre 2 dana

Једно веома проато питање за Пиксија,пошто он каже.да смо бољи и од Енглеза Словенаца и Данаца...ПА КАКО ОНИ ОДОШЕ ДАЉЕ А СРБИЈА КУЋИ ? ХВАЛА

Jordan

pre 2 dana

Pri kraju sam osme decenije svog života, i ne razumem se mnogo u fudbal, niti u bilo koji drugi sport, ali znam šta je "dobro", a šta "loše"!? I, znam kada je nešto dobro, to treba nagraditi, kada je nešto loše, to treba kazniti - uslovno rečeno. Ovo na Euru je bilo loše - mislim da se svi slažemo, ne moramo biti stručnjaci za fudbal, imamo oči i uši. I, znam još nešto: "dobar stručnjak u svom poslu ne može biti loš čovek u svom životu"!? Za obrnutu situaciju - nisam siguran, moguće je da neko bude dobar čovek, a loš stručnjak!? Hteo sam, ustvari, da kažem da bi svaki moralan, čestit i pošten čovek na mestu našeg selektora Piksija trebalo da podnese ostavku na to mesto, jer ovo je stvarno fijasko, kako je novinar Informera rekao. Jedino bi Piksi na taj način pokazao da je, ipak, "dobar" čovek, a "loš" stručnjak. Uostalom, i sam je izjavio da je "najodgovorniji" za ovaj rezultat!? Kako je rekao predsednik Srbije - za milion i po evra plate godišnje, koliko ima Piksi (a u slučaju raskida ugovora dobija još jedan milion) čovek bi trebalo da je"zaradio" barem još jedan bod, ako ne dva!? Mislim da je "750 hiljada evra po bodu" na ovom Evropskom prvenstvu preskupo, odnosno "fijasko".

Dragan

pre 2 dana

Potpuno je u pravu.Momci su baš dali sve od sebe.

Žigolo

pre 2 dana

Ma da, momci su dali sve od sebe, ispunili sve zadatke koje im je Piksi dao, krećite se što više prema svom golu i vežbajte vraćanje lopte Rajkoviću ... Ko je lud da krene u napad pa da primi pet komada na svakoj utakmici. To što pola igrača nema snage da trči 90 minuta verovatno je kriva baba Sera ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija